Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi Sınavına Kimler Girebilir? Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine eğitim ve fen edebiyat fakültelerinden mezun veya sınavın geçerlik süresi içinde lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar girebilmektedir.
Araştırmacı, Uzman, Akademisyen olarak istihdam edilebilmektedirler. Pedagojik formasyon alarak, kamu kurum ve kuruluşlarında veya özel öğretim kurumlarında öğretmenlik yapabilirler.
Öğretmen adayları, felsefe öğretmeni olarak atanabilmek için Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ve alan bilgisi sınavlarına girmelidir.
Felsefe Grubu Öğretmenliği (EA) - KPSS-2 : KPSS121 (Ortalaması) | Mezun Başarı Atlası
ÖABT SınavI, lisans düzeyindedir. Öğretmen kadroları için bu sınava başvuran adayların, sınavın Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarına ve alanlarına bağlı olarak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılmaları zorunludur.
İlgili 38 soru bulundu
ÖABT, Millî Eğitim Bakanlığı öğretmen atamalarına katılacak öğretmen adayları için alanlarına bağlı olarak ÖSYM tarafından yapılan, lisans düzeyinde toplam 75 sorudan oluşan Öğretmenlik Alan Bilgisi Testidir. Öğretmen kadrolarına atanmak isteyen adayların 6 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak ÖABT'ye katılması zorunludur.
Tüm lisans mezunları ya da mezun olabilecek durumda olan tüm adaylar KPSS B Lisans sınavına girebilir. KPSS-B kadrolarına alımlar çift yıllarda yapılır.
Felsefe öğretmeni nerede çalışır? Eğitim fakültesinden mezun olduktan sonra devlet okulunda öğretmenlik yapmak isteyen felsefe öğretmenlerinin Kamu Personeli Seçme Sınavına girmeleri gerekir. Bu sınavda yeterli puanı alan felsefe öğretmenleri, atanarak devlet okullarında öğretmen olarak çalışabilir.
Felsefe Öğretmeni olmanın dezavantajları şunlardır: Mezun sayısı oldukça fazladır. Özel sektör çalışma alanları kısıtlıdır. Devlette kadro atamaları oldukça sınırlıdır.
Felsefe Grubu Öğretmenliği Hangi Puan Türü İle Öğrenci Alıyor? Felsefe grubu öğretmenliği bölümü eşit ağırlık puan türü ile öğrenci almaktadır. Üniversitelerin eğitim fakültelerine bağlı olan felsefe grubu öğretmenliği bölümünü kazanmak için Türkçe ve Matematik dersleri ile ilgili soru çözmek gerekir.
Felsefe Grubu Öğretmeni, devlet okullarının lise kademelerinde veya özel eğitim kurumlarında çalışan felsefe, psikoloji, sosyoloji ve mantık derslerine giren kişidir. Devlet okullarında felsefe dersi 10. sınıf ve 11. sınıflarda haftada 2 ders saati olarak zorunlu ortak dersler kategorisindedir.
Eğitim formasyonu alarak da liselerde felsefe grubu öğretmenliği yapabilirler. Eğitim kurumlarında rehber öğretmenlik ve eğitim danışmanlığı, çeşitli şirketlerde felsefi danışmanlık, basın yayın organlarında ve yayınevlerinde editörlük, yazarlık, eleştirmenlik, reklamcılık yapabilirler.
Felsefe Bölümü mezunları, en az 16 kredi Sosyoloji, 16 kredi Psikoloji dersi aldıklarını belgelendirdiklerinde, Pedagojik Formasyon Eğitimi alarak liselerde "Felsefe Grubu Öğretmeni" olabilmektedirler. bu nedenle, Felsefe Bölümü müfredatı bu durum göz önüne alınarak hazırlanmıştır.
Paylaşılan en düşük Felsefe Öğretmeni maaşı 17.700 TL iken, en yüksek ise 42.500 TL'dir.
Nasıl Felsefe Öğretmeni Olunur? Felsefe Öğretmeni olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Felsefe Grubu Öğretmenliği bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olmak gerekmektedir. Felsefe Bölümü'nden mezun olan öğrencilerin öğretmenlik yapabilmesi için pedagojik formasyon almaları şarttır.
Felsefe öğretmenleri yıllardır M.E. B. tarafından verilen rehberlik sertifikasıyla özel okullarda ve dershanelerde rehber öğretmen olarak çalışmışlardır.
ÖABT SınavI, lisans düzeyindedir. Öğretmen kadroları için bu sınava başvuran adayların, sınavın Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarına ve alanlarına bağlı olarak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılmaları zorunludur.
P121 puan türü: Genel yetenek/genel kültür+eğitim bilimleri+öğretmenlik alan bilgisi sınavlarından oluşur.
Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) kaldırılıyor..
Sınav 2 senede bir olur.
KPSS ÖABT Sınavı Öğretmen olarak görev almak isteye ve Milli Eğitim Bakanlığında Öğretmen olarak görev yapmak isteyen adayların 4 Yıllık Üniversite Mezunu olup İlgili Üniversitelerin Fen Edebiyat Fakültesi Eğitim fakültelerinden mezun olan kişilerin girdiği bir sınavdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri