Bankadan bankaya değişen EFT işlemi saatleri dışında işlem yapılması durumunda beklemede kalır. Bunun dışında EFT işlemi, hafta sonu ve resmi tatillerde yapılamaz. EFT saatleri dışında işlem yapılması durumunda gönderilen tutar, süreci takip eden mesai saatleri içinde hesaba aktarılır.
Sistemsel Gecikmeler: Bankalar arasındaki iletişimde veya sistemlerde yaşanan teknik sorunlar veya gecikmeler, EFT işlemlerinin beklemesine neden olabilir. Kontrol ve Onay Süreçleri: Bazı durumlarda, bankalar güvenlik ve sahtecilik önlemleri için EFT işlemlerini kontrol eder ve onay sürecine tabi tutar.
Bekleyen EFT, bir banka hesabından başka bir banka hesabına yapılan para transferinin, gönderici bankanın sistemlerinde bekletilmesi durumudur. Bekleyen EFT'lerin hesaba geçmesi için genellikle 1-2 iş günü gerekir.
Böyle bir durumda EFT iptali yapmak isteyen kişi müşteri temsilcisi ile görüşmelidir. Veya mobil veya internet bankacılığı kullanılarak yapılmış olan işlemlerde EFT yapılan ekran hala açık ise para transfer menüsüne girilerek kolaylıkla EFT iptali yapılabilir. Bir diğer yol ise EFT iptalinin dilekçe ile yapılmasıdır.
Kişisel hesaplar üzerinden yapılan EFT işlem miktarı bankadan bankaya değişebilir. Her bankanın EFT işlem tutarı farklıdır. Eğer işlem tutarı bankanın belirlediği limitin üzerinde yapıldıysa EFT işlemi gerçekleşmez.
İlgili 34 soru bulundu
EFT gönderdiğiniz halde para karşı tarafın hesabına aktarım gerçekleşmediyse, alıcı kişinin hesap bilgilerini yeniden kontrol edebilirsiniz. Kişinin IBAN, hesap numarasında ya da isim soyisim bilgilerinde herhangi bir hata yoksa bankanızın müşteri hizmetleriyle iletişime geçmeniz gerekir.
Hafta içi bankalara göre farklılık gösteren EFT transferleri, genellikle saat 17.00'den sonra banka şubelerinden gerçekleştirilemez. Ayrıca banka şubeleri aracılığı ile hafta sonu ve resmi tatillerde de EFT işlemi yapılmamaktadır.
EFT, havale ve virman işlemleri azami 1 gün içinde, (Hafta içi 16:00 sonrası, hafta sonu veya resmi tatil günlerinde verilen EFT talimatları ise işlemi izleyen ilk iş gününde gerçekleştirilecektir.)
EFT (Elektronik Fon Transferi) işlemleri genellikle bir kere başlatıldıktan sonra iptal edilemez. EFT işlemi, gönderen bankadan alıcı bankaya elektronik olarak para transferi yapılmasını ifade eder.
EFT konusunda hesap işlem geçmişine giderek yapılan transferlere dair dekontlar üzerinden EFT sorgulama numarasına ulaşmak bir hayli kolay bir biçimde gerçekleştirilebiliyor. Hesap hareketlerinden dekontun çıkarılması sonrasında bu numara bankaların müşteri hizmetlerine sunularak gerekli bilgiler temin edilebilir.
EFT ile transfer edilen tutarın alıcı hesabına ulaşması gönderici ve alıcı bankaların o andaki işlem yoğunluğuna bağlı olarak değişebilmekle birlikte eğer işlem EFT saatleri içinde yapıldıysa genellikle aynı gün, 1 - 2 saat içinde alıcı hesaba iletilir.
Havale Gün İçinde Hesaba Geçer mi? Havale işlemlerinde alıcının ve göndericinin vadesiz hesapları aynı bankada ise gün ve saat fark etmeksizin yapılan tüm para transferleri anında hesaba geçmektedir. Havale aynı bankalar arası olduğu sürece 7/24 yapılabilmektedir.
EFT işleminde transfer edilen tutarın alıcı hesabına ulaşma süresi finans kuruluşları arasındaki yoğunluk ve teknik detaylara bağlı olarak değişim gösterebilir. Belirtilen tutarın alıcı hesabına EFT yolu ile aktarımı 30 dakika kadar sürebilir.
Genellikle Türkiye içinde hizmet veren bankalar için EFT saatleri sabah 8:30- 9:00 ile başlar, akşam 17:00-17:30 saatlerinde son bulur.
İşlem tamamlanmadan müşteri hizmetlerin veya mobil bankacılığı kullanarak iptal işlemi yapmak çok kolaydır. Fakat mesai saati içindeyseniz para karşı tarafın hesabına düşer ve para transferi yapılan kişinin onayı olmadan bu işlem yapılamaz.
FAST ile gönderilen para geri çekilebilir mi? Hesabınızın bulunduğu banka ile iletişime geçerek gerçekleştirdiğiniz FAST işlemini geri çekilmesini talep edebilirsiniz.
Bir para transferini gönderdikten sonra nasıl iptal edebilirim? Bir gönderici, bir para transferinin iptalini sadece varış ülkesindeki bir alıcı tarafından tahsil edilmemiş olması halinde talep edebilir. İnternet bankacılığı ile gönderilen para transferinizi iptal etmek istiyorsanız lütfen bankanıza ulaşın.
Parayı banka hesabınıza geri göndeririz ve siz de doğru kişiye yeni bir transfer oluşturabilirsiniz.
Hafta içi veya hafta sonu fark etmeksizin havale ile para transferi yapılan hiçbir işlem iptal edilememektedir. Havale yapıldığı anda gönderilen para karşı tarafın hesabına hemen geçmektedir. Bu yüzden havale işlemlerinde işlemi geri alma veya iptal etme gibi bir durum yoktur.
İşlem sırasında açıklama alanına MoneyPay hesap numaranı yazmamış olabilirsin ya da EFT/Havale bilgilerinde eksiklik var ise tutar, gönderim yaptığın banka hesabına geri gönderilmiş olabilir.
Bankaların kendi içinde belirlediği farklı EFT saatleri bulunmaktadır.Bankanızın EFT ve havale saatleri dışında işlem yapıldığında para, gönderilen hesaba, takip eden günün ilk EFT saati içinde aktarılır.
Parayı gönderen kişi, daha sonra bankayı arayarak veya internet bankacılığını kullanarak hafta sonu yapmış olduğu EFT işlemini iptal edebilmektedir. Bu sebeple özellikleri hafta sonları veya mesai saatleri dışında EFT yöntemi ile para göndererek alışveriş yapan kişilerin çok daha fazla dikkatli olması gerekmektedir.
IBAN'a para gönderme adet limitin ayda 30'dur, Aynı ay içinde 30 farklı IBAN'a para gönderebilirsin, IBAN'a para gönderme tutar limiti günde 100.000 TL'dir.
Şube aracılığı ile EFT/Havale'de limit yok. Mesela Garanti BBVA'da şu an Havale/EFT üst limiti 2.500.000 TL, bunun üzerinde işlemi ancak şube aracılığı ile yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri