Eşit ağırlık öğretmenlik bölümleri ise şunlardır: Sınıf öğretmenliği, felsefe grubu öğretmenliği, rehberlik ve danışmanlık ve beden öğretmenliği.
Felsefe Öğretmenliği Bölümü Taban Puanları ve Sıralama
Felsefe Öğretmenliği alanını tercih edenler, sınavda eşit ağırlık (EA) puan türüne göre değerlendirilir.
Felsefe bölümü, üniversitede sözel kısımdan tercih edebileceğiniz 4 yıllık bir lisans bölümüdür.
Nasıl Felsefe Öğretmeni Olunur? Felsefe Öğretmeni olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Felsefe Grubu Öğretmenliği bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olmak gerekmektedir. Felsefe Bölümü'nden mezun olan öğrencilerin öğretmenlik yapabilmesi için pedagojik formasyon almaları şarttır.
Felsefe bölümünün verileri ÖSYM ve YÖK Atlas sitesinden alınmıştır. Üniversite Sayısı: Felsefe bölümü toplam 64 adet üniversitede bulunmaktadır. EA Puan türündededir. 4 Yıllıktır.
İlgili 24 soru bulundu
Felsefe (EA) | TYT-AYT Net Sihirbazı
Psikoloji,sosyoloji,felsefe bölümleri ea dan öğrenci alıyor.
Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 18.000 TL ile 32.500 TL arasında değişmektedir. Paylaşılan en düşük Felsefe Öğretmeni maaşı 17.700 TL iken, en yüksek ise 42.500 TL'dir. Gösterilen maaş verileri, aylık net maaşlardır.
Felsefe öğretmeni olabilmek için şu bölümlerden birini okumak gereklidir: felsefe grubu öğretmenliği, sosyoloji Bölümü, Felsefe Bölümü.
Üniversitelerin Eğitim Fakültelerine bağlı Felsefe Grubu Öğretmenliği bölümünden mezun olan kişiler, felsefe öğretmeni olabilir. Felsefe Öğretmeni unvanına sahip olmak için gereken eğitim süresi, 4 yıllık lisans programını kapsar. Ülkemizde Felsefe Grubu Öğretmenliği bölümü olan farklı üniversiteler mevcuttur.
Felsefe taban puanları, AYT'de eşit ağırlık puan türünden hesaplanır.
Türkiye'de Atatürk Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesi gibi okullarda felsefe grubu öğretmenliği bulunur. İlgili okulların felsefe grubu öğretmenliği tercih puanları son üç yılda 289 puan ile 325 puan arasında değişiklik gösterebilir.
Eğitim formasyonu alarak da liselerde felsefe grubu öğretmenliği yapabilirler. Eğitim kurumlarında rehber öğretmenlik ve eğitim danışmanlığı, çeşitli şirketlerde felsefi danışmanlık, basın yayın organlarında ve yayınevlerinde editörlük, yazarlık, eleştirmenlik, reklamcılık yapabilirler.
Eşit ağırlık öğretmenlik bölümleri ise şunlardır: Sınıf öğretmenliği, felsefe grubu öğretmenliği, rehberlik ve danışmanlık ve beden öğretmenliği.
ÖABT SınavI, lisans düzeyindedir. Öğretmen kadroları için bu sınava başvuran adayların, sınavın Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarına ve alanlarına bağlı olarak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılmaları zorunludur.
KPSS-Öğretmenlik, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan eğitim kurumlarında kadrolu olarak öğretmenlik yapmak isteyen tüm adayların girmesi gereken sınavdır. Eğitim Fakülteleri ve Fen Edebiyat Fakültelerinden mezun olan adaylar bu sınava girebilir.
KARİYER OLANAKLARI
Uzman, Akademisyen olarak istihdam edilebilmektedirler. Pedagojik formasyon alarak, kamu kurum ve kuruluşlarında veya özel öğretim kurumlarında öğretmenlik yapabilirler.
Felsefe Öğretmeni olmanın dezavantajları şunlardır: Mezun sayısı oldukça fazladır. Özel sektör çalışma alanları kısıtlıdır. Devlette kadro atamaları oldukça sınırlıdır.
Paylaşılan en düşük Sınıf Öğretmeni maaşı 22.300 TL iken, en yüksek ise 75.000 TL'dir. Gösterilen maaş verileri, aylık net maaşlardır. Maaş verilerini nasıl oluşturuyor ve güncel tutuyoruz?
Polislik 2024 taban puanları ve başarı sıralaması araştırılıyor. 4 yıllık lisan bölümleri arasında yer alan bu bölümü tercih etmek için adaylar YKS eşit ağırlık puan türüne ihtiyaç duyuyor. Polislik sıralama, taban puanları ve başarı sıralaması bu bölüm için en merak edilen konuların başında geliyor.
En çok tercih edilen eşit ağırlık meslekleri arasında; Hukuk, sınıf öğretmenliği, rehberlik ve psikolojik danışmanlık, uluslararası ilişkiler, psikoloji, işletme, iktisat, beden eğitim ve spor öğretmenliği, iç mimarlık ve çevre tasarımı, bankacılık, çocuk gelişimi yer alır.
Animasyon ve Oyun Tasarımı yalnızca Sözel puan türüne göre öğrenci kabul etmekte olup, 2019-2020 yılı YÖK verilerine göre yalnızca bir üniversitede 4 farklı tercih seçeneğiyle tercih rehberlerinde yer almaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri