Fen Lisesinde hafta içi her gün 8 ders saati olmak üzere, haftada toplam 40 ders saati vardır.
Haftalık toplam 40 saat ders görülür. 11. Sınıfta Fizik, Kimya, Biyoloji derslerinin süreleri arttırılmıştır. Seçmeli derslerle beraber haftalık 40 saat ders yapılmaktadır. Fen Liseleri amaçları itibariyle, fen bilimleri alanında ilerleme gösterebilen öğrenciler yetiştirmektedir.
Fen liselerinin haftalık ders saati sayısı toplamı 36'dan 37'ye çıkarıldı. Sosyal Bilimler Liseleri'nin 10. sınıfında Matematik Dersi'nin haftalık ders saati sayısı 4'den 3'e, 11-12. sınıflarındaki Matematik Dersi'nin haftalık ders saati sayısı 5'den 3'e indirildi.
Fen liselerinin eğitim süresi 4 yıldır. 1.Yabancı dil dersi İngilizce'dir. Merkezi sınav yani LGS ile öğrenci alırlar. Fen liselerinin bir çoğunda pansiyon yani öğrenci yurdu bulunmaktadır.
İlgili 22 soru bulundu
Fen liseleri, öğrencilerin fen ve matematik alanlarında ileri seviyede eğitim almalarına ve bu alanlarda kariyer yapmalarına olanak tanır. Ayrıca, fen liselerinde öğrencilerin problem çözme becerileri, yaratıcı düşünme yetenekleri ve bilimsel araştırma yapma becerileri gelişir.
İşte, merak edilen detaylar. İlkokul 2. sınıf dersleri neler ve kaç saat? İlkokul 1. Sınıf dersleri toplam 26 saat zorunlu dersi içermektedir.
11-DİL sınıfında 14 saat ve 12-DİL sınıfında 11 saat İngilizce dersi verilmektedir.
Ortaöğretim Kurumlarındaki Yüz Yüze Eğitimin Detayları
Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumlarında günde en fazla 10 ders saati, diğer ortaöğretim kurumlarında ise günde 8 ders saati, her ders saati süresi 30 dakika ve dersler arası dinlenme süresi de 10 dakika olarak yüz yüze eğitim yapılacak.
BİRİNCİ BÖLÜM. (1) (Değişik:RG-13/9/2014-29118) Ortaöğretim kurumlarında bir ders saati süresi 40 dakikadır.
2019-2020 eğitim-öğretim yılı okulumuz ders başlangıç saatleri Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği 9. madde hükmü gereğince, öğrenci temsilcisinin de katıldığı Eğitim Kurumu Zümre Başkanları Kurulu toplantısında saat 08.00 olarak belirlenmiştir.
Fen Lisesinde hafta içi her gün 8 ders saati olmak üzere, haftada toplam 40 ders saati vardır.
"MADDE 5 – Fen liseleri; eğitim-öğretim süresi 4 yıl olan yatılı ve karma okullardır. Bu okullarda öğrenci velilerinin istekleri doğrultusunda gündüzlü öğrenciler de öğrenim görebilirler. Fen Liseleri, öncelikle fen alanı ile ilgili yüksek öğretim kurumlarının bulunduğu yerlerde açılır.
Fen ve Teknolojide; Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerinde Fen Lisesi programı uygulanır. Dolayısıyla Fen Teknoloji lisesinin Matematik ve Fen programları Anadolu Lisesine göre biraz daha ağırdır. Fen ve Teknoloji lisesi öğrencileri üniversite sınavına Matematik – Fen (MF) alanında girerler.
(2) İlköğretim kurumlarında; a) (Değişik:RG-14/10/2023-32339) Bir ders saati süresi 40 dakikadır.
9. sınıf öğrencileri haftada toplam 40 saat ders görmektedir.
8. sınıf dersleri; Türkçe, Matematik, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, Fen Bilimleri, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Görsel Sanatlar, Müzik, Teknoloji ve Tasarım, Beden Eğitimi ve Spor, Rehberlik ve Kariyer Planlama derslerinden oluşmaktadır.
Tam gün eğitim veren okullarda ise giriş saatleri 08.30-09.00 arasında başlıyor. Okul çıkış saati ise 15.00-15.30 arasında olacak.
(5) (Ek:RG-14/2/2018-30332) Ortaöğretim kurumlarında, destekleme ve yetiştirme kursları açılabilir. Bu kurslarla ilgili usul ve esaslar, Bakanlıkça belirlenir. MADDE 9- (1) (Değişik:RG-13/9/2014-29118) Ortaöğretim kurumlarında bir ders saati süresi 40 dakikadır.
Birinci kademe 4 yıl süreli ilkokul (1. 2. 3. ve 4. sınıf), ikinci kademe 4 yıl süreli ortaokul (5. 6. 7. ve 8. sınıf) ve üçüncü kademe 4 yıl süreli lise (9. 10. 11. ve 12. sınıf) olarak düzenlenmiştir.
Fen Lisesi türünü seçecek öğrenciler bu okullarda fen ve matematik ağırlıklı bir eğitim alt yapısı olduğunu bilmelidir. Öte yandan dil eğitimi de güçlü olan bu okullarda çok başarılı öğrenciler öğrenim görmektedir.
Fen Liselerinde öğrenim süresi 4 (dört) yıldır. Sayısal derslerin ağırlıklı olarak okutulduğu okullardır.
Üniversitede mühendislik ya da tıp gibi sayısal alan seçmek isteyen öğrenciler için Fen Liseleri uygun bir seçenek olurken, üniversitelerin görsel sanatlar bölümüne girmek isteyen öğrenciler, Güzel Sanatlar Liselerini seçebilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri