İslam inancına göre sadece domuz eti değil helal bir şekilde kesilmeyen et dahi haramdır. Ülkemizde Müslüman nüfusun %99 oranına yakın olması ve helal et fermente sucuğa olan talebin de yoğun olması bu doğrultuda üretimi gerekli kılar.
Fermente sucuk, kıymanın bir çeşit fermantasyon işleminden geçerek sucuk şeklini aldığı bir besindir. Büyükbaş ya da küçükbaş hayvanların etleri kıyma haline getirildikten sonra arzuya göre eklenen baharatlarla harmanlanır ve yapay bir kılıf içine alınır.
Fermente sucuk, satın alıp lezzetine vararak tüketebileceğiniz sucuk türleri arasında en sağlıklı olanı. Fermente sucuğu sağlıklı ve lezzetli yapan ise, üretim şekli. Fermente sucuk kavramı hayatımıza yeni yeni girse de o, yüzyıllardır bu topraklarda tükettiğimiz/bildiğimiz sucuk aslında.
Fermente sucuk, işlem görmüş sucuktur. Fermantasyon işlemi ise bazı mikroorganizmaların çiğ etin içinde bulunan karbonhidratları dönüştürmesidir. Böylelikle, sucuğun pH değeri düşürülür ve bu da bağırsaklar ve sindirim sistemi için faydalı bir işlem olur.
Evlik sucuk soğuk alanda bekletilerek elde edildiği için sucuğun üst kısmı biraz kurumuş olabiliyor. Bu görüntü sucuğun fermente edildiğini bize gösteren önemli ayrıntılardan biri. Bir de evlik sucuğu doğrarken biraz ufalanıp parçalanabiliyor. Bu da yine sucuğun fermente edilerek üretildiğinin kanıtı.
İlgili 22 soru bulundu
Fermente yöntemi sucuk üretiminde en klasik yöntemdir. Eğer kanatlı hayvan etinden yapılacak bir sucuk tercih ediyorsanız mutlaka ısıl işlem görmüş sucuk tercih etmeli; eğer geleneksel Türk sucuğu tercih ediyor ve yoğun aroma istiyorsanız fermente sucuğa yönelmelisiniz.
Afyon sucuklarının en lezzetlisi olan kangal sucuk baharat aromasıyla, daha pişerken yaydığı kokusuyla iştahınızı kabartacak. Doğal fermantasyon yöntemi ile kurutulan sucuklar ısıl işlem görmeden olgunlaştırılıyor. Cumhuriyet kalitesiyle üretilen bu lezzeti en doğal haliyle beğeninize sunuyoruz.
Kangal Sucuk Nedir ? Kangal sucuk kanatlı hayvanların etinden üretilebilirken dana etinden de üretim yapılabilir. Ayrıca dana kangal sucuk fermente edilerek üretilirse fermente dana kangal sucuk olarak adlandırılır. Kangal sucuk ışıl işlemle üretildiğinde ışıl işlem görmüş dana kangal sucuk adlandırılması yapılır.
Pınar İllaki Sucuk dana eti kullanılarak fermente olarak üretilmektedir. Bu özelliğinin yanı sıra içeriğindeki baharat karışımı ve kalın kalibre özelliği ile eşsiz bir lezzet deneyimi sunmaktadır.
kılıfa konulduktan sonra fermente sucuk ekstra bir işlem görmez ve kendi kendine bırakılarak kuruması, olgunlaşması beklenir. ısıl işlem görmüş sucuklarda ise bu olgunlaşma sürecine ısıyla müdahale edilir ve son ürün çıktı süresi kısaltılır. bu nedenle ısıl işlem görmüş sucuklar fermente sucuklara göre daha ucuzdur.
Fermantasyon, besleyiciliği yüksek olan yiyeceklerin çabuk bozulmaktan uzak tutulmasıdır. Fermente gıdalar, sağlık için yararlı gıdalar arasında da popülerdir.
Kalite Politikaları
Bu çerçevede Üretimin her aşamasında Uluslararası standartları sağladığımızı belgeleyen BRC Global Standartları Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, ISO 9001:2015 Kalite Yönetim sistemleri, ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim sistemleri, KOSHER ve HELAL belgelerine sahibiz.
Ancak uzmanlar tarafından fermente sucuk daha sağlıklı olarak adlandırılır ve tavsiye edilir. Fermente sucuk, ısıl işlem görmüş sucuklara oranla daha kurudur. Isıl işlem uygulanan sucuklarda, salmonella bakterisi varlığı korur çünkü ortaya çıkan nem ve ısı buna sebep olur.
Şahin 400 gr Dana Evlik Fermente Sucuk.
fermente sucuk'ta sucuğun kendi kuruması beklenir. ısıl işlem görmüş sucukta fırına veya sıcak odalara sokularak sucuk kısa sürede kurutulur. hangisi daha güzeldir derseniz, baharatı bol olan güzeldir. içinde nitrosamin bulunan diğer tüm işlenmiş et ürünleri gibi karsinojendirler.
Türk Gıda Kodeksi'nde izin verilen limitlerde kullanıldığı sürece uygun şartlarda herhangi bir sağlık sorunu oluşturmayacağı düşünülen nitrat ve nitritin limitlerin üzerinde kullanımı ciddi sağlık sorunları oluşturabilmektedir. Özellikle gıdalarda oluşturdukları nitrosaminlerin kanserojenik etkileri oldukça yüksektir.
Et fiyatlarının sürekli yükselişine bağlı olarak, ülkemizin geleneksel gıdalarından biri olan sucukta maliyeti azaltmak amacıyla ısıl işlem uygulanmaktadır. Oysaki sucuk aslında fermente olarak üretilen bir et ürünüdür.
Sucuğun içerisinde et ve sakatat vardır. Bu nedenle de iyi saklanmadığı takdirde kolay bozulabilir bir gıdadır. Özellikle evde yaptığınız sucuklar, hazır sucuklara göre çok daha kolay bozulabilirdir. Fabrikasyon işlemlerinden geçmeyen nemli sucuk, küflenmeye yol açar.
Fermantasyon bir diğer adıyla mayalanma, bir maddenin bakteriler, mantarlar ve diğer mikroorganizmalar aracılığıyla, genellikle ısı vererek ve köpürerek kimyasal olarak çürümesi olayıdır. Basit tanımıyla canlı bir organizmanın, kimyasallarla daha basit kimyasallara ayrılma sürecine fermantasyon denilebilir.
Fermente kelimesi sözlükte "olgunlaştırılmış" anlamına gelir. Fermente sucuk: Geleneksel üretim olarak da bilinir. Kıyma haline getirilen dana, koyun, keçi etinin içine birtakım baharatlar ve aroma vericiler eklenerek hayvan bağırsağının zarı veya yapay kılıf içine konularak belli bir süre olgunlaşması için beklenir.
Zira fermente gıdalar aynı zamanda probiyotik olarak da adlandırılır. Fermente gıdalar bağırsağımızda bulunan probiyotikleri besleyerek çoğalmalarına katkıda bulunur. En bilinen probiyotik içeren besinlerden başlıcaları ise yoğurt, kefir, peynir, turşu, ayran, tarhana, boza, sucuk, pastırmadır.
Sofralara lezzet katan Pınar fermente gurme sucuk, özel baharatlar ve taze dana butlarının bir araya gelmesiyle oluşuyor. Sucuğun oluşum aşamasında eti zırhla parça parça doğranarak üretilmesiyle etin lezzetini artıran Pınar fermente gurme sucuk'un böylece protein değeri de artıyor.
Sucuğun içeriğindeki maddeler burada önemli bir yer tutar. Bu sebeple, üretilen sucuğun kalitesi oldukça önemlidir. Kalite standartlarında üretilen sucukları tüketmek gerekir. Ahmet İpek sucukları, üst düzey kalite standartlarında üretilir ve tamamen güvenlidir.
Aytaç Dana Sucuk Gurme (Fermente) 250 Gr | Cepte Şok.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri