Kayaların üzerinde sevdiğini bekleyen Belcekız da kendini kayalardan atıp ölür. İşte o gün bu gündür kızın öldüğü yere Belcekız, oğlanın öldüğü yere Ölüdeniz denir.
Kayaların üzerinde sevdiğini bekleyen Belcekız da kendini kayalardan atıp intihar etmiş. İşte o gün bu gündür kızın öldüğü yere Belcekız, oğlanın öldüğü yere Ölüdeniz denir. Günün ilerleyişine göre rengi değişip duran deniz belki de bir oğlana bir kıza yanmaktadır. Ölüdeniz, adı gibi durgun bir göl niteliğindedir.
Lût'a izâfeten Lut gölü / Lut denizi adıyla, Batılılar arasında da içinde ve kıyılarında canlı yaşamadığından (sadece gölü besleyen Ürdün / Şeria nehrinin ağzında yosun gibi bazı yeşillikler görülür) ve hakkındaki ölümcül efsanelerden dolayı “Ölüdeniz” anlamına gelen adlarla tanınır.
Deniz kulağı adı verilen lagün oluşumlarından biri olan Ölüdeniz adeta durgun bir gölü andırmaktadır. Kışın fırtınalı günlerde yakın sahillerde dev dalgalar oluşsa bile Ölüdeniz sakinliğini korumaktadır. Böyle görünmesine rağmen Ölüdeniz'in önemli bir özelliği vardır. Kendisini devamlı yenilediği için suyu cam gibidir.
Ölüdeniz'in plajları içinde en bilineni, dünyaca ünlü Belcekız Plajı ve hemen yanı başındaki Kumburnu Plajı olmasına karşın, bölgede birçok farklı alternatif de var. Suyun turkuaz rengi ile büyülediği, bir akvaryum kadar temiz olduğu bölgede denize girmek bir ayrıcalık.
İlgili 39 soru bulundu
Ne kadar olduğuna gelin göz atalım. 2022'nin Ölüdeniz Plajı giriş ücretleri ve şezlong kiralama bedeli: Kişi başı plaja giriş ücreti: 13 TL. İki kişi giriş ücreti: 26 TL.
Fethiye'nin en güzel plajlarından olan Ölüdeniz'in güzelliğine hayran kalacağınıza eminiz. Ölüdeniz, fırtınalı günlerde bile durgun sularıyla biliniyor. 2006 yılında dünyanın en güzel plajı ünvanını da alan Ölüdeniz kıyısında yürüyüşe çıkmadan dönmeyin.
Tabiat parkı içindeki kumburnunun solu hemen derinleşir sağı ölüdeniz olan kısımdır yani dalgasız ve çok sığdır.
Lagünün açık denizle bağlantısını sağlayan kumburnu boğazının genişliği 50 metre, derinliği ise 8-9 metre civarındadır. Dibi beyaz kumla örtülü olan ölüdeniz'de deniz suyu turkuaz mavisi rengindedir ve burada yosuna rastlamak mümkün değildir.
Plaj içerisinde kafe, büfe, market ve restoran bulunmaktadır. Plaj soyunma kabinleri, şezlong, otopark ve duş hizmetleri vermektedir. Ölüdeniz Plajı çevresinde birden fazla kamp yeri bulunmaktadır.
Türkiye'de bulunan deniz kulağı (lagün) oluşumlarından biridir. Ölüdeniz, adı gibi durgun bir göl niteliğindedir. En fırtınalı günlerde Belceğiz kıyıları dalgalarla boğuşurken, Ölüdeniz'de sadece çırpıntılar meydana gelir.
Game of Fishing Güney Ege'nin ve Akdeniz kıyısının kesiştiği nokta olan doğal güzelliği ile ünlü Ölüdeniz'den sizleri profesyonel balık avı turuna davet ediyor. Akya (amberjack), Lambuka (mahi mahi), Yazılı Orkinos (tuna) ve Sinarit (red snapper) yakalayabilir ayrıca çeşitli türler keşfedebilirsiniz.
Aşırı tuzlu olduğu için yaşam barındırmadığı düşünülen ve bu yüzden "ölü deniz" olarak da adlandırılan Lut Gölü'nde hayat bulundu. Araştırmacılar, gölün tabanında yeni yaşam biçimleri ve derin su kaynaklarından oluşan bir sistem bulunduğunu ortaya çıkardı.
Yaptığımız araştırmalar sonucunda, Ölüdeniz lagününün oluşumunun başlangıcında bölgede karstlaşmanın etkisi ile dolin, uvala, polye ve flüvyo- karstik şekillerin oluşup geliştiği, bugün için kıyı bölgesinde lagün, koy gibi mor- folojik oluşumların eski karstik depresyon tabanlarına karşılık geldiği tespit edil- miştir.
Likya döneminin en önemli şehirlerinden biri olan Fethiye'de, antik dönemde ışık diyarı olarak bilinen Ölüdeniz tarihi ve turistik yerleri ile görülmesi gereken bir yer.Likya döneminde Telmessos olarak bilinen Fethiye'de Ölüdeniz, son derece önemli bir konumda.
Sahil şeridine kadar uzanan yeşil çam ormanları, uzunluğu kilometreleri bulan inci gibi kumsalı ve berrak masmavi deniziyle Ölüdeniz Plajı; bir dünya harikası olarak kendine konulan yeryüzünde cennet benzetmesinin hakkını tam olarak veriyor.
Fethiye ve Ölüdeniz de hava sıcaklığı 36°C deniz suyu.
Ölüdeniz Plajı'nın diğer adı Belcekız Plajı'dır. Ölüdeniz Plajı taşlık bir plaj. Çıplak ayakla yürürken zorlanabilirsiniz. Daha doğrusu plaja giden yol kum , plaj tarafı da taşlık topraktan olşuyor.
Ölüdeniz Plajı (Belcekız Plajı)
Halk plajı olduğundan giriş ücretsiz. Denizi çok güzel ama derin ve dalgalı. Şezlong ve şemsiye kiralama seçeneğiniz var ama kendi sandalyenizi şemsiyenizi de getirebiliyorsunuz. Birkaç kafenin plajda işletmesi de var.
Yüksek tuz oranı
%33'e ulaşan tuz oranıyla Ölüdeniz, dünyadaki en tuzlu üçüncü su kaynağıdır. Bu yönüyle de bölge turistlerin olduğu kadar bilim insanlarının da ilgi odağıdır.
Fethiye merkezde bulunuyor. Yaz boyunca her ne kadar kalabalık olsa da, 4 kilometre uzunluğunda geniş bir alana sahip olmasından dolayı kalabalıklığı rahatsız etmiyor. Tertemiz bir denize sahip olan Çalış Plajı, kum ve ince çakıllardan oluşuyor.
Fethiye Kelebekler Vadisi denize girilir mi? Kelebekler Vadisi'nin denizi enfes ötesi. Tabiki burada denize girilir.
Kış aylarında bile denize girilebilen Fethiye'de sakin ve huzurlu bir tatil için ilkbahar ve sonbahar dönemlerini tavsiye ederiz. İlçe en çok Aralık-Ocak-Şubat döneminde yağış alıyor, Temmuz-Ağustos döneminde ise en yükse sıcaklıklarına ulaşıyor.
Bir halk plajı olan Muğla Fethiye Çalış plajı, ücretsizdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri