Öğrenciler, ders kaydı yaparken öncelikle alt yarıyıldaki hiç almadıkları veya alıp devamsızlıktan (Z) harf notu ya da başarısızlıktan (FF) harf notu almış oldukları derslere kayıt yaptırmak zorundadırlar.
FF ile kaldığım uygulamalı derse devam etme zorunluluğum var mı? Tekrar uygulama yapılmasını gerektiren derslere devam zorunluluğu vardır.
3) (D) Devamsız: Derse devamsız öğrenciler için kullanılır. (D) notu ortalamaya FF olarak katılır. 4) (S) Süren çalışma: Devam etmekte olan çalışmalar için; örneğin, bitirme çalışması, proje ve benzeri çalışmalar için kullanılır. 5) (R) Girmedi: Sınava girmeyen öğrenciler için kullanılır.
c) Bir dersten FF veya K harf notlarından birini alan öğrenci, o dersten başarısız olmuş sayılır. ç) Bir dersten VF harf notunu alan öğrenci, o dersten devamsızlık nedeniyle başarısız olmuş sayılır.
Koşulları yerine getirmesine rağmen bitirme sınavına giremeyen veya girdiği halde başarısız (FF) ya da koşullu başarılı (DD) ve (DC) harf notu alan öğrenciler o ders için açılacak bütünleme sınavına girebilir.
İlgili 42 soru bulundu
4.Mezun olabilmek için öğrencinin Genel Not Ortalamasının en az 2,00 olması ve DZ,YZ ve FF notu olmaması gerekir.
Öğrencilerin sınavdan elde ettikleri puanların ortalamasına göre harf notu belirleniyor. FF harf notu başarısız iken CD, DC, DD harf notu ise koşullu ders geçme anlamı taşıyor. Koşullu olan derslerden geçebilmek için öğrencilerin şartları sağlaması gerekmektedir.
Dersin ortalaması 49 puanından düşükse ve harf sisteminde FF olarak görünüyorsa, kişi o dersten geçemez. Bu durumda kaldığı dersten geçmek için sonraki yıl geçerli bir not almak için tekrar seçmelidir.
Dönemin ağırlıklı not ortalaması ve genel not ortalaması hesaplanırken FF notunun 4'lük sistemdeki çarpanı sıfırdır. FD notu içinse 0.5 çarpan kullanılır. Bu yönü ile FD notu ile başarısız olmuş bir öğrencinin dönem ve genel not ortalaması artmış olur.
Sınamalı öğrenciler, daha önce almadıkları veya W notu aldıkları dersler dışında, daha önce aldıkları herhangi bir dersi tekrar alabilirler, daha önce aldıkları seçmeli bir dersin yerine saydırmak kaydı ile daha önce almadıkları farklı bir seçmeli dersi alabilir.
Yani bir öğrenci bir dersin %70'ine katılmak durumundadır. Devamsızlık süresi özürsüz 10 gün, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun derslerden başarısız sayılır. Örnek vermek gerekirse mesela; Cuma günleri iktisat dersin var. 4 kere bu derse girmeme hakkın var.
c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir. Ayrıca, devamsızlık süresi 10 günü ve toplamda 30 günü aşan öğrenciler ise ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak.
Cevap: Dört yarıyıl sonunda 120 AKTS kredilik dersleri almış, tek dersten FF notu ile başarısız olmuş öğrenciler için Akademik takvimde yapılan sınavdır. Devamsızlıktan kalınmış veya hiç alınmamış ders için tek ders sınavına girilemez.
FF harf notu öğrencinin almış olduğu dersten başarısız olduğu anlamına geliyor. AGNO ayrımına bakmaksızın öğrencinin bu dersi yeniden alması gerekiyor.
Öncelikle: -Varsa alt sınıftan /sınıflardan başarısız oldukları (notu FF, FD veya NA olan dersleri)dersler ile - W notu olan dersler ve -Varsa alt sınıflardan henüz almadıkları dersleri alabilirler. -Ayrıca, devam edecekleri dönemin derslerinden alabilirler.
DC: 50 - 59 / Koşullu Başarılı - Başarısız. DD: 40 - 49 / Başarısız. FD: 30 - 39 / Başarısız. FF: 0 - 29 / Başarısız.
30 AKTS kredisi, öğrencilerin dönem içerisinde gerçekleştirdikleri tüm aktiviteleri(ders saatleri, ödev, proje, ara sınav, final vb.) içine alan 750-900 saat arasında bir iş yükü ile ilişkilendirilir. Genel Akademik Not Ortalamasının(GANO) hesaplanması, öğrencilerin başarı katsayısı ve AKTS kredilerine göre yapılır.
Bu durumda AA harf notu, 90 ile 100 puan arasını kapsar. Bu harf notuna sahip olmak her öğrencinin hayalidir. Bunun dışında 89 ile 85 arası puanların harf notu karşılığı BA, 84 ile 80 arası BB, 79 ile 75 arası CB, 74 ile 70 arası CC, 69 ile 64 arası DC, 64 ile 60 arası DD ve 49 altı FF olarak ifade edilir.
AÖF'de harf notu FF olan derslerden direkt kalınıyor. Öğrenci FF ile kaldığı dersleri bir sonraki yıl aynı dönemde tekrar alır. Yani güz döneminde kalan bir ders seneye güz döneminde alınabilir.
Sürekli devamsızlık yapan öğrenciler için her hangi bir not girişi yapılmaz. Öğrenci birinci dönem için sadece bir kaç gün okula geldiyse veya hiç gelmediyse, sürekli devamsız olarak nitelendirilir.
Güz döneminde kalınan dersler bir sonraki güz döneminde ya da yaz okulunda, bahar döneminde kalınan dersler bir sonraki bahar döneminde ya da yaz okulunda alınabilir.
edit Başarısız (FF) harf notu bulunmayan ancak mezuniyet için gerekli olan ortalamayı (minimum 2.00 AGNO notu) sağlayamayan öğrenciler en fazla üç tane DC, DD (koşullu başarılı) harf notu olan derslerinden mezuniyete üç ders sınavına girebilir.
Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Mezuniyette koşullu başarılı notların, başarılı kabul edilebilmesi için öğrencinin AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir, öğrenciler ilgili derslerin sınavına tekrar girerek notlarını yükseltebilir.
aynı şi,ekilde ff ile kalırsan da sadece gelecek döneme kadar ortalaman düşük olur ff notlar sonraki dönemde aldığın not neyse onunla yer değiştirir... ama dd, dc, cc ünv den ünv ye değişir ... kimileri o notu değiştirme imkanı vermez ve ortalamanı kalıcı olarak etkiler ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri