Merkezi bir konum, genellikle evin orta katında ve orta odada bulunan bir yer olmalıdır. Yüksek bir yere yerleştirin: Kablosuz sinyaller genellikle aşağı ve yana doğru yayılır. Bu nedenle modemi yüksek bir konumda tutmak, sinyallerin daha geniş bir alana ulaşmasına yardımcı olacaktır.
Cihaz, mümkün olduğunca orta bir noktada olmalı; duvara yakın konulmamalı. Duvar ve köşeler gereksiz sinyal kaybına neden olabilen unsurlar. Ayrıca, DECT telefon, mikrodalga fırın, bluetooth cihazlardan uzak olarak konumlandırılması öneriliyor. Bu cihazlar da Wi-Fi sinyallerini engelleyebiliyor.
Tıpkı modem gibi Wi-Fi güçlendiricinin de konumu oldukça önemlidir. Modem ile sinyalin zayıf olduğu odaların tam ortasına konumlandırmalısınız. Bu sayede evin her yerine kaliteli Wi-Fi sinyalleri ulaştırabilmiş olursunuz. Wi-Fi güçlendiricinin kurulumu da oldukça kolaydır.
Modeminizi Yüksek Bir Yerde Tutun
Modemi yerden yüksek bir bölgeye yerleştirmek, cihazın sinyal kalitesini artırabilir. Bu sebeple modeminizi dolap ya da duvarların üst bölgeleri gibi yüksek yerlere kurmanız, güçlü Wi-Fi elde etmenizi sağlar.
Wi-Fi cihazları arasında bulunan çeşitli engeller (duvarlar, tavanlar, mobilyalar, metal kapılar vb.) Radyo sinyallerini kısmen veya önemli ölçüde yansıtabilir / absorbe edebilir. Bu da sinyalin kısmen veya tamamen kaybolmasına neden olabilir.
İlgili 26 soru bulundu
Süleyman Demirel Üniversitesi yapılan araştarmaya göre cep telefonunun en az 10 santimetre, modemin ise 25 santimetre uzakta tutulması gerekiyor. SDÜ Nörolojik Bilimler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof.
İnternet hızını artırın: İnternet hızınızı artırarak Wi-Fi sinyallerinin kalitesini de artırabilirsiniz. İnternet hızınızı artırmak için internet servis sağlayıcınızla iletişime geçebilirsiniz. Router'ı yükseltin: Router'iniz eski bir modelse yeni bir model ile değiştirmek sinyal kalitesini artırabilir.
Mercusys 300 Mbps yaklaşık 1 kilometreye denk gelir. Bu da çok kuvvetli bir menzil anlamına gelir. Ofis ortamında bir kat için kullanabilirken, evinizde tüm odalar için tercih edebilirsiniz.
Hazır internet paketleri ile gelen wifi modemlerinin çoğu sadece 15-20 metre mesafeden wifi sinyalini alacak şekilde tasarlanmıştır. Tabi, duvar gibi çeşitli nesnelerin içinden geçen wifinin sinyal mesafeleri 7-8 metreye kadar düşme gösterebilir.
Yıldırımların neden olduğu güç dalgalanmaları, bir modemi hızla tahrip edebilir. Aşırı gerilim koruyucu bu gibi durumlarda cihazınızı koruyabilir. Cihaz, modemi çalışır durumda tutar ve bir elektrik kesintisi durumunda güç dalgalanmalarından korur.
Özellikle hareketin ve ışığın yüksek olduğu koridorlara koyulan modemlerde sinyaller her odaya eşit dağılmıyor. Çok elektrik taşıyan ev aletlerinin yanında duran modemden yeterince verimli sinyal alınamıyor. Örneğin TV, radyo vb. elektronik cihazların yanında duran modemin wifi sinyali gönderme oranı gittikçe azalıyor.
Fiber uyumlu modemler fiber internet hizmetini kullanabilmeniz için gereklidir. Günümüzde birçok kişi evlerinde ya da işyerlerinde daha hızlı bir internet bağlantısına sahip olmak için fiber uyumlu modem kullanmaya başlamıştır.
Kısaca FOM (fiber optik modem) olarak da adlandırılan fiber uyumlu modemler, fiber optik kablolarla gönderilen ışığı oldukça hızlı şekilde elektronik veri sinyallerine çeviren özel bir donanıma sahiptir. Bu nedenle, internet sağlayıcısından aldıkları bağlantı hızını direkt olarak modeme aktarabilirler.
Ekranın sağ alt köşesindeki bildirim alanında kablosuz ağ simgesini tıklayın. Kablosuz ağ, sinyal gücüne göre listelenecek olan mevcut kablosuz sinyalleri otomatik olarak arayacaktır. Sinyal çubuğu numarası sinyal gücü ölçeri temsil eder; ne kadar çok çubuk yanarsa sinyal gücü de o kadar güçlü olur.
Internet veri hızını arttıran modem hız arttırıcı cihazlar network aksesuarlarından seçilir. Modem hız arttırıcı cihaz maksimum 30 - 35 metreye kadar sinyal desteği sağlar. Cihazınızı mümkün olduğu kadar orta noktaya alarak duvara yakın konumlandırmamalısınız.
Alçı, yapısal olarak aynı kalınlıktaki tuğladan daha fazla kablosuz sinyalleri engellemektedir. Çevredeki sinyallerin evimize girmesini veya evimizdeki kablosuz sinyallerin dışarı çıkmasını engellemek isteyebilirsiniz.
Evde kullanılan kablosuz internet hızının normalden yavaş olmasının çeşitli nedenleri olabilir. Kullanılan ADSL modem veya yönlendiricinin üzerinde çalışan yazılımın güncel olmaması, eksik yapılandırılma, modemin bulunduğu ortamdaki parazitler ve ağdaki diğer bazı sorunlar, yavaş internet bağlantısına sebep olabilir.
Wi-Fi güçlendirici, kalabalık ortamlarda internet hızını korumayı sağlar. Birden fazla kullanıcının bağlandığı modemlerde kimi zaman kopma ve yavaşlamalar meydana gelir. Wi-Fi güçlendirici kullanımı, söz konusu problemlerin oluşmasını önleyerek kaliteli sinyaller almanızı sağlar.
Modemin arkasındaki on/off butonuna basarak modeminizi çalıştırın. Telefon hattınızı telefondan çıkartarak splitter üzerinde bulunan line portuna takın, telefon hattınız yoksa bina dışından gelen ana hattı direkt olarak modeminizdeki DSL portuna takın.
Modeminizi kapatıp açtıktan sonra tekrar kurulan bu bağlantı, çoğu zaman daha düşük gecikme süreleri (latency) ile sağlanır. Böylece, internet hızınız ve bağlantı kalitesi artabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri