Evet bağlanabilir ancak iki internete de ayrı fatura ödersiniz.
Dediğim gibi ADSL modem fiber altyapıya uygun değildir. O modemin girişi DSL'dir. Fiber altyapıda ise WAN girişli modemler kullanılır.
İnternet Altyapı Sorgulama - GÖKNET İLETİŞİM A.Ş.
Eğer binada sadece fiber altyapı varsa ADSL/VDSL kullanılamaz. Dairenizde fiber kablo bulunup bulunmaması bir şeyi değiştirmez. Binanızın altyapısı fiber ise siz de fiber altyapı üzerinden hizmet alacaksınız demektir.
Fiber internet ve ADSL'in arkasındaki teknolojilere baktığımızda aralarındaki yıl farkı aslında temelde sorumuzun cevabını veriyor. ADSL ve fiber arasındaki fark, teknolojidir diyebiliriz. Fiber internet bir yüksek teknoloji ürünü. ADSL veya VDSL gibi altyapılar mevcut telefon altyapısı üzerinden sunulan hizmetler.
VDSL modemler fiber interneti desteklemez.
İlgili 32 soru bulundu
Fiber ile VDSL farkı, tek bir temele dayanmıyor. Fiber ile VDSL teknolojisi arasındaki ilk fark, dağıtıcı kabloları. VDSL internetin, ev ve iş yerlerine iletiminde bakır kablolar kullanılıyor. Bakır kabloların oluşturduğu sistemlerde, çıkabilecek problemlerin önlenmesi adına farklı sistemlere ihtiyaç duyuluyor.
Daha yüksek internet hızı elde etmek için ise tercih etmeniz gereken bağlantı türü elbette ki fiber. Fiber internet kullanmak için uygun bir modemi tercih etmeniz gerektiğini unutmamalısınız.
Fiber internet, sabit telefon hattı olmaksızın çalışabiliyor.
VDSL2 kullanılarak 250 Mbps hıza ulaşılabiliyor. VDSL kullanılarak ise 100 Mbps hızla aktarım yapılabiliyor. İnternet kullanımı sırasında hız testi yaparak, VDSL veya VDSL2 standardı ile maksimum hangi hız seviyesine çıktığınızı ölçebilirsiniz.
ADSL ile alabileceğiniz hız maksimum 16 Mbps iken, Fiber internetten alacağınız hız Türkiye'de 100 Mbps ile sınırlıdır. Farklı ülkelerde fiber internet daha yüksek hızlara ulaşabiliyor ancak Türkiye'de bulunan internet sağlayıcıları ve altyapılar sebebiyle bu hız 100 Mbps ile sınırlandırılmıştır.
En net bilgiyi bağlı bulunduğunuz Telekom müdürlüğünden alabilirsiniz. Bulunduğunuz bölgede hali hazırda omurga şebeke çekildi ise ve müşteri potansiyeli yüksekse Telekom müdürlüğü proje hazırlayarak FTTH daireye kadar fiber internet altyapısını sağlayabilir.
modemin seri numarasını internette aratın. volkankey arkadaşın dediği gibi vdsl/vdsl2 ise 100mbit e kadar fiber kullanırsın. Eve kadar fiber kablo gelmişse onu dönüştüren ek bir cihaza ihtiyaç var. adsl/adsl2+ yazıyorsa 24mbit e kadar adsl modemdir.
Kilopat. Öncelikle mahalleden oturduğunuz daireye kadar kablo çekilmez. Altyapı çizilir, gerekli fiber kablolama yapılır, bina girişinize siyah bir fiber kutu konulur. Bu kutular takıldıktan ve aktifleştikten sonra kendiniz ya da Türk Telekom'a başvuru yaparak, dairelere fiber hat çekimi yapılır.
VDSL ise fiber optik hatlar üzerinden veri aktarımı sağlar ve ADSL'e göre daha yeni bir teknolojidir. VDSL'in bu özelliği, ADSL'e nazaran internet erişimi konusunda onu çok daha hızlı kılar.
Merkezi bir konum, genellikle evin orta katında ve orta odada bulunan bir yer olmalıdır. Yüksek bir yere yerleştirin: Kablosuz sinyaller genellikle aşağı ve yana doğru yayılır. Bu nedenle modemi yüksek bir konumda tutmak, sinyallerin daha geniş bir alana ulaşmasına yardımcı olacaktır.
ADSL modemler maksimum 24 Mbps bağlantı hızına ulaşırken, VDSL modemlerde bu sayı 125-150 Mbps arasındadır. İnterneti en hızlı şekilde kullanmanıza imkan sağlayan fiber destekli modem ise 1000 Mbps yani 1 Gbps hıza kadar çıkabilir.
ADSL'den VDSL'e geçmek istiyorsanız öncelikle bulunduğunuz bölgeye VDSL hizmetinin gelip gelmediğini kontrol etmelisiniz. Bunu internet altyapı sorgulama sayfamızdan yapabilirsiniz. Eğer sorgulamanız sonucunda adresinizde 35 Mbps ve üzeri hızlarda hizmet çıktıysa bulunduğunuz bölgede VDSL hizmeti var demektir.
ADSL VDSL kablo farkı bulunmuyor. İkisi de kullanıcılara bakır kablolar ile ulaştırılıyor. VDSL ADSL farkı, VDSL teknolojisinde fiber kabloların da yer almasından kaynaklanıyor. Fiber kablolar ile kişilere sağlanan internet hızında bir kayıp yaşanması engelleniyor.
Modeminizin VDSL veya ADSL olup olmadığını kontrol etmek için cihazın etiketinde veya belgelerinde "VDSL" veya "ADSL" yazması gerekmektedir. Ayrıca, VDSL modemler genellikle daha yeni ve daha gelişmiş teknolojileri destekleyen donanımlara sahip olma eğilimindedirler.
“Ev internet hızı kaç olmalı?” sorusu pek çok kişi tarafından araştırılıyor. 24 Mbps internet hızı, ev interneti için oldukça iyi bir alternatif. 24 Mbps hız ile yüksek hızda upload ve download yapabilir, videoları Ultra HD görüntü kalitesinde izleyebilirsiniz.
Hiçbir kota olmadan ve kota aşımı korkusu yaşamadan kullanabileceğiniz anlamına gelir. İnternet kullanımlarında bir limit yoktur. Üstelik kullanımlarınız ne kadar olursa olsun hiçbir şekilde internetinizde yavaşlama olmaz. Altyapınızın sağladığı en yüksek hızda ve sınırsız bir şekilde internetinizi kullanabilirsiniz.
Bazı bölgelerde internet altyapısı yoktur veya sınırlıdır. Bu alanlar için airfiber ile erişim sağlanır. Aynı zamanda ağ bağlantısı için kablolara ve porta gereksinim duyulmaz. AtlantisNet olarak yaşadığınız yerde internet altyapısı bulunmasa bile hızlı ve güvenilir şekilde erişebilirsiniz.
Modem almak yerine router alırsanız daha iyi olur. Modemin 1. amacı interneti kullanılabilir hale getirmek routerın ise tek amacı interneti wifi ile dağıtmak. 5ghz bandı yüksek veri transferine imkan verir fakat ulaşım alanı 2.4ghz e göre çok daha düşüktür.
En yeni VDSL standardı olan VDSL2 desteği olan ürün, VDSL/ADSL ya da Ethernet WAN (EWAN) bağlantıları sayesinde kullanıcılara farklı internet bağlantılarında esneklik sağlıyor. Değiştirilebilir LAN/WAN özelliği ile fiber ya da kablo servislerine bağlanabiliyor.
Kısacası modem internet servis sağlayıcısından interneti size ulaştıran cihazdır. Router ise evinizdeki cihazlara farklı sinyaller atayan cihazdır. Modem tek bir IP adresi atarken router farklı cihazlara farklı IP adresleri atar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri