1) Doğru Filtreyi Seçin Malzeme olarak kağıt, bez, metal, naylon gibi birçok filtre kahve makinesi filtresi mevcut olsa da en çok kağıt ve metal filtreler tercih edilir; çünkü hem kullanımları rahat hem de ekonomiktirler.
İlk olarak geleneksel filtre kahve makinalarında bu kağıtları kullanabilirsiniz. Makinalarda kullanılan kağıt, boyut olarak daha büyüktür. Ayrıca makinanın modeline ve haznesine de uyması gerekir. Diğer seçenek ise sadece filtre kahve kağıdı kullanarak kahve hazırlamaktır.
En yaygın filtre kahve kağıdı numaraları #2 ve #4'tür. Sepet filtreler dışında, diğer kahve makinelerinin çoğu #2 veya #4 filtre kullanır; bu iki filtre neredeyse aynı görünür, ancak aralarında önemli bir boyut farkı vardır.
Filtre kahve makinesi kağıtsız kullanılabilir. Kağıtsız filtre kahve makineleri genellikle metal veya naylon bir süzgeç içerir. Bu süzgeçler, kağıt filtrelere benzer şekilde kahve telvesini tutar ve fincana temiz kahve akmasını sağlar. Metal veya naylon süzgeçler, kullanıldıktan sonra temizlenip tekrar kullanılabilir.
Öncelikle kahve filtresi yapmak istediğiniz kağıt havludan bir parça koparın. Filtre yapmak için en uygun malzeme, mutfakta masa temizliğinde kullandığınız kalın dokulu kağıt havlu olacak.
İlgili 44 soru bulundu
Eğer kullanacağınız kahve makinesi ya da ekipmanı bir veya iki fincanlık kahve demleme kapasitesine sahip ise 2 numaralı kağıt filtre kullanmalısınız; üç veya dört fincanlık kahve demleme kapasitesine sahipse de 4 numaralı kağıt filtre kullanmalısınız.
Makinesiz Filtre Kahve Yapılışı
Filtreyi bohça haline getirin ve iple bağlayın. Filtre torbasını fincanın içine koyun. Kaynar suyu yavaşça torbanın üstüne dökün. 4 – 5 dakikada kahveniz hazır olacaktır.
Filtre kağıtlar, kahvenin suyla buluşmasını ve süzülerek mis gibi kahvenin yapılmasını sağlar. Kağıt filtreler tek kullanımlıktır. Birden fazla defa kullanılması önerilmez. Kullanımından sonra çöpe atmanız gerekmektedir.
Kahve demleme ekipmanında kağıt ya da metal filtre varsa, orta derecede öğütülmüş kahve kullanılmalıdır. Tercihen orta-ince öğütme yapılabilir. Filtre kahve makinesi için öğütme derecesi de orta-ince olmalıdır.
Malzeme olarak kağıt, bez, metal, naylon gibi birçok filtre kahve makinesi filtresi mevcut olsa da en çok kağıt ve metal filtreler tercih edilir; çünkü hem kullanımları rahat hem de ekonomiktirler. Eğer siz de pratik, kullan at bir filtre isterseniz çanak şeklindeki kağıt filtreler sizin için ideal olabilir.
Tek bardaklık filtre kahve için kahve filtre kağıdı kullanabilirsiniz.
Filtre kahve kağıdını kullanırken en önemli nokta, kağıdı kullanımdan hemen önce ıslatmak. Kağıtlar, doğal olarak bir kağıt tadı barındırır. Kahveye bu tadın geçmesini önlemenin en kolay yolu, demleme öncesinde sıcak su ile kağıdı ıslatmaktır. Böylece kahvenin lezzetini kaybetmesini önleyebilirsiniz.
Filtre kağıdı, laboratuvarda yaygın olarak kullanılan sarf malzemelerden biridir. Normalde yuvarlak şekillidir. Genellikle pamuk elyafından yapılır ve bileşenleri filtrelemek için kullanılır. Filtre kağıtları normalde fiberden yapılır.
Filtre kahve makinesine kahve çekirdeklerini yerleştirin ve suyu üzerine dökün. Kahve demlenirken, sütü ısıtın ve içine kakao tozunu ekleyin. Kahveyi fincanlara boşaltın ve süt karışımını üzerine dökün. Son olarak, bal ekleyerek tatlandırın.
Filtre kahvenizi makinede, French Press ya da diğer ekipmanlar ile hazırladıktan sonra üzerine sıcak süt eklemeniz yeterli! Ancak kahvenin aromasının kaybolmaması için çok fazla süt eklememeye özen göstermelisiniz. Dilerseniz sütünüzü köpürterek de süzdüğünüz kahvenin içerisine ekleyebilirsiniz.
Eğer V60 filtre kağıdı alacaksanız dripper numaranıza bakmalı ve bu numaraya göre seçim yapmalısınız. Dripper boyutu 1 ise 2 numara kahve filtresi; 2 ise 4 numara kağıt filtre almalısınız. Bu ekipman için sunulan en iyi filtre kahve kağıdı ise Hario markasına aittir.
Filtre Kahve Makineleri için çekilmiş kahvelerin büyük çoğunluğunu French Press ile kullanabilirsiniz. * Fincan Kahve için 1 Ölçek Kahve Kullanınız : İkinci dikkat etmeniz gereken nokta, doğru ölçeği kullanmak olacaktır.
Taze kavrulmuş kahve kaliteli bir içim için çok önemlidir, bu nedenle kahvenizi küçük miktarlarda alın (ideal olarak her biri iki haftaya kadar). Demlendikten sonra, aynı kahveyi tekrar kullanmayın, demlenen kahveden aroma fincanınıza geçer ve geriye sadece acı tadı olan bir kahve kalır.
İnce öğütülmüş 15 gr kahveyi filtre kağıdının üzerine ekleyin ve kahveyi elinizle düzleyin. Tüm kahveyi ıslatacak kadar suyu gezdirerek ön demleme işlemini gerçekleştirin. Toplamda 250 ml olacak şekilde kalan suyu dairesel hareketlerle kahvenin üzerine ekleyin. Tüm kahve süzüldükten sonra servis edebilirsiniz.
Dikkat etmeniz gereken ilk detay sertliktir. Filtre kahve kağıdı uygulama esnasında ıslanacağı için sert bir kağıt tercih edilmelidir. İkinci titiz davranacağınız durum ise filtrasyonun verimli olup olmamasıdır. Gözeneklerin biçimi, kağıdın filtreleme performansını yüksek düzeyde etkilemektedir.
Örneğin filtre kahvesi için özel bir makine vardır. Adı da filtre kahvesidir. Filtre kahve makinesi filtre kahvesi içindir. Dolayısıyla bu makinede Türk kahvesi yapılamaz.
7. Filtre kahve kaç dakika demlenir? Filtre kahve demleme süresi kullanacağınız yönteme göre değişir. Damlama sisteminde demlenme süresi yaklaşık 5 dakikadır. Kahvenizi french press kullanarak yapıyorsanız, demleme süresi 2-4 dakika olmalıdır.
Chemex, V60, aeropress gibi filtre kağıdıyla kullanılan ekipmanlar ile de kahve demleyebilirsiniz. Eğer elinizde bu tarz kahve demleme ekipmanları yoksa da dert etmeyin. Çünkü herhangi bir ekipmana ihtiyaç duymadan filtre kağıdı ve evdeki malzemelerle kahve demeyebilirsiniz.
Damak tadınıza uyan tüm kahveler filtre kahve yapmak için kullanabilirsiniz. Evde kendi kahve öğütme aletiniz yoksa, satın aldığınız yerden kahve çekirdeklerini filtre kahveye uygun çektirebilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken baristaya ya da satış görevlisine "filtre kahve için istiyorum” demek.
Makinesiz “kapsül kahve nasıl yapılır?”cevabı için ise şunu ifade etmek mümkündür; kahve yapmak için optimum su sıcaklığını ayarlayın. Ardından su ısıtıcısından bardağa dökün. Birkaç dakika öncesinden kaynattığınız suyu kahve bardağına dökün.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri