Madde 1'deki şekliyle hesaplanan ham not 50 ve üstü olmalıdır. Yarıyıl Sonu Sınavında alt limit 40 puana çıkarılmıştır. Yani öğrencinin vizesi ne olursa olsun finalden en az 40 ve üstü alması gerekmektedir.
Öğrenci not ortalaması 50 Puanın altında kalıyor ise sınıf geçmeye yetmeyecek KALDI kabul edilecektir. Üniversite öğrencileri için vize sınav sonucunun ortalamaya katkısı %40 olarak kabul edilmektedir. Final sınavının ortalamaya etkisi ise %60 olarak kabul edilmektedir.
1. Vize ve Final notu ortalaması hesaplanırken vizenin %40'ı finalin %60'ı alınır. 2. Notun "GEÇTİ" olarak kabul edilmesi için Final ve Ortalama notun 50 ve üzerinde olması gerekir. Aksi durumlarda “KALDI” olarak kabul edilir.
Bu değer aralıkları sınıfın ortalaması ve standart sapmasına göre değişir. Geçme notunuz < 40 ise sınıf ortalaması ne olursa olsun dersten kalınır. Final notunuz < 25 ise sınıf ortalaması ne olursa olsun dersten kalınır.
Aşağıda bu sisteme göre finalde kaç almanız gerektiğini hesap eden kısa bir hesap örneği yapalım. Ara sınavdan 40 aldığımız bir dersten finalde kaç alırsak geçeriz? 38 / 0.7 = 54.2 = 55 Finalde almamız gereken nottur. Burada 50 CC yani en düşük ders geçme notunun alt sınırıdır.
İlgili 35 soru bulundu
Vize sınavına girmediğiniz dersin final sınavına girebilirsiniz. Bir ders için Ham Başarı Puanı , ara sınavın %30 u, bitirme/telafi sınavlarının %70'i dikkate alınarak hesaplanır.
Yarıyıl Sonu Sınavında alt limit 40 puana çıkarılmıştır. Yani öğrencinin vizesi ne olursa olsun finalden en az 40 ve üstü alması gerekmektedir. Örneğin vizesi 100 olan bir öğrencinin finali 39 olduğunda (ham notu 100*0,40+39*0,60=63,40 olmasına rağmen) öğrenci dersten kalacaktır.
2021-2022 eğitim öğretim döneminde lisede sınıfta kalma uygulaması olacak, yıl sonu ortalaması 50'nin altında olanlar, 3 dersten fazla kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.
Derslerden başarılı sayılmanız için ders başarı puanınızın 35 veya üzeri olması gerekir. Ders başarı puanınınız Ara sınavın %30u, Dönem Sonu sınavında %70 i alınarak hesaplanır.
4) Yarıyıl/yıl sonu ve bütünleme sınavları sonunda bir dersten başarılı sayılmak için bu şekilde hesaplanan notun en az 60 puan olması gerekir.
Final sınavından kalmış olan öğrenciler bütünlemeye girebilirler. Fakat bu sınav zorunlu bir sınav değildir. Öğrenci istemezse bu sınava girmeyip dersten kalmayı göze alır ve seneye aynı dersi tekrar alması gerekir. Bütünleme sınavını zorunlu bir sınav olarak görmemek gerekir.
2) Bir dersten DC ve DD notlarından birini alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. 3) Bir dersten FD ve FF notlarından birini alan öğrenci o dersi başaramamış sayılır.
Vize sınavına girmeyen öğrencilerin final veya bütünleme sınavlarına girmelerine engel bir durum yoktur. Final ve bütünleme sınavında not barajı var mı? Vize notu ne olursa olsun final veya bütünlemeden 35 altında not alan öğrenci kesin olarak dersten başarısız olur.
Vize : 30 olduğuna göre %40'ı 12 eder. Finalden 50 alırsan %60'ı 30 yapar. 30+12=42 eder.
CB: 70 - 74 / Başarılı CC: 60 - 69 / Başarılı DC: 50 - 59 / Koşullu Başarılı - Başarısız.
MADDE 57- (1) a) Tüm derslerden başarılı olan, b) Başarısız dersi/dersleri olanlardan, yılsonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler doğrudan sınıf geçer.
Normal ve Anadolu Bölümü Ortalama ile Sınıf Geçme Puanı En Az : 50 PUAN Karne Ortalaması 50 puan ve üzerinde olan öğrenciler zayıf sayısına bakılmaksızın sınıflarını geçerler.
LİSEDE KAÇ DERSTEN SINIFTA KALINIR? Liselerde yıl sonu ortalaması 50'nin altına olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarına kalıyor.
Bir ders için Ham Başarı Puanı, hesaplanırken vizenin %30' u, bitirme(final) notunun ise %70' i dikkate alınarak hesaplama yapılır.
Klasik eğitimde bu baraj 50 ile 70 arasındadır genelde. Finalin de % 60'ı alınarak bu ortalamanın geçme notunu sağlaması beklenir. Şayet ders notunuz geçme puanını karşılamıyorsa bütünleme sınavına giriyorsunuz. Bütünleme sınavı notu, final sınavı notunuzun yerine geçer.
Çan eğrisinin negatif bir etkisi olarak sınıf ortalamasının yüksek olduğu durumlarda 80 puan alsanız dahi harf notunuz düşük olabilir hatta sınıfta kalma durumuna bile düşebilirsiniz. Çan eğrisinde ortalama dışı çok yüksek veya çok düşük alan öğrenciler arasında sınıf içi rekabet yükselebilir.
Final sınavına giremeyen öğrenciler Telafi(bütünleme) sınavına herhangi bir başvuru yapmadan girebilir.
Buna göre vizeye girmeyen finale girebilecek. Ancak vizenin finale etkisi yüzde 40 olduğu için bu sınava girilmemesi halinde final sınavından yüksek not alınması gerekecektir.
Ara sınav(vize), bitirme(final) veya bütünleme(telafi) sınavına girmezsem ne olur? Herhangi bir sebeple ara sınav, bitirme ve bütünleme(telafi) sınavlarına giremeyen veya sınavı geçersiz olan öğrenci bu derslerin sınavlarından sıfır (0) puan almış kabul edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri