Öğrenciler devamsızlıktan kalmamak şartı ile büte girebilir, bütünleme sınavı, final sınavı gibidir. Final sınavına katılım sağlayamayan öğrenciler, bunun telafisi olarak bütünleme sınavına girebilmektedir.
Hemen hemen tüm üniversitelerde final sınavına katılım sağlamazsanız dahi bütünleme sınavına girebilirsiniz. Vizeye girmediğiniz durumlarda da final yada bütünleme sınavlarına girebilirsiniz. Bu sebeple vizesine ve finaline girmediğiniz sınavın bütünleme sınavına girebilirsiniz.
Finale girmeden büte girilir mi? Türkiye üniversitelerinde final sınavına herhangi bir nedenden dolayı giremeyen bir öğrenci arkadaşımız, umutlarını büt sınavına bağlayabilir. Bütünlemeye girme şansı var.
Ara sınav(vize), bitirme(final) veya bütünleme(telafi) sınavına girmezsem ne olur? Herhangi bir sebeple ara sınav, bitirme ve bütünleme(telafi) sınavlarına giremeyen veya sınavı geçersiz olan öğrenci bu derslerin sınavlarından sıfır (0) puan almış kabul edilir.
Hayır, bütünleme sınavına giremezsiniz. Bütünleme sınavına girebilmenin ön şartı, final sınavına hiç girmemek veya final sınavı sonucu FF, FD, DD ve DC harf notlarından birini almaktır. Bu durumda BB, CC gibi not alan öğrenciler sistem kabul etse de sınava giremezler.
İlgili 37 soru bulundu
BÜT sınavına giriş yapabilmek için öncelikle öğrencilerin zayıf notu olması gerekiyor. Herhangi bir dersten zayıf almış öğrenci için bu sınav sistemi oluşturuluyor. BÜT sınavları okul dönemlerinin kapatılmasıyla birlikte yapılıyor. Özellikle tatil zamanlarında yapılan bir sınav türüdür.
*En fazla kaç dersten Bütünlemeye girebilirim? Bütünleme için ders sınırlaması yoktur. 1 dersten de kalsanız 7 dersten de kalsanız, kaldığınız tüm derslerden bütünleme sınavına girebilirsiniz.
Birinci, ikinci sınavlardan geçer puan alamayanların girmesi gereken üçüncü sınav (BÜT) bütünlemedir. Eğitim takvimine göre bir dönem geçmek için düzenlenen vize ve final sınav puanlarının ortalaması 50 ve üstü olan öğrencilerin Büt sınavına girme zorunluluğu bulunmamaktadır.
Final sınavına giremeyen öğrenciler Telafi(bütünleme) sınavına herhangi bir başvuru yapmadan girebilir. Telafi sınavının ham başarı puanına etkisi % 70 tir.
? Her öğrencinin bütünleme sınavına girme hakkı bulunmamaktadır. Bütünleme sınavına girebilmek için derse devamlılık göstermeniz yani devamsızlıktan kalmamış olmanız gerekmektedir. Derste devamsızlık sebebi ile kalan öğrenciler bütünleme sınavına girmeleri mümkün olmadığı gibi girseler dahi bir etkisi olmayacaktır.
Final sınavından kalmış olan öğrenciler bütünlemeye girebilirler. Fakat bu sınav zorunlu bir sınav değildir. Öğrenci istemezse bu sınava girmeyip dersten kalmayı göze alır ve seneye aynı dersi tekrar alması gerekir. Bütünleme sınavını zorunlu bir sınav olarak görmemek gerekir.
BUÜ Önlisan ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği Madde 30(6) uyarınca Final Sınavları için öğrenciye mazeret sınav hakkı verilmemektedir.
h) (Değişik: Senato-11/3/2020-2/2) Dersin dönem sonu/yılsonu sınavına girme koşulunu sağlamasına rağmen sınava girmeyen öğrenciye, bütünleme sınav hakkı verilir. bütünleme sınav hakkı verilmez. verilmez.
Bütten para alınmıyor, yaz okulundan para alınıyor. Çünkü ders veriliyor.
BÜTÜNLEME SINAVINA HANGİ ÖĞRENCİLER GİREBİLİR
Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Öğrenciler isterlerse (DD) ve (DC) harf notu aldıkları derslerin bütünleme sınavına girebilir ve notunu yükseltebilir.
Büt sınavı bir dersten başarısız öğrencilere son bir şans vermek için yapılır. Vize ve final notu artık geçersizdir. Geçmeniz büt notunuza bağlıdır. Eğer sınavını da geçemezseniz alttan ders almak zorundasınız demektir.
1 Fakülteye 2013 güz dönemi öncesi giren öğrenciler tek ders sınavı hakkından sınırsız sayıda yararlanırlar. 2 Finalden geçer not alan veya hiç girmeyen öğrencinin bütünleme sınavına girme hakkı da yoktur.
Genelde büt finalden daha kolay oluyor ama hocaların vicdanına bağlı, zor da gelebilir. Bu arada 55 almak çok zor değil finalde, yaparsın. Kurul cikmislarina ve geçen seneki final çıkmışlara bak.
Telafi(bütünleme) sınavına giren öğrenciler için Telafi(bütünleme) sınavı bitirme(final) sınavı yerine geçer ve bitirme sınavı gibi toplam notun %70 ini etkiler.
Bunun için de vizeden kötü alanların direk kalmaması mantığından üniversitelerin çoğunda finalin %60-70-75 i alınır.
2) Uygulamalı derslerde ara sınav notu ortalamasının %60'ı ile yarıyıl/yıl sonu ve bütünleme sınavı notunun %40'ı toplanarak hesaplanır. 3) Yarıyıl/yıl sonu ve bütünleme sınavlarının her birinden en az 50 puan almak zorunludur.
Örneğin final notundan en az 60 alması gereken bir öğrenci bunu başaramazsa eğer dersten kalır. Bu durumda final notunu telafi etmek için bütünleme sınavı yapılır. Öğrenci bütünleme sınavından 60 ve üzeri bir not alırsa eğer dersi geçmiş olur.
- Bütünleme Sınavı sonucu oluşacak not ortalamanız sınava girmeden önceki ortalamanızdan daha düşük olabilir. Bu durumda, ne olursa olsun bütünleme sınavı sonucundaki ortalamanız nihai notunuz olacağı için, gireceğiniz bütünleme sınavlarını iyi seçmelisiniz.
Rapor almadan doğrudan bütünleme sınavına girebilirsiniz. Ancak bütünleme sınavına gireceğinizi dersin sorumlu öğretim elemanına bildirin. Eğer raporunuz bütünleme dönemini de kapsıyorsa bu durumda mazeret sınavına girebilirsiniz. Mazeret sınavına giriş için yukarıdaki adımları uygulayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri