DÜNYADA VE TÜRKİYEDE SAATE ESAS MERİDYENLER Avrupa'nın neredeyse tamamı UTC+1 olarak bilinen zaman dilimini kullanmaktadır. Yunanistan, Bulgaristan, Finlandiya gibi Doğu Avrupa Ülkeleri ise
Kuzey Avrupa'nın belli bölgelerinde güneş hiç batmıyor. Gece ormanda veya kentin sokaklarında suni ışığa ihtiyaç duymadan yürümek veya bisiklete binmek isteyenler güneş batmayan ülkelere; Norveç'e, İsveç'e, Finlandiya'ya, Danimarka'ya, İzlanda'ya akın ediyor.
İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Finlandiya'ya günlük 100'den fazla uçuş gerçekleşir. Bu uçuşların tamamına yakını aktarmalı olsa da direkt olanları da vardır. Direkt olan uçuşlarda Finlandiya Türkiye uçuş süresi 3 saat 25 dakikadır.
Finlandiya standart saat iken Finlandiya deki saat Türkiye deki saat'ın 1 saat gerisindedir olur.
Ülkede görülen bir diğer ilgi çekici doğa olayı da gece yarısı güneşleridir. Yaz aylarında Finlandiya'da gündüz süreleri yaklaşık 19 saati bulur.
İlgili 23 soru bulundu
5.5 milyon nüfusa sahip Finlandiya, İnanılmaz bir manzara, bozulmamış doğa ve ormanları, yemyeşil bir manzarayı tamamlayan gölleri ile ziyaretçilerini her an şaşırtan Finlandiya'da yaz aylarında güneş 73 gün boyunca batmazken, kış mevsiminde de 51 gün boyunca doğmaz.
Sıcaklık kış boyunca genellikle sıfır santigrat derecenin altındadır ve -20 dereceye kadar düşebilir.
Finlandiya'da asgari ücret yasası yoktur. İtalya'da net asgari ücret 1662 euro'dur. Karadağ'da asgari ücret 532 euro'dur. Sırbistan'da asgari ücret 461 euro'dur.
Buna göre çalışanın ne kadar maaş alacağı iş yaptığı sektöre bağlı olarak değişiklik gösterir. Tüm sektörler ele alındığında Finlandiya'daki en düşük saatlik ücreti 13 avroya denk gelir. Haftalık 40 saat çalışan birinin alacağı aylık ücret 2,080 avro olur.
Finlandiya, ülkenin bulunduğu enleme göre yaz aylarında genelde güneşli ve ılıman bir iklime sahiptir. Yaz aylarında ülkenin güneyinde 13 C° ile 22 C° arasında bir sıcaklığa sahiptir. Yaz aylarında ayrıca gece çok kısa ve kuzey kesiminde güneş sürekli ufukta yer almaktadır.
Finlandiya, dünya üzerindeki en pahalı 19.ülkedir ve OECD ülkeleri arasında en düşük dördüncü yoksulluk oranına sahiptir. Finlandiya'da %16 değerinde olan yoksul olma oranı, Avrupa Birliği'ndeki %22 oranına kıyasla Avrupa ülkelerinden daha düşüktür.
Finlandiya 6.12.1917 tarihinde bağımsızlığını ilan etmiş ve Rusya Ekim Devrimi'nde yönetime geçen Bolşevikler 31.12.1917 tarihinde Finlandiya'nın bağımsızlığını kabul etmişlerdir. 1812 Helsinki başkent oldu.
Kış ayları, Aralık, Ocak ve Şubat'dır. Kasım ve Mart aylarında da hava soğuk olabilir ve kar yağabilir. Kar genellikle Mart ya da Nisan ayında eriyip yerden kalkar.
Finlandiya'nın fosil yakıtlar yerine kullanmayı planladığı kaynak ise deniz suyu. Finlandiya'nın başkenti Helsinki, hem elektrik üretimi, hem de ısınma için çoğunlukla kömür ve doğalgaz kullanıyor. Şehrin %75'inden fazlası fosil yakıtlar sayesinde ısınıyor.
Tüm ülke boyunca Finlandiya'da dört mevsim yaşanır. Yaz nispeten biraz yağmur eşliğinde yemyeşil ve güneşli geçer. Sonbahar genellikle yağmurludur ve kış yoğun kar yağışıyla birlikte soğuktur. Güneyde, kar genellikle Aralık ayında her yeri kaplar.
Finlandiya'da maaş, yaşam masrafları ve vergiler AB ortalamasının bir miktar üzerindedir. Bununla birlikte, birçok hizmet vergiler sayesinde finanse edilmektedir ve bu hizmetler ülke sakinleri için, diğer birçok ülkeye nazaran daha ucuzdur.
Finlandiya'ya iltica başvurusu, sadece bizzat Finlandiya'da yapılabilir. İltica talebinde bulunmak için zulüm gibi geçerli bir nedeniniz olmalıdır. Bu sayfada iltica başvurusunda bulunanlara yönelik bilgiler bulabilirsiniz.
En büyük endüstriler elektronik (yüzde 21,6), makine, araç ve diğer mühendislik metal ürünleri (yüzde 21,1), orman endüstrisi (yüzde 13,1) ve kimyasalların (yüzde 10,9) sanayisinden oluşmaktadır. Finlandiya'da önemli miktarda kereste ve çeşitli maden ve tatlı su kaynakları bulunmaktadır.
Finlandiya işsiz vatandaşlarına aylık 560 euro (yaklaşık 2 bin TL) 'asgari vatandaşlık maaşı' bağlayan ilk Avrupa ülkesi oldu.
Nüfus bakımından küçük bir ülke olmasından kaynaklı Finlandiya işçi alımı sık sık gerçekleştirebiliyor. Siz de iş ilanları sayesinde başvuru gerçekleştirebilirsiniz.
Finlandiya'da 90 günden fazla kalmak, yaşamak veya çalışmak istiyorsanız oturma iznine sahip olmanız gerekir. Alacağınız oturma izni sizin ve ailenizin Finlandiya'da yaşama, çalışma, eğitim ve sağlık gibi sosyal haklardan ücretsiz olarak yararlanmanıza imkan sağlar.
Yaklaşık 6.700 ada ve kayalıktan oluşan Finlandiya'nın Åland takımadalarında kendine özel bir plaj bulmakta hiç zorluk çekmeyeceksin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri