Finlandiya'da eğitim süresi günde 4 saat olarak belirlenmiştir. 4 saatlik eğitim sürecinde teneffüs süreleri 15 er dakikadan oluşmaktadır. Ders saati uzarsa öğrencilerin teneffüs süreleri de uzatılır.
Aynı zamanda Finlandiya, Avrupa'nın en az ders saatine sahip ülkelerinden birisidir. Sınıf mevcutları 20–30 arası, ders saati 45 dakikadır. Finlandiyalı öğrenciler okulda sadece birkaç saat geçirmektedirler.
Günde 75 dakika teneffüs
Finlandiya bu konuda oldukça iyimser ve esnek davranarak çocukların bahçede, yemekhanede ve toplum içinde vakit geçirmesine çok önem vermektedir.
Finlandiya'da öğrencilere ödev verilmiyor çünkü öğrencilerin dersleri okulda öğrenmeleri bekleniyor. Konuyla ilgili olarak Finlandiya Eğitim Bakanının yorumu ise çok güzel: “Çocukluklarını yaşamak, genç olmak ve hayatın tadını çıkarmak için daha fazla zamana ihtiyaçları var.” Sizce de çok haklı değil mi?
Dünyadaki en uzun teneffüslere sahipler.
Ders ne kadar eğlenceli olursa olsun, öğrenciler için her zaman teneffüsler daha ilgi çekicidir. Finlandiya'da ders araları 15 dakika sürüyor.
İlgili 20 soru bulundu
Finlandiya'da eğitim tamamen ücretsizdir. Eğitimde fırsat eşitliği vardır ve ev ödevi de verilmez. Okullara ve eğitim kurumlara bisiklet ile ya da yürüyerek gidilir. Tüm sınıflarda ev ortamı vardır ve öğrencilerin özgürlüğü de oldukça önemlidir.
Finlandiya için vazgeçilmez bir merak dürtüsüdür. 2- İlkokul yıllarında bile akıl almaz derecede zor konular ile çocuklarımız boğuşur. Onlarda ise genel çizgiler ile konular öğretilir. 3- Sınavlar daha 1. sınıfta başlarken bizde, Finlandiya için 16 yaşına kadar sınav uygulaması yoktur.
Danimarka eğitim sistemi, dünya genelinde en iyi eğitim sistemleri arasında yer almaktadır. Danimarka, dünyada eğitime en fazla harcama yapan ülkelerden biridir. Eğitim sistemi, öğrencilere geniş bir öğrenme yelpazesi sunarak, özgür bir öğrenme ortamı sağlamaktadır.
Finlandiya'da, öğrenciler için lise sonunda yapılan bir sınav dışında, zorunlu standartlaştırılmış sınav ve test bulunmuyor. Her okul aynı olanaklara sahip olduğu için öğrenciler, okullar veya bölgeler arasında sıralama, karşılaştırma veya rekabet yaratılmıyor.
DÜNYADA DA GÜNDEM
Fransa, Rusya, Çin ve Suudi Arabistan'da da okulda cep telefonu kullanımı yasak. ABD ile İspanya'da bölgesel yasak uygulanıyor. Hollanda 1 Ocak 2024 itibariyle uygulamaya geçecek. Finlandiya ve İngiltere'de de yasak gündemde.
Finlandiya'da özel eğitimin kaldırıldığı veya yasaklandığı iddiası doğru değil. Öğrenciler için temel eğitimin ücretsiz sunulduğu ülkede özel okullar hâlâ mevcut. Finlandiya'da 1968 yılında gerçekleştirilen reform, eğitime erişimi eşit kılsa da özel eğitim kurumlarını ortadan kaldırmadı.
Lise öğrenimi genelde üç yıl sürer. Lise iki veya dört yılda da tamamlanabilir. Lise öğreniminde birçok seçim yapabilirsiniz. Zorunlu derslerle beraber kendinize uygun birçok ders seçebilirsiniz.
Türkiye, 137 ülkenin eğitim kalitesine göre sıralandığı listede 99'uncu sırada yer aldı. Pakistan ve Endonezya'nın gerisinde kalan Türkiye'nin kalite notu 7 üzerinden 3.1 oldu. Türkiye, Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF), “Eğitim Kalitesi 2018” başlığıyla yayımladığı listede 99'uncu sırada yer aldı.
Finlandiya'da ilköğretim çocuğun yedi yaşını doldurduğu sene başlar. Finlandiya'da kalıcı olarak ikamet eden her çocuğun ilköğretime katılması şarttır.
Bunu duyan öğrenciler, veliler ve öğretmenler bu konuya dair gelişmeleri yakından takip etmeye başladı. Avrupa'nın bazı ülkeleri olan İspanya, Belçika, İzlanda, Hollanda, Danimarka, İsveç, Finlandiya ve Birleşik Krallık'ta haftada 4 gün çalışılmaya başlandı.
Bu sebeple Finlandiya'da öğrenciler ilkokul eğitimine haftada 20 saat ile başlamaktadır. Okulda eğitim bazı günler 3 saat bazı günler ise 4 saat verilmektedir. Üniversiteye kadar öğrencilerin ders saati 30'a kadar çıkmaktadır.
Finlandiya'daki eğitim kurumlarının ve üniversitelerinin en önemli zorunluluklarından biri olan eşdeğer diploma; öğrencinin sahip olduğu diplomanın Finlandiya'da geçerli olduğu anlamına geliyor.
Fin okullarında üniforma bulunmuyor. Öğrenciler derse istedikleri şekilde giyinip gelebiliyor. Bu konuda herhangi bir zorunluluk bulunmuyor.
En Mutlu Ülke Finlandiya
Son yayınlanan 2023 raporuna göre, geçtiğimiz yıl dünyanın en mutlu ülkesi Finlandiya oldu. Finlandiya'yı Danimarka, İzlanda, İsrail ve Hollanda takip ediyor. Dünyanın en mutsuz ülkeleri arasında ise Afganistan, Ruanda, Güney Sudan, Yemen ve Botsvana sıralanıyor.
Dünyanın en iyi eğitim sistemlerinden birine sahip Finlandiya'da özel okul yok, öğrenciler günde 4 saat ders yapıyor, küçük çocuklar oynayarak öğreniyor, sınav yapılmıyor, ileri sınıflarda yapılırsa da sonuçları öğrenciye söylenmiyor.
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) dün ilk defa açıkladığı 'İllerde Yaşam Endeksi' araştırmasında eğitimde en iyi il, Tunceli oldu.
Mensa. Dünyanın en zor sınavları dendiğinde akla ilk gelenlerden biri Mensa. Katılım için herhangi bir yaş sınırı bulunmayan bu sınavı başarıyla tamamlayanlar dünyanın en eski ve en büyük IQ topluluklarından olan Mensa'nın bir parçası haline gelebiliyorlar.
Dünyanın en zor sınavlarından biri! Yapıldığı gün hayatının adeta durduğu Çin üniversite sınavı: Gaokao.
Finlandiya'da öğrenciler merakı öldürdüğü gerekçesiyle eğitim hayatlarının altıncı yılına kadar not sistemine dahil edilmiyorlar. Sadece 16 yaşına geldiklerinde ülke genelinde bir sınava tabiler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri