Tedavi Riskleri Tedavi, yan etki ve riskleri oldukça az olan tedavi yaklaşımıdır. Bununla birlikte, nadir de olsa cilt kızarıklıkları, hassasiyet gibi istenmeyen etkiler görülebilir. Çok nadir görülen yan etkiler ciltte aşırı duyarlılık, kan basıncı değişiklikleridir.
Sonuç olarak fizik tedavi doğru tanı ve doğru tedavi seçimi ile en güvenilir, en zararsız tedavilerden biridir. Hele hele onlarca yan etkisi olan ilaçlarla kıyaslanacak bir tedavi hiç değildir. İdeal tedavi hastaya hiç zarar vermeden yada mümkün olan en az zararla yapılan tedavidir.
Fizik Tedavi Yan Etkisi Var Mı ? Doktor kontrolünde kurallara uyularak yapılan tedavinin yan etkisi yok denecek kadar az olup güvenli bir tedavidir. Herhangi bir bağımlılık etkisi yoktur. Aksine tedavi uygulamalarının ağrı kesici etkisi vardır.
Fizik Tedavi Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir? Fizik tedavi sonrası, tedavinin uygulandığı bölgenin ağrılı veya hassas olması yaygındır. Bu nedenle, tedavi sonrasında ağır kaldırmaktan veya ani hareketlerden kaçınmak önemlidir. Ayrıca, aşırı egzersiz yapmaktan da kaçınmak gerekir.
Fizik tedavinin etkisi 1 haftadan sonra kendini gösterecektir. 2 hafta içinde ağrıların azalmaya başlaması gerekir. Ağrı gittikçe artıyorsa hastanın muhakkak tekrar değerlendirilmesi ve ona göre tedaviye devam edip etmemek konusunda karar verilmesi gerekir.
İlgili 21 soru bulundu
Fizik tedavi sonrası ağrı, hasarlı bölgedeki iyileşmenin de bir işareti olarak kabul edilir. Bölgesel güçlendirme için yapılan çalışmalar sayesinde bölgede kan akışı sağlanır ve bir miktar ağrı görülmesi oldukça normaldir.
Fizik tedavi yöntemleri arasında en sık kullanılan yöntemlerden biri olmanın yanı sıra güzellik merkezlerinde incelme amacıyla da elektroterapi kullanılır. Dokuları uyaran hafif elektriksel dalgalar, ödem attıran ve yağ dokularını harekete geçirerek vücuttan atılmayı teşvik eden etkiye sahiptir.
Doktorunuzun belirttiği sıklıkta fizyoterapiye katılmak, mümkün olan en hızlı iyileşmeyi sağlamanıza yardımcı olacaktır. Fizik tedavi başlangıcında haftada en az iki – üç kez fizyoterapiye gitmeniz gerekebilir. Fizyoterapi seansları sıklık dışında, her seans 30 ila 60 dakika arasında sürebilir.
Fizik Tedavi'nin ortalama seans süresi 45 dakika ile 1,5 saat arasında değişmektedir. Ancak rehabilitasyon uygulamaları yapılan ortopedik ve nörolojik hastalıklarda daha da uzun sürebilir. Toplam seans sayısı ise 10 – 30 arasında değişir.
Fizik Tedavi kimlere uygulanmaz;
İltihabi (enflamatuar) romatizmal hastalıkların aktif dönemleri (eklemlerin, şiş, sıcak ve ağrılı olduğu dönemler), damar tıkanıklıkları, varisler, kalp pili olanlara, açık yaralar ve iltihaplı ve kanserli bölgeler üzerine uygulama sakıncalıdır.
Fizyoterapistler, kaslarınızı güçlendirmek ve işlevlerini geliştirmek için egzersiz terapisinin kullanımı konusunda eğitim almışlardır. Fizik tedavi egzersizleri, acı dindirme, yaralanma sonrası iyileşme veya önleme konusunda en etkili yollardan biri olarak kanıtlanmıştır.
Hastanın başka bir hekim gözetimine geçmesine yardımcı olacak uygun bir vakit sağlanarak tedavi yarıda bırakılabilir. Tedavinin kesilmesi hastanın hayatını riske atacaksa yahut sıhhatine bir zarar verecekse bu halde yeni hekim temin edilmeden tedavi yarıda bırakılamaz.
Sağlık raporunda belirtilen fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamasına, tedaviye başlanıldıktan sonra 5 işgününden fazla ara verilmesi halinde ara verildikten sonra yeni bir sağlık raporu düzenlenmedikçe uygulanan fizik tedavi ve rehabilitasyon işlemleri Kurumca karşılanmaz.
Bel fıtığı için uygulanan fizik tedavi uygulamaları neredeyse %90 oranında başarı sağlamaktadır. Bel fıtıkların büyük bir bölümü fizik tedavi ile veya zaman içinde kendiliğinden küçülebilir veya yok olabilir. İyi bir fizik tedavi uygulaması iyileşme oranlarını belirgin artırmaktadır.
Evet, mümkün. Osteoporoz önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalıktır. Uzun süre kullanılan ilaçlarla ve yıllık kontrollerle hastalık tedavi edilir. Ağrılı durumlarda fizik tedavi yapılabilir.
Bir hasta için son bir yıl içinde en fazla; aynı bölgeden toplam 30 seans, iki farklı vücut bölgesinden toplam 60 seans fizik tedavi ve rehabilitasyon işlemlerine ait bedeller Kurumca karşılanır. Aynı bölge için bir yıl içinde en fazla iki sağlık raporu düzenlenebilir.
Fizik tedavi seans ücretleri bakıldığında her grup için belirlenen fizik tedavi fiyatı 85 TL ila 200 TL arasında olabilmektedir. Fizik tedavi seans ücretleri belirlenirken, Özel hastaneleri tercih eden bireylerin SSK ve SGK ayrıcalıklarından yararlanabilmeleri için farklı koşulların sağlanması gerekmektedir.
Özel hastanelerde gerçekleştirilen doktor muayenesi 150 -200 TL iken, fizik tedaviler için seans ücreti 90 – 120 TL arasında değişebilmektedir.
Haftanın 2 veya 3 günü alınan fizik tedavi ile gerekli olan hareketlilik sağlanacaktır.
Fizik Tedavi sırasında özellikle tedavi alanının rahatça açılabilmesi için ve egzersizlerin rahat, güvenle yapılabilmesi için günlük, esnek, yumuşak ev kıyafetleri veya eşofman şort gibi giyecekler seçilmesi uygun olur.
Dinlenme, buz uygulaması, ağrı kesiciler, antiinflamatuar ilaçlar, fizik tedavi ve egzersizler ödemin iyileşmesine yardımcı olabilir.
ALO 182'yi arayarak durum bildirir raporu almak istediğini ifade ederek randuvunuzu oluşturabilirsiniz. Diğer bir seçenek ise Merkezi Hekim Randevu Sistemi (mhrs.gov.tr) üzerinden e-Devlet şifrenizle giriş yaparak rapor randevusu oluşturabilirsiniz.
Ems fizik tedavi kliniklerinde kullanılan cihazlar, hastanın kas gelişimini sağlayarak hareket kabiliyetinin artmasını ve ağrıların giderilmesini sağlar. Tens ems cihazı cilt üzerine yapıştırılan elektrot pedleri ile yapılan ayar oranında frekansın sinir ve kas dokularına ulaşmasını sağlıyor.
Kas kuvvetinin artırılmasında sıklıkla Faradik akım, Rus akımı ve Yüksek Voltaj Kesikli Galvani (YVKG) akımı tercih edilir (4) . Tedavi protokollerinde deri belirli süre için elektrik akımına maruz bırakılır. Tedavi edilen alanların yanı sıra epidermal bariyerin de etkilenebileceği düşünülmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri