Boy,kilo,göz rengi,saç rengi gibi dışarıdan bakınca fark edilen özelliklerdir.Yani bireylerin dış görünüşlerine fiziksel özellikler denir. Fiziksel özelliklerimizi ailemizden alırız.
Her bir canlının dıştan gördüğümüz özelliklerine fiziksel özellik denir. Saçımız, göz rengimiz, boyumuz fiziksel özelliklerimiz arasında yer alır. Örneğin benim saçım…, boyum …, kilom…” 4.
Maddenin fiziksel özelliği sadece maddenin kendisine bağlıdır. Fiziksel özellikler arasında hal, renk, tat, koku, donma noktası ve kaynama noktası sayılabilir. Bu özellikler, maddenin kimyasal yapısını değiştirmeksizin gözlemlenebilir.
Fiziksel özellikler: İnsanların dış görünüşü ile ilgili olan kısımları fiziksel özellikleridir. Bu konuda her insanın farklı fiziksel özellikleri vardır. Bu fiziksel özelliklerimiz sayesinde birbirimizden ayrılırız. Bu özelliklerimiz bizi birbirimizden farklı yapar ve birçok değişik insan ortaya çıkar.
Fiziksel özellik maddenin bir başka madde ya da maddelere dönüşmeksizin gözlemlenebilen, ölçülebilen ve hissedilebilen özellikleridir.
İlgili 42 soru bulundu
Basitçe söylemek gerekirse, kimyasal özellikler yalnızca maddeye bakılarak veya dokunarak tespit edilemez; maddenin iç yapısı, kimyasal özelliklerinin araştırılmasından büyük ölçüde etkilenmelidir. Bir madde kimyasal reaksiyona girdiğinde, özellikler sert bir şekilde değişerek kimyasal değişime neden olur.
Maddelerin atom veya molekül yapılarıyla ilgili özelliklere kimyasal özellikler denir. Yanma, çürüme, paslanma, bileşik yapma gibi özellikler kimyasal özelliklerdir.
İnsanları birbirinden ayıran fiziksel ve duygusal özellikleri vardır. Bu farklılıklar kişi- yi özel kılar. Saç rengi, boy uzunluğu, göz rengi ve ten rengi gibi özellikler fiziksel özelliklerdir.
İnsanları birbirinden ayıran fiziksel ve duygusal özellikleri ile ilgi alanları vardır. Bu farklılıklar kişiyi özel kılar. İnsanların saç rengi, boy uzunluğu, göz rengi ve ten rengi gibi özellikleri fiziksel özellikleridir.
Herkesin ayak numarası kendi fiziksel özelliklerine bağlı olarak değişiklik gösterir.
Maddenin fiziksel özelliği sadece maddenin kendisine bağlıdır. Fiziksel özellikler arasında hal, renk, tat, koku, donma noktası ve kaynama noktası sayılabilir. Bu özellikler, maddenin kimyasal yapısını değiştirmeksizin gözlemlenebilir.
esneklik, renk, koku, tat, sertlik, elektrik ve ısı iletkenliği, erime noktası, kaynama noktası, yoğunluk, çözünürlük).
Yalnızca maddenin renk, şekil, büyüklük gibi özellikleri değişir. Diğer bir ifadeyle fiziksel değişim sonucunda maddenin kimliği değişmez. Kağıdın yırtılması,tebeşirin kırılması,mumun erimesi. kalemin kırılması, suyun buza dönüşmesi, çözünme olayı gibi değişiklikler fiziksel değişime örnektir.
Maddelerin ayırt edici temel niteliklerine fiziksel özellik denir. Bu özellikler, oda sıcaklığı, zaman, konum ve yükselti gibi çeşitli parametrelere bağlı olarak değişebilir. Sadece maddelerin değil insanların da fiziksel özellikleri bebeklik çağından itibaren değişir.
Maddenin değişimi ''fiziksel'' ve ''kimyasal'' olarak ikiye ayrılır. Maddenin sadece dış yapısında görülen değişimler fizikseldir. Kimyasal değişimde ise maddenin kimliğinde, yani içyapısında değişme görülür.
Sesletim, konuşma ve şarkı söyleme fiziksel süreçlerdir. Bu süreçte vücudunuz, ses telleriniz, gırtlak yapınız, ağzınız, diliniz ve dudaklarınız sesinizi istediğiniz gibi kullanmanız için yararlandığınız organlardır.
Fiziksel görünüm bireyden bireye bazı genetikten gelen farklılıklar taşır. Fiziksel görünümde genetik önemlidir, yaş veya hastalık bireyin görünümünü değiştirebilir.
Her insanın kalp atışı farklıdır, tıpkı göz bebeği veya. parmak izi gibi kişiye özel izler taşır; üstelik uzak. mesafeden tespit edilebilir. Bunlara biyometrik veriler.
İnsanı öteki canlılardan ayıran ön önemli özellik şüphesiz ki dildir. İnsanoğlu dil sayesinde düşündüklerini ve gördüklerini tespit edebilmekte ve bunları kuşaktan kuşağa aktararak bir kültür birikimi sağlamaktadır.
Şişmanlık günümüzde birçok toplumda görülmekte birlikte çağımızın en büyük sağlık sorunu olarak gösterilebilir. Vücuttaki bu orantısız yağ artışı bazı hastalıkları da beraberinde getirir. Bu sorunlar sadece fiziksel olarak kalmaz ve sosyal hayatı da etkiler.
Yukarıda saydığımız farklılıklarımız fiziksel özelliklerimiz olarak bilinmektedir. Bu özellikler insandan insana değişir. Mesela bazı insanlar kısa boylu olur bazı insanlarda ise uzun boylu olur. Ayrıca bazı insanlar kilolu olurken bazı insanlar ise zayıftır.
Bireysel özellikler: İnsanları birbirinden ayıran, bizi biz yapan özelliklerimizdir. Bu özelliklerimiz sayesinde diğer insanlardan ayrılırız. Bireysel özellikler üçe ayrılır; Fiziksel Özellikler: Boy, kilo, göz rengi, saç rengi gibi dışarıdan bakınca fark edilen özelliklerdir.
“Örneğin erime, donma, buharlaşma, kaynama, yoğuşma ve çözünme gibi olaylar fizikseldir” (Kıngır, 2016, 90).
Örneğin: Solunum ile ADP (Adenozi di- fosfat)'a yeni bir fosfor eklenmesiyle ATP (Adenozin tri- fosfat) oluşuyor. Sonra ATP yine ADP'ye indirgeniyor. Bu moleküller değişim kimyasal bir değişim.
Sadece fiziksel değişim olmuştur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri