Fiziksel simülasyon, gerçek nesne için fiziksel nesnelerin yerini aldığı simülasyonu ifade eder (Bazı çevreler bu terimi, seçilen bilgisayar fizyolojisi yasalarını modelleyen bilgisayar simülasyonları için kullanır ancak bu makale o şekilde kullanmaz).
Simülasyon, bir olayın ya da durumun gerçeğe eş değer bir şekilde canlandırılması ya da sembolize edilme halidir. Teknik ve teknik olmayan anlamlara sahip bir kelimedir. Teknik olmayan anlamı, bir durumun sahte olanı ya da benzer hali anlamına gelir.
Türkiye Klinikleri Tıp Bilimleri Dergisi
Simülasyon, yanlış veya abartılı fiziksel ve psikolojik semptomların kasıtlı olarak üretilmesi olarak tanımlanabilir.
Temelde iki tür simülasyondan bahsedilebilir: Sürekli ve Kesikli. Sürekli simülasyon, sistemi onun durumundaki değişikliği anlık olarak takip edebileceğimiz bir modelleme sağlarken, kesikli simülasyon sistemi belirli zaman dilimlerinde takip edebileceğimiz bir modelleme anlamına gelmektedir.
Simülasyon yöntemleri şöyle sıralanıyor: 1) Fiziksel Simülasyonlar, 2) Yöntem Simülasyonlar, 3) Prosedürel Simülasyonlar, 4) İşlevsel Simülasyonlar.
İlgili 28 soru bulundu
Örneğin bir uçuş simülatörü, uçuşun bazı kurallarının bilgisayar üzerinde öğretilmesi amacıyla kullanılan bir benzetim modelidir. Pilotun kokpitte göreceği ekranın bir benzerini bilgisayar ekranında görmesi ve uçuşu kontrol etme işlemlerini gerçekten uçaktaymış gibi yapması bir benzetim olayıdır.
Simülasyonun Tanımı
Sanal ortamlar sağlayan yazılımlardır. Bir sistemin simülasyonu, bu sistemi temsil edebilecek bir model oluşturma işlemidir. Simülasyonlar, genel tasarım formları içinde metin, test, canlandırma, seslendirme, alıştırma-uygulama gibi pek çok tasarım seçeneğinin uygulanmasına olanak tanırlar.
Simülasyonun amacı, olasılıkların sanal dünyada önceden gözlenebilmesi ve gerekli hazırlıkların planlanabilmesidir.
Simülasyon argümanı (simülasyon hipotezi veya simülizm) ya da bilinen adıyla simülasyon teorisi, gerçekliğin bir simülasyon olduğunu ve bu simülasyonun içinde olanların bunun bir simülasyon olduğunun farkında olmadığını ileri sürer.
Simülasyon, sistemin genel işleyişinden üretim sürecinin geliştirilmesine, performans tahminlerinin yapılmasından yapılacak değişikliklerin sistem üzerindeki etkisinin belirlenmesine kadar pek çok aşamada, üretim sistemlerinin analizinde sıklıkla kullanılan bir araçtır.
Tıp simülasyonu, insan vücudunda olan olayların eğitim, eğitim, tanı koyma ve tedavi amacıyla modellenmesidir.
Okul ortamında öğrencilerin bir olayı gerçek varsayarak ele alıp üzerine çalışmalarına vesile olan öğretim yöntemidir. Diğer bir deyişle öğrencilerin öğrenmesini artırmak ve kolaylaştırmak amaçlarıyla geliştirilen fiziksel ya da teknolojik bir model ortam üzerinde yapılan bir öğretimdir.
Zihinsel Simülasyon; insan hafızasının mucizevi bir özelliğidir. Bir şeyi yapmadan önce zihnimiz hayal eder ve karar verir. Hiçbir volkanın içine atlamamış olmanıza rağmen biri size bunu sorduğunda doğrudan ret cevabı verirsiniz. Çünkü zihniniz onu simüle eder ve yanlış bir karar olduğuna anlık karar verir.
Türkiye Klinikleri Tıp Bilimleri Dergisi
Temaruz (simülasyon) kişinin bir kazanç amacıyla hasta olmadığı halde bilinçli olarak kendisini hasta gibi göstermesi ya da mevcut hastalık belirtilerini abartmasıdır.
J. Baudrillard'a göre artık bir hipergerçeklik yani simülasyon evreninde yaşanmaktadır. Bir köken ya da bir gerçeklikten yoksun, gerçeğin modeller aracılığıyla türetilmesine hipergerçeklik yani simülasyon adı verilmektedir.
Simülasyon, bir sistemin geçerli bir dijital temsili üzerinde deney yapmayı mümkün kılar. Bir binanın ölçekli bir kopyasını yapmak gibi fiziksel modellemenin aksine, simülasyon modelleme bilgisayar tabanlıdır ve algoritmalar ve denklemler kullanır.
Evrenin bir simülasyon olduğu varsayımı hakkında değerlendirmelerde bulunan Tarhan, son kabul edilen görüşün dijital tabanlı evren varsayımı olduğunu aktardı. Tarhan; “Evrenin şu anda bir simülasyon olma ihtimali, var oluşu açıklayan en iyi ihtimaldir.
Simülasyon evren teorisi, evrenimizin gerçek olmadığını, aslında bir bilgisayar simülasyonu olduğunu savunan bir felsefi ve bilimsel teoridir. Bu teori, evrenimizin fiziksel ve matematiksel yasalarının, bir bilgisayar programı tarafından çalıştırılan simülasyonun bir parçası olabileceğini öne sürmektedir.
Simülasyon kullanım olarak da gerçekte olan bir süreç ya da sistemin bilgisayar ile sanal bir ortam içerisinde taklit edilmesidir. Ayrıca bu sanal ortamlarda yapılan işlemlerin sonuçları da görülebilmektedir. Bu sonuçlar ile sistemin verdiği tepkiler de ölçülebilmektedir.
Simülasyon; sistemin davranışını anlamak veya sistemin işlemesi için gözönüne alınan değişik stratejileri değerlendirmek amacına yönelik olarak, gerçek sistem modelinin tasarımlanması ve bu model ile deneylerin yürütülmesi süreci olarak tanımlanabilir.
Simülasyon teorisi, Matrix filminde de popüler hale gelen bir düşünce akımıdır. Bu teoriye göre, insanlık ve evren, gelişmiş bir bilgisayar tarafından oluşturulan bir simülasyonun içinde yaşamaktadır. Bu simülasyon, bizlere gerçek dünyayı taklit eden bir sanal gerçeklik sunar.
Saç simülasyonu, saç kaybı yaşayan kişilerin saçlı derilerine, gerçek saç tellerine benzeyen küçük boyutlu pigmentlerin enjekte edilmesi işlemidir. Bu pigmentler, saçlı deride saç tellerinin bulunduğu alanlara yerleştirilerek, saç tellerinin izlenimi yaratır.
Simülasyon oyunu, genellikle gerçek dünyadaki etkinlikleri yakından simüle etmek için tasarlanmış video oyunlarıdır. Simülasyon oyunları eğitim, analiz veya tahmin gibi çeşitli amaçlar için bir oyun biçiminde çeşitli etkinlikleri gerçek hayattan kopyalamaya çalışır.
Simülasyon, gerçek dünyadaki herhangi bir sistem veya operasyonun bilgisayarlar üzerine aktarılmasıdır. Simülasyonlar bugün bilgisayar ve teknoloji alanında Endüstri 4.0 kapsamında en sık kullanılan teknolojilerden biridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri