Hiç bir siyasi parti, kuruluş, dernek, vakıf tarafından amblem, flama, sembol ve benzerlerinin ön ve arka yüzünde, Bayrak, esas ve fon olarak kullanılamaz. Bayrağa sözle, yazıyla veya hareketle veya herhangi bir şekilde hakaret edilemez, saygısızlıkta bulunulamaz.
Elbise veya uniforma şeklinde giyilemez. f2. Hiçbir siyasi parti, teşekkül, dernek, vakıf ve yönetmelikte belirlenecek kamu kurum ve kuruluşları dışında kalan kurum ve kuruluşun amblem, flama, sembol ve benzerlerinin ön veya arka yüzünde esas veya fon teşkil edecek şekilde kullanılamaz.
Oturulan veya ayakla basılan yerlere konulamaz. Bu yerlere ve benzeri eşyaya Bayrağın şekli yapılamaz. Elbise veya uniforma şeklinde giyilemez. Türk Bayrağına sözle, yazı veya hareketle veya herhangi bir şekilde hakaret edilemez, saygısızlıkta bulunulamaz.
(1) Türk Bayrağını yırtarak, yakarak veya sair surette ve alenen aşağılayan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Bildiğim kadarıyla başkasına zarar vermediğin sürece (yani komşunun balkonuna camına vb. engel olmadığın sürece) asabilirsin sorun olmaz.
İlgili 18 soru bulundu
Konut ve işyerlerine Bayrak asılması
Madde 17 - İşyeri, konut vb. özel yerlere, Milli Bayramda,resmi bayramlarda, kurtuluş ve Atatürk'ü anma günlerinde 7 nci maddenin A bendi hükümlerine bağlı olmaksızın Bayrak asılabilir.
Bayrak yırtılamaz, yakılamaz, yere atılamaz, gerekli özen gösterilmeden kullanılamaz.
Bu nedenle, seçim dönemlerinde söz konusu araçlarda siyasi propaganda içeren afiş, flama ve posterlerin asılması ve taşınması yasaktır. Kanunun seçim propagandası bölümünde yer alan yasakların Başkanlık teklifi doğrultusunda belirlenerek kamuoyuna duyurulmasına karar verilmelidir.
İngilizce alfabetik sıraya göre birinci konuk bayrak orta direğin soluna, ikinci konuk bayrak ise sağına, diğer konuk bayraklarda aynı yöntemle diğer direklere çekilir. Yabancı bayrakların ebadı Türk bayrağından büyük, direkleri ise daha yüksek olamaz.
Madde 7 - Türk Bayrağı, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamaz. Resmi yemin törenleri dışında her ne maksatla olursa olsun, masalara kürsülere,örtü olarak serilemez. Oturulan veya ayakla basılan yerlere konulamaz.
Okul Flamasında Yer Alan Diğer Bölümler. Taşıma direği bölümü gürgen ağacından yapılır ve Milli Eğitim Bakanlığı kurum tanıtım yönetmeliği dikkate alınarak maun renginde ve 13 cm çapındadır. Flamanın bayrak alemi pirinç malzemeden üretilir. Ayrıca üst kısımda yer alan bölüm ay yıldız veya topuz şeklinde olabilir.
Bayrak tesliminde neden 3 kez öpülüp alına konur? Üç zamanın sayısıdır: Geçmiş, şimdi ve gelecek. Doğum, yaşam ve ölüm.
Bayrağın yarıya çekilmesi veya bayrağın yarıya indirilmesi, bir ülkenin bayrağın saygı, yas, tehlike sinyali veya bazı durumlarda bir selamlama sembolü olarak normal yüksekliğine kıyasla daha alçak bir seviyeye indirilmesini ifade eder. Bayrağı yarıya indirme geleneği 17. yüzyılda başlamıştır.
Bayrak flama; devlet ve askeri törenler, siyasi partiler, özel okullar, özel kurumlar, tanıtım ve kutlama etkinlikleri gibi alanlarda sıklıkla kullanılır.
Teknik analizde flama formasyonunun anlamı, söz konusu menkul kıymetin aynı yönde hareket etmeyi sürmeden önce kısa bir konsolidasyon süreci yaşayabileceği ve ardından aşağı ya da yukarı yönlü hareketine devam etmesinin kuvvetle muhtemel olduğu şeklinde yorumlanır.
Bu sözcük, gemicilikte, izcilikte ve denizcilikte bayrak anlamında kullanılır. Kalıp bir ifade olan ''flama basın'' ise bayrağı göndere çekin anlamına gelir.
Bu Kanuna ve yönetmeliğe aykırı fiiller yetkililerce derhal önlenir ve gerekli soruşturma yapılır. Madde 8 – (Değişik: 23/1/2008-5728/421 md.) Bu Kanuna ve çıkarılacak yönetmeliğe aykırı olarak Bayrak yapmak, satmak ve kullanmak yasaktır.
madde 300. - (1) türk bayrağını yırtarak, yakarak veya sair surette ve alenen aşağılayan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. bu hüküm, anayasada belirlenen beyaz ay yıldızlı al bayrak özelliklerini taşıyan ve türkiye cumhuriyeti devletinin egemenlik alâmeti olarak kullanılan her türlü işaret ...
Madde 832 - 823 ila 826 ncı maddelere aykırı olarak Türk Bayrağı çeken veya aynı maddelerin hükümlerine göre Türk Bayrağı çekmesi lazımgelirken diğer bir devletin bayrağını çeken geminin kaptanı veya bu hareketleri menetmemiş olan donatanı 400 liraya kadar ağır para cezası veya altı aya kadar hapis cezası ile ...
Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlar dışında yerleşim yerlerinde kimse silah taşıyamayacak. Seçim günü kahvehane, kıraathane ve internet kafe gibi bütün umumi eğlence yerleri kapalı olacak. Düğünler ise 18:00'den itibaren yapılabilecek.
Bez afiş asılmadan önce mutlaka Kentsel Tasarım Müdürlüğünden izin alınması gerekmektedir.
Madde 49 – (26/4/1961 tarih ve 298 sayılı Kanunun hükmüdür.) Seçimlerde propaganda, bu kanun hükümleri dairesinde serbesttir. Madde 57 – (26/4/1961 tarih ve 298 sayılı Kanunun hükmüdür.) Seçimlere katılan siyasi partiler, bağımsız adaylar, duvar ilanı asmak, el ilanı ve her türlü matbua dağıtmakta serbesttir.
Türkiye Cumhuriyeti'nin bayrağı, Ay yıldızlı al bayrak olarak ifade ediliyor. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bayrağı bir bütün olarak Türk milletini temsil ediyor. 29 Mayıs 1936`da Türk Bayrağı Kanunu ile Türkiye Cumhuriyeti`nin ulusal bayrağı olarak kanunlaştı.
Madde 5- Eskimiş, solmuş, yırtılmış ve kullanılamayacak duruma gelmiş olan bayrakları elinde bulunduran gerçek veya tüzel kişiler ile resmi kurum ve kuruluşlar bu bayrakları ilçelerde kaymakamlığa, illerde valiliğe, yurt dışında büyükelçilik veya başkonsolosluklara teslim ederler.
A) Sürekli çekili kaldığı yerlerde Bayrak, bakım, onarım ve yenisiyle değiştirilmesi için sabah veya akşam alacakaranlık zamanında törensiz olarak indirilir ve çekilir. B) Her gün Bayrak çekilen yerlerde Bayrak, saat 08.00'de, günün bu saatte ağarmadığı hallerde ise gün ağardığında çekilir ve gün batımında indirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri