USB flash belleği biçimlendirmek diskteki verileri siler mi? Biçimlendirme, bozuk, hasarlı, erişilemeyen ve hatta RAW USB veya SD kartı gerçekten onarır ancak kaydedilmiş tüm verileri siler. Bu sayfa, verileri kaybetmeden USB bellek biçimlendirme ve bozuk, hasarlı, RAW USB'yi onarma yolunu anlatır.
USB bellek biçimlendirmek, bellekteki tüm verileri silerek, dosya sistemi ve dosya biçimini ayarlamak için bir işlem yapmaktır. Biçimlendirme işlemi, belleğin kullanıma hazır hale getirilmesine yardımcı olur ve bellekteki tüm verileri silerek, bellek alanını tamamen temizler.
Biçimlendirme, yani formatlama işlemi tamamlandığında USB flash bellek belgeleri, resimleri, videoları ve diğer dosyaları çıkarılabilir sürücüden saklamaya hazır olacaktır.
Biçimlendirilen flaşh bellekten veri kurtarma mümkündür. USB flash sürücü gibi sınırlı kapasiteye sahip herhangi bir depolama cihazının kullanılmasıyla el ele gider. Çoğu durumda, her şeyi tek seferde silmek, dosyaları tek tek silmekten çok daha hızlı ve daha kullanışlıdır.
Bu diski biçimlendir bölümü üzerinden harici diski tamamıyla sıfırlamak ve formatlamak mümkün olacaktır. Bu sayede disk üzerindeki tüm bilgiler ve belgeler kalıcı olarak silinir. Harici disklerin formatlama işlemi son derece basittir.
İlgili 28 soru bulundu
Bir hard disk veya diğer depolama birimleri normal biçimlendirme yapıldığında önceki verileri kurtarma imkanı yüksektir. Çeşitli yazılım programları kullanılarak kurtarma işlemlerini yapabilirsiniz.
Bir Sabit Diski Biçimlendirmek Ne Kadar Sürer
Tahmin edildiği gibi, Windows'ta 1 TB sabit diskte "tam format" yapmak 2 saat gibi uzun bir zaman alacaktır ve bir USB 2.0 bağlantısı üzerinden bir gün sürebilir! Bunun yerine, "hızlı" bir format yapmak, genellikle birkaç dakika sürer ve çok daha hızlıdır.
Flash bellekten silinen veriler ne yazık ki geri dönüşüm kutusunda kalmaz. Dosya silindiğinde profesyonel firmalardan destek alınması gerekir. Çünkü kendi çabalarınız bu noktada yetersiz kalacaktır. Flash disk bünyesinde yer alan tüm dosyalar, alanında uzman ekipler tarafından kurtarılmalıdır.
USB flash bellek, bir Mac (AFS+) için biçimlendirilmişse ve siz belleği bir PC'de kullanmak istiyorsanız, belleği exFAT, FAT32 ya da NTFS dosya sisteminde biçimlendirmeniz gerekir. Belleğinizdeki tüm verilerin silineceğini unutmayın. USB bellek, biçimlendirdikten sonra kullanıma hazır hale gelecektir.
Hafıza kartını, bilgisayara takılı olan ve desteklenen bir kart okuyucusuna takınız. 3. Flaş bellek veya hafıza kartı ile alakalı olan Çıkarılabilir sürücü harfinin üzerine iki defa tıklayınız. 4. Silmek istediğinil dosyanın üzerine sağ tıklayınız ve Sil' i seçiniz.
USB bellek biçimlendirme, bir nevi belleğinizi fabrika ayarlarına geri döndürmektir. Bu işlem ile sürücü üzerindeki tüm veriler silinir ve sürücü bozuk sektörlere karşı taranır. Böylece belleğiniz 'sağlıklı' ve sorunsuz şekilde çalışır hale gelir.
En az 8 GB alana sahip boş bir USB flash sürücü veya harici sabit sürücü ya da boş bir DVD (ve DVD yazıcı). İçindeki tüm içerik silineceğinden boş bir USB veya DVD kullanmanızı öneririz.
Bu FAT32 sınırlamasından dolayıdır. 4GB' tan büyük olan dosyalar FAT32 hacmine kaydedilemez. Flaş belleği exFAT veya NTFS' e biçimlendirme sorunu çözecektir.
exFAT'i, NTFS'den fazla cihaz desteklemektedir. exFAT disk formatında dosya boyutu ya da bölüm boyutu sınırı bulunmamaktadır. Bunun yanı sıra FAT32'nin sunduğuna oranla daha büyük dosya boyutu ve bölüm ihtiyacınız varsa ve NTFS'nin sunduğundan daha fazla uyumluluğa ihtiyacınız varsa exFAT tam size göredir.
USB flash sürücü: En az 8 GB boş alana sahip boş bir USB flash sürücü takın. Flash sürücüdeki tüm içerik silinir. ISO dosyası: PC'nize bir ISO dosyası kaydedin.
ROM BELLEK (Read Only Memory – Sadece Okunur Bellek): Programların kalıcı olarak durduğu sadece okunabilen bellek tipidir. Veri sadece ROM bellekten elde edilebilir. Hiçbir bilgi ROM belleğe yazılamaz. ROM yapımcı veya kullanıcı tarafından bir daha değiştirilmemek üzere konulan program komutlarını içerir.
Sadece okunabilir bellek (İngilizce: Read-only Memory, ROM). ROM, bilgisayarlarda ve diğer elektronik aletlerde kullanılan bir depolama birimidir. RAM gibi yazılıp silinebilen bir depolama birimi değildir. ROM içeriği sadece üretim anında yazılır.
Modern işletim sistemlerinin çoğunda bir dosyayı ilk defa sildiğinizde, dosya “Geri Dönüşüm Kutusu” ya da “Çöp Kutusu” olarak adlandırılan bir klasöre gönderiliyor.
Bilgisayar'ı seçerek Bilgisayar'ı açın. Silinen veya değiştirilen dosya veya klasörü içeren klasöre gidin, sağ tıklayın ve ardından Önceki sürümleri geri yükle'yi seçin. Klasör bir sürücünün en üst düzeyindeyse (örneğin C:\ dizinindeyse), sürücüye sağ tıklayın ve ardından Önceki sürümleri geri yükle'yi seçin.
Başlangıç düğmesini, sonra da Denetim Masası > Görünüm ve Kişiselleştirme'yi seçin. Klasör Seçenekleri'ni, sonra da Görünüm sekmesini seçin. Gelişmiş ayarlar'ın altında Gizli dosyaları, klasörleri ve sürücüleri göster'i ve ardından Tamam'ı seçin.
USB bellekler ne kadar sık kullanılırsa dayanıklılık süresi o kadar kısalır ve buna bağlı olarak bu taşıyıcılara 2-10 yıllık bir dayanıklılık süresi biçilebilir.
Elektronik bir cihaz olan flash bellek, kullanıma bağlı olarak zamanla işlevsiz hâle gelebilir. Flash bellek neden bozulur sorusu; yapı, elektriksel faktörler, virüs ve bellek uygulama sorunları gibi sebepler şeklinde cevaplanabilir.
Hızlı biçimlendir seçeneği yeni bir dosya tablosu oluşturur, ancak tam olarak birimin üzerine yazmaz veya birimi temizlemez. Hızlı biçimlendirme birim üzerindeki mevcut verilerin tamamını silen normal biçimlendirmeden çok daha hızlıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri