Soğuk veya Ilık Suda Yıkama: Triko giysileri genellikle soğuk veya ılık suda yıkamak daha iyidir. Sıcak su kumaşın çekmesine ve yıpranmasına neden olabilir. Hassas Yıkama Programı: Triko giysilerinizi hassas yıkama programını kullanarak yıkamak, kumaşın korunmasına yardımcı olur.
Düz biçimde örülen triko kumaş esnek bir yapıya sahiptir. Triko Kumaş Yıkanınca Çeker mi? Triko kumaş içeriğinde bulunan özel kumaşlar sayesinde özel bir yıkama gerekir. Triko kumaşların üzerinde yazan kullanma talimatlarına göre triko kumaşlar temizlenmelidir.
Triko kazaklar yüksek derecede yıkandığında çekebileceği için kıyafetinizi eskisi gibi kullanamayabilirsiniz. Triko kazaklarda çekme, çok sık karşılaşılan bir durumdur. Kazaklarınız çektiğinde üzerinize uygun olmayacağı için haliyle uzun süre giymeniz de mümkün değildir.
Yün ve Triko Kazaklar Çamaşır Makinesinde Kaç Derecede
Yünlü kazaklar çamaşır makinesinde 30 derece ve hassas/narin yıkama programıyla yıkanmalıdır. Aksi takdirde yünlü kazaklar çekebilir. Triko kazaklar çamaşır makinesinde 30 derecede ve hassas programıyla yıkanmalıdır.
Esnek yapıya sahip olan triko kumaşlar çok kolay bir şekilde kırışmaz. Bu özelliğiyle de dikkat çekebilir.
İlgili 20 soru bulundu
Trikonuzu yalnızca yün deterjanı ile elde yıkayınız. Yıkarken ters yüz ediniz. Bu yöntem trikonun dış yüzünü koruyacak ve daha uzun süre yeni gibi görünmesine yardımcı olacaktır. Trikonuzu çamaşır makinesine atmayınız.
Bu yüzden trikolarımızı elde veya makinede narin yıkama programında 30 derecede yıkamalıyız. Triko kazak yıkanırken bir diğer önemli unsurda deterjandır. Triko ürünlerin ipleri hassastır. Normal deterjanlar zarar verir.
Triko giysilerinizi yıkarken aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: Soğuk veya Ilık Suda Yıkama: Triko giysileri genellikle soğuk veya ılık suda yıkamak daha iyidir. Sıcak su kumaşın çekmesine ve yıpranmasına neden olabilir.
Elde yıkama sırasında daha az deterjan kullanılması da giysinin bakımı için önemli bir detaydır. Triko hırkaları yıkarken ılık su kullanmanız gerekir. Sıcak su giysinin kumaşının aşınmasına neden olabilir. Yıkama sırasında çamaşır suyu ve ağır deterjanlar yerine yumuşak deterjanları tercih etmelisiniz.
Özellikle bazı kumaşlarda çekme işlemi daha fazla olmaktadır. Özellikle pamuk, yün ve keten gibi kumaşların yıkama sonrasında çekme riski son derece yüksektir. Polyester gibi kumaşlardan yapılan kıyafetlerde hiç çekme yapmamaktadır.
Genişletilmesi için, yıkanan giysi ütü masası üzerinde çok hassas bir şekilde ütülenmesi sayesinde istenen esnekliğe kalıcı olarak kavuşturulabilir. Yavaş bir ütüleme ile buhar, triko kazağa yavaşça işlenir, bu sayede genişletme imkanı elde edebilirsiniz.
Beyaz Sirke ve Saç Açıcı Krem
Yarım bardak kadar beyaz sirke, 62 ml kadar saç kremi ve göz kararınca suyu güzelce karıştırın. Hazırladığınız karışıma daralan kıyafetinizi bırakıp yarım saat kadar bekletin. Daha sonra durulayın, sonunda kıyafetinizin genişlediğine şahit olabilirsiniz.
Evet, pamuk yıkandıktan sonra çekebilir. Doğal bitki liflerinden elde edilen keten, kenevir ve diğer tekstil ürünleri gibi, iplikler veya iplikler bazen ıslandığında ve kurutulduğunda büzülür.
Kıyafetleriniz kumaştan dolayı ya da yanlış yıkamadan dolayı çekip daralabilir. Çamaşırları yüksek ısıda yıkadığınız ya da yüksek ısıda kuruttuğunuz takdirde makineden çıkan kıyafetlerinizin çektiğine şahit olabilir ve hüsrana uğrayabilirsiniz.
Çamaşırın kumaşına bağlı olarak derece tercih etmek gerekir. Mesela yünlü olanların 90 derece yıkanması çekmelerine neden olacaktır. 90 derecede çamaşır çeker mi sorusuna kumaşlara göre yanıt vermek gerekir. 90 derece daha çok çok kirli ve sentetik çamaşırlar için tercih edilir.
Triko kumaşlar genellikle kış ve sonbahar mevsimlerinde kullanıma uygun kumaş çeşitlerinden biridir. Triko kumaşlarınızı yazın giymek yerine kışın giymeyi tercih edebilirsiniz. Ancak yün ve pamuk içermeyen triko kumaşlar da mevcuttur. Bu tür kumaş çeşitlerini sıcak havalarda tercihinize göre kullanabilirsiniz.
Triko kazak modelleri doğru şekilde ütülenerek ve bakılarak, uzun ömürlü olmasını ve her zaman iyi görünmesini sağlayabilirsiniz. Doğru sıcaklık ayarı ve dikkatli bir ütüleme işlemi, triko kazaklarınızın zarar görmesini önler. Ayrıca, düzenli bakım ve saklama uygulamaları da bu tür giysilerinizi korurken önemlidir.
Sık kullanılan kıyafetler olduğu için de en çabuk kirlenen kıyafetler beyaz kıyafetlerdir. Beyaz çamaşırların yıkanması ise diğer kıyafetlere kıyasla dikkat gerektiren bir işlemdir. Beyazların maksimum 60 derecede yıkanması tavsiye edilmektedir.
İçeriğindeki pamuk ve yün nedeniyle ısı kaybı yaşatmadığı gibi geniş araklı dokuması sayesinde nefes alır ve terletmez. Yani kısaca triko kumaş yazın serin, kışın sıcak tutar diyebiliriz.
Giysilerin Küçülmesine Sebep Olabilir. Kaynama sıcaklığına yakın olan 90 derece suda yıkanan giysilerin küçülmesi ihtimal dahilinde.
Pamuklu beyaz çamaşırlar en az 50 en fazla 70 derecede, pamuklu programda yıkanmalıdır. Beyaz iç çamaşırları ise yine en az 50 derece olmak üzere 90 dereceye kadar yüksek ısılarda yıkanabilir. Yünlü ve ipek kumaşlar beyaz dahi olsa yüksek ısıda yıkanmamalıdır, çünkü küçülüp çekebilirler.
Beyaz kıyafetler (atlet, iç çamaşırı vb.) genellikle 60-90 derece arasında yıkanır. Bu sıcaklık, beyaz kıyafetlerin daha temiz ve daha beyaz görünmesini sağlar.
Çamaşır makinesinde yıkamayı tercih edecekseniz, mutlaka “yün” seçeneğinde ve yine 20 dereceyi geçmeyecek suda yıkamalısınız.
Deterjan seçiminde elde yıkamaya uygun deterjanlar ya da saç şampuanını değerlendirebilirsiniz. İyice durulanması için birkaç kez soğuk suda durulayınız. Makinede yıkanmaya uygun olan kazaklarınızı makinenizin yünlüler için özel programını ayarlayıp yıkamaya özen gösterin.
Yünlülerinizi çamaşır makinesinde yıkarken, en fazla 30 derece ve hassas/narin yıkama ayarında olması gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri