Kediler etobur canlılar oldukları için hayvansal içerikli mamaları tercih etmelisiniz fakat bitkisel kaynaklı besinler de ilave edilmelidir. Kuru mama ve yaş mamalarınızı bu şekilde seçebilirsiniz. Tabi ki de sadece kuru mama ile bitmiyor. Yaş mama, ödül maması, malt ve multivitaminler ile takviyeler yapılmalı.
Özellikle patates, havuç, yeşil fasulye, bezelye, bal kabağı, brokoli ve pırasa gibi sebzeleri pişirerek yedirebilirsiniz. Bu sebzeler hem vitamin açısından zengindir hem de kedinizin uzun bir süre tok kalmasını sağlar. Bu aşamada sebzeleri kızartmayınız, tuz ve baharat eklemeyiniz.
İlgili 28 soru bulundu
Tüylü dostunuz yoğurdu çok seviyor ve siz de onu lezzetli bir ödül olarak onun mamasına eklemeye karar verdiniz. Lakin kediniz için sadece sade yoğurt kullandığınızdan emin olmalısınız. Meyve aromalı veya şeker ilaveli yoğurtlardan kaçınmalısınız. Çünkü şeker kediler için oldukça tehlikelidir.
Eğer kedinize meyve vermek istiyorsanız elma, çilek, nar ve yaban mersini gibi meyveleri tercih edebilirsiniz. Ancak unutmamalısınız ki bu meyvelerin de sık tüketimi kedi sağlığı açısından sakıncalıdır. Bu yüzden arada sırada ödül maması gibi vermeniz kediniz için gayet yeterlidir.
Mamayı küçük miktarlar halinde bir seferlik hazırlayın ve artan kısmını yeniden kullanmayın, atın. Mama ne sıcak ne de soğuk olmalı, oda sıcaklığında olmalıdır. Yavru her 3-4 saatte bir beslenmelidir.
Aslında günde bir kez beslemek kedilerin büyük çoğunluğu için makul olacaktır. Cornell'in bildirdiğine göre "kediler yetişkin olduklarında, sağlıklı oldukları ve farklı şekilde beslemeyi gerektirecek bir sağlık sorunu olmadığı sürece günde bir kez beslemek uygundur".
Kediniz sizi tırmalayıp ısırıyorsa ona yüksek sesle ve kararlı bir tonda “Hayır” deyin. Bu sırada işaret parmağınızı ona doğru uzatabilirsiniz. Böylece hem ses hem de hareket ile ona bu davranışı istemediğinizi belirtmiş olursunuz.
Çiğ et Salmonella, E.coli ve Staphylococcus Aureus adı verilen bakterileri içerir. Bu bakteriler kedinizin zehirlenmesine ve uzun vadede hastalıklara yol açar. Bu nedenle kedinize çiğ et vermemeli, yemesini engellemelisiniz.
Kedilere içecek olarak su verilmesi, kedinin hidrasyonunu sağlamak için en doğru tercihtir. Kedilerin susuz kalmaması önemlidir ve taze suyun her zaman temin edilmesi sağlığı açısından önemlidir.
Kediler muz, hardal, acı biber, kadife çiçeği, sedef, nane gibi çeşitli bitkilerin kokusunun yanı sıra insanların günlük hayatta sıkça kullandığı pek çok ürünün kokusundan da hoşlanmazlar. Temizlik için kullanılan deterjanların kokuları kediler için fazlasıyla rahatsız edicidir.
🐈 Kediler kırmızı, pembe ve mor tonlarında çok başarılı bir görüş...
Peynir oldukça kalorili bir gıdadır ve küçük bir miktar peynir bile kedinin günlük kalori ihtiyacının önemli bir kısmını karşılar. Evcil hayvanlarda obezite büyük problemlere yol açtığı için kedilere peynir verirken miktarda aşırıya kaçmamak gerekmektedir.
Kediler Maksimum Kaç Yıl Yaşar? Kedilerin maksimum yaşam evresi genel olarak 12 ila 20 yıl civarında olabilir, fakat bu zaman dilimi kedinin genetik faktörlere ve sağlık durumlarına bağlı olarak farklılık gösterebilir.
Gece Öğünleri Atlanmamalı
Kediler aç olduklarında geceleri de gündüzleri de uyku rutinlerine uymayabilirler. Bu nedenle mama zamanları geçirilmemeli, gece yatmadan önce karınlarının tok olduğundan emin olunmalıdır. Bu şekilde acıkan kedilerin yaramazlıkları kontrol altına alınabilir.
Kedi Yaşı Hesaplama Tablosu
Yavru kediler, 3 ile 6 aylık olanlar 10 insan yaşında olurlar. Kediler ergenlik döneminde 1-2 yaşında olurlar. Bu da 20-25 insan yaşı anlamına geliyor. Yetişkin kediler 3-5 yaş, yaşlı kediler ise 7 yaş ve üzerinde olurlar.
Ancak yaş, sağlık durumu ve aktivite seviyesi gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak değişebilmekle birlikte, belirli bir süre boyunca yiyeceksiz kalabilme yeteneğine sahiptirler. Genel olarak, sağlıklı bir yetişkin kedi beş güne kadar yiyeceksiz hayatta kalabilir. Ancak bu tavsiye edilmez.
Kediler 3-4 aylıkken bebek dişlerini dökmeye başlarlar. Neredeyse 6 aylıkken diş değiştirme süreçlerini tamamlarlar. Eğer kedinizin bebek dişleri varsa, 6 aydan küçük demektir. Kalıcı dişleri çıkmış ve renkleri beyazsa kediniz 1 yaşında demektir.
Yeşil fasulye, ıspanak, bezelye, kabak, karnabahar, havuç, kuşkonmaz; muz, yaban mersini, kavun gibi meyve ve sebzeler hem severek tüketecekleri hem de besin değeri yüksek yiyeceklerdir. Kediler etobur hayvanlar olmakla birlikte tahıl ürünleri de tüketmektedirler.
Rafine edilmiş yağlar ve yemek yaparken ısıl işlem gören yağlar kediler için düşük sindirilebilir bir yapıya sahiptir. Ya organ ve dokularda birikir yağlanmalara sebep olur ya da sindirilmeden dışarı atılacağı için ani ishallere sebep olur.
Kedilerin Sindirim Sistemi ve Çay
Özetle çay, kediler için son derece zararlı içeceklerden biridir. Tabağa ya da tepsiye damlayan birkaç damla çayı yalamaları herhangi bir soruna yol açmasa da "Kediler çay içer mi?" sorusuna rahatlıkla "Hayır," yanıtı verilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri