Farklı isimlerle anılmaktadır. Yaygın olarak USB hafıza ünitesi, USB bellek, USB çubuk ve flash disk olarak kullanılmaktadır.
Bireyler, elektronik verilerini hem güvenli hem de konforlu bir şekilde taşımak için flash bellek kullanır. Bu cihazın bir diğer adı ise USB bellek olarak bilinir. İş, eğlence ve eğitim amacıyla tercih edilen aygıtlar, farklı ihtiyaçlara yönelik çözümler sunar.
"harici bellek" cümle içinde nasıl kullanılır
Mesela bir virüs, zararlı yazılımın bulaştığı bilgisayarda kendi kendine otomatik bir şekilde çalışan bir kodu, bilgisayara takılan bir harici belleğe de bulaştırabilir.
1. Bilgisayarım' a iki defa tıklayınız. 2. Çıkarılabilir Disk üzerine sağ tıklayınız ve İsim Değiştir' e tıklayınız. 3. Dilediğiniz ismi en fazla 11 harf kullanarak yazınız.
Flash bellek ya da bellek çubuğu olarak da anılan USB bellek, bilgisayarınızı USB bağlantı noktasına takılan, küçük, taşınabilir bir cihazdır. USB bellekler daha çok veri saklama, veri yedeklemesi ve cihazlar arasında dosya aktarma için kullanılır.
İlgili 39 soru bulundu
USB, İngilizce "Universal Serial Bus" isminin kısaltmasıdır. Türkçeye "Evrensel Seri Veriyolu" olarak çevrilebilir. USB ilk olarak 1996 yılında klavye, fare, yazıcı vb. aygıt bağlantılarının tek tip hale getirilmesi ve veri akışının daha hızlı yapılabilmesi amacıyla geliştirilmiştir.
Flash bellek, silinebilir ve tekrar programlanabilir bir bellek türüdür ve EEPROM belleklerine benzer şekilde çalışır. Flash bellekler, daha yaygın olarak kullanılan bir bellek türüdür ve USB bellekler, SD kartlar ve SSD (Sabit Disk Sürücüsü) gibi cihazlarda sıkça görülür.
Bunlardan bir tanesi, sabit disklerdir. Hafıza kartları da bu amaçlar için kullanılır. Eğer bilgisayar için daha büyük bir depolama cihazı arıyorsanız NAS server beklentilerinizi karşılayacaktır.
En az 8 GB alana sahip boş bir USB flash sürücü veya harici sabit sürücü ya da boş bir DVD (ve DVD yazıcı). İçindeki tüm içerik silineceğinden boş bir USB veya DVD kullanmanızı öneririz.
Genelde fotoğraf makineleri veya Akıllı telefonlarda bulunan, fotoğrafını daha iyi çıkması için kullanılan bir ışık alınmasıdır. Ani bir parlama olarak fotoğrafı şeklinde ifade edilir ve kullanılır.
1. Bilgisayarım' a iki defa tıklayınız. 2. Çıkarılabilir Disk üzerine sağ tıklayınız ve İsim Değiştir' e tıklayınız. 3. Dilediğiniz ismi en fazla 11 harf kullanarak yazınız.
İçerisinde basit bir devre ile hafıza çipi bulunmaktadır. Bu özelliği sayesinde hassasiyet değerleri yüksek değildir ve mobilite açısından avantaj sağlamaktadır. Yapısal olarak RAM'lere benzerler. Bu birimlere depolanan veriler de USB bellek gibi daha sonra silinerek tekrar yazılabilmektedir.
Bununla birlikte kapasiteleri 128, 256, 512 ve üzeri GB değerine sahip USB bellekler de mevcuttur. Kapasitesi 1 TB'a ulaşan USB bellekler ise hard disk veya taşınabilir hard disk şeklinde adlandırılmakta. Flaş bellek denildiğinde daha çok kapasitesi 2 ile 512 GB arasında değişen USB bellekler anlaşılır.
Hafıza ya da bellek, bilginin depolandığı, saklandığı ve hatırlandığı bilişsel süreçler kümesini ifade eder. Hafıza, öğrenme, anlama, karar verme ve problem çözme gibi bilişsel işlevleri destekler ve genellikle üç ana kategoride incelenir: duyusal hafıza, kısa süreli hafıza ve uzun süreli hafıza.
exFAT USB flash bellekler için ideal dosya sistemidir. 4GB dosya boyutu sınırı yoktur ve çoğu Windows ve Mac işletim sistemiyle uyumludur.
USB flash sürücü: En az 8 GB boş alana sahip boş bir USB flash sürücü takın. Flash sürücüdeki tüm içerik silinir. ISO dosyası: PC'nize bir ISO dosyası kaydedin.
Aynı kapasiteye sahip bir Flash bellekle karşılaştırıldığında, SSD USB genellikle daha yüksek okuma ve yazma hızlarına sahiptir. Özellikle büyük dosyaları sık sık transfer ediyorsanız veya yoğun veri işleme gereksinimleriniz varsa, SSD USB bellek bu senaryolarda kesinlikle avantajlıdır.
Flash bellek kontrol ünitesine takılır. Kontrol ünitesinden gönderilmek istenen proje açılır. İşler>Gönder/Al>Özel formatlı dosya gönder girilir. İstenilen dosya formatı seçilir.
Orijinal dilinde açılımı "Random Access Memory" olarak verilen ve Türkçe'de "Rastgele Erişimli Hafıza" şeklinde bilinen RAM, mikro-işlemcili sistemlerde bulunan, sisteme iletilen bilgilerin geçici olarak saklandığı bir donanım bileşenidir.
RAM, bilgisayarın geçici hafızasını sağlayan en hızlı bellektir. DRAM, RAM'in hafıza kartlarında kullanılan bir versiyonudur. SRAM, çok yüksek hızda veri erişimi için kullanılan sabit bir bellektir. ROM, bilgisayarın önceden programlanmış ve sadece okunabilir bilgiyi depolayan bellek türüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri