Yaygın inanışın aksine, virüslü bir disket, flash bellek, CD vb. bilgisayara yerleştirildiğinde -eğer otomatik çalıştırılan (auto-run) bir dosya yoksa- bilgisayara virüs bulaşmaz.
Flash bellekte virüs var ise bunu birkaç şekilde anlayabiliriz. Flash belleğe bulaşan virüsün ilk ve en belirgin emaresi flash belleğe bizim yüklemediğimiz ve genelde anlamsız isimleri olan dosya ve klasörler bulunmasıdır. Bunları açmaya çalıştığınızda açamazsınız. Ayrıca dosya boyutunu da artırırlar.
Bilgisayarda yüklü olan antivirüs programı açılır ve “Bu Bilgisayar” a takılır. Flash belleğin üzerine sağ tıklanarak antivirüs programı ile belleği taratma seçeneğine tıklanır. Eğer bir virüs programı yüklemek istenmez ise bu işlemi Windows Defender ile taratarak gerçekleştirmek mümkündür.
USB'yi Medya Oluşturma Aracı ile oluşturduysanız, PC'nize virüs bulaşmadığından emin olabilirsiniz, endişelenmenize gerek yoktur.
USB belleğe gelen yüksek voltaj, belleğin özellikle transistörlerine zarar verir. Bunun sonucunda USB bellek arızaları oluşabilir. USB girişindeki enerji değişimleri nedeniyle oluşan arızalar ciddi arızalardır. Çoğu zaman verilerin ve belleğin kullanılamaz hale gelmesine neden olur.
İlgili 40 soru bulundu
Tüm dünyada büyük şirketlerin uyarısıyla flash belleklerin kurum içerisinde kullanımı yasaklanıyor, hatta yok edilmesi bile talep ediliyor. Uzmanlar; virüsleri çok iyi kamufle edebilen, uzun süre saklayabilen ve temizlenmesi oldukça zor flash belleklerin bilgisayarlardan uzak tutulması öneriyorlar.
Çoğunun ömrü 1,5 - 2 sene.
Telefonu sıfırlamak virüsleri silmemekle birlikte verilerinizi de kaybetmenize neden olur. Genellikle telefonu sıfırladıktan sonra dosyaları geri yükleme işlemi sonucunda da yine virüsü telefonunuza yüklemiş olursunuz.
İşletim sistemini orijinal durumuna döndürerek, fabrika ayarlarına sıfırlama seçeneği, cihazınızdaki virüslü programları veya dosyaları istemeden kaldırır.
Bu durum, korumasız bir cihaza takılan virüslü bir flash belleğin anında bu cihaza virüs bulaştırabileceği ve bağlı olduğu herhangi bir ağ üzerinden virüsü yayabileceği anlamına gelir. USB virüsleri nasıl bulaşır? Bu virüsler kasıtlı ya da kasıtsız yollarla cihazınıza bulaşabilir.
USB bağlantı noktasına bir USB bellek takın. “Disk Utility”yi (Disk Yardımcı Programı) başlatın (Applications (Uygulamalar) > Utilities (Yardımcı Programlar) > Disk Utility'den (Disk Yardımcı Programı)). Soldaki listeden USB belleği seçin. Üstte “Erase”i (Sil) seçin.
Musallat.exe virüsü windows işletim sistemlerinde görev yöneticisine erişimi engelleyen, özellikle USB belleklere bulaşan ve usb bellekler üzerinden başka bilgisayarlara bulaşan bir virüstür. Teknik olarak Trojan.Agent/Gen-Malagent türünde bir zararlıdır. Farklı antivirüs programları musallat.exe virüsünü Trojan.
Hocam genellikle, PDF dosyaları virüs içermez, ancak kötü niyetli dosyaların varlığı söz konusu olabilir. Güvenilir kaynaklardan indirilen ve güncel antivirüs yazılımlarıyla taranan PDF'ler kullanıldığında risk azalır. Ancak, dikkatsiz indirmeler ve açmalar potansiyel güvenlik tehditlerini artırabilir.
Uygulamaların çökmesine ve telefonunuzun aşırı ısınmasına neden olabilir. Daha da tehlikelisi Android virüsleri paranızı ve kişisel verilerinizi bile çalabilir. Kötü amaçlı yazılımlar, otomatik mesajlar gönderip telefonunuzu sahte ücretli servislere abone ederek faturanızın artmasına neden olur.
Eğer güvenli mod açıkken telefonunuzda herhangi bir sorun kalmıyorsa muhtemelen cihazınızda virüs var demektir. Yabancı yazılımların tespiti için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise virüs tarama uygulamaları indirmektir. Android cep telefonu kullanıcıları virüs programlarına Google Play Store üzerinden erişebilir.
Antivirüs programı kullanarak, zararlı uygulamaları kaldırarak ve telefonunuzu güncelleyerek virüsleri temizleyebilirsiniz. Ancak, tüm bu yöntemler başarısız olursa, son çare olarak telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürerek virüsleri tamamen temizleyebilirsiniz.
Bu işlem için: Anti virüs yazılımlarından (McAfee, Symantec vb.) sadece birisini bilgisayara yükleyin ve anti virüs yazılımının virüs tanım dosyalarını güncelleyin. Ağ bağlantı kablosunu çıkararak bilgisayarı güvenli kipte tekrar başlattıktan sonra güncellenmiş anti virüs yazılımı ile tarama yapın.
Yok hiçbir şey kalmaz. Her virüs formattan sonra silinmez.
Bir USB flash sürücüye virüs bulaştığında, dosya sistemi bozulur ve okunamaz hale gelir. Daha da kötüsü, virüs bulaşmış bir USB belleği bilgisayarınıza bağlarsanız, bilgisayarınıza da virüs bulaşacak ve daha ciddi veri güvenliği sorunlarına neden olacaktır.
USB 2.0'oın aktarım hızı 480 Mbps'dir ve USB 3.0'ın aktarım hızı 4.8 Gbps'dir. Yani USB 3.0, 10 kat daha hızlıdır. Güç Tüketimi: USB 3 bağlantısı 900 mA güç sağlarken, USB 2.0 500 mA güç sağlar. Bu konuda USB 3.0'ın avantajlı olduğunu söyleyebiliriz.
1 TB flash bellek modelleri sahip olduğu geniş depolama alanı ve avantajlı özellikleri nedeniyle sıklıkla tercih edilir. 1 TB bellek modelleri birçok farklı teknik ve yapısal özellik doğrultusunda birbirlerinden ayrılır. Bu özelliklerden ilki kullanılan USB versiyonudur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri