Flotal, Şişecam Düzcam'ın aynasının markasıdır. Yansıtıcı özelliği ile mekanı aydınlatan, büyütüp genişleterek zenginleştiren dekoratif bir malzemedir. Flotal'in renksiz, yeşil, füme, bronz ve mavi renk seçenekleri mevcuttur.
Flotal ailesinin temel ürünü olan Flotal, yüksek yansıtma oranıyla standart aynalara göre daha berrak ve net bir görüntü sunar. Şişecam Düzcam'da üretilen float cam, dünyanın en ileri teknolojisi kullanılarak Flotal'e dönüştürülür.
Şişecam Düzcam'da üretilen float cam, dünyanın en ileri teknolojisi kullanılarak Flotal'e dönüştürülür. Float cam, ayna hattında tam otomatik üretim sonucu yıkama, parlatma, gümüş kaplama, bakır kaplama ile iki kat boyama ve kurutma aşamalarından geçirilerek Flotal haline gelir.
Clear Ayna, yansıtıcı özelliği ile mekanı aydınlatan, büyütüp genişleterek zenginleştiren dekoratif bir malzemedir. Renksiz, yeşil, füme, bronz ve mavi renk seçenekleri mevcuttur.
Sır adı verilen bu metal kaplama, aynanın ışığı yansıtarak görüntü vermesini sağlar. Kolayca şekil verilip cilalanabilmeleri, böylelikle pürüzsüz hâle getirilebilmeleri ve dayanıklı olmaları sebebiyle metaller, ayna yapımında çok eskiden beri kullanılırdı.
İlgili 18 soru bulundu
Diş hekimlerinin, hastalarını muayene ederken kullandıkları dişçi aynası, çukur bir aynadır. Peki diş hekimleri neden çukur ayna kullanıyor? Diş hekimlerinin çukur ayna kullanmalarının sebebi ise aynanın yansıtıcı yüzeyinin çukur olması ve çukur ayna cisim boyunu daha büyük gösterir.
Düzlem Ayna (Düz Ayna)
Cisimlerin görüntüsünü gerçeğe en yakın şekilde gösteren aynalardır. Çünkü yansıtıcı yüzeyleri düz olan aynalardır. Düz ayna gelen ışınları, gelme açısının yansıma açısına denk bir şekilde yansıtmaktadır.
Temperleme işlemi detaylı ve tekrarlı işlemler olduğu için cam kenarları pürüzsüz olur, diğer camlar gibi pürüzlü ve keskin olmaz. Camın küçük bir noktasına kesici bir aletle çizik atılır eğer beyaz ve net bir çizgi oluyorsa cam temperli camdır.
Bunu anlamanın basit ve pratik bir yolu var; parmagınızı, tırnağınız ayna yuzeyine gelecek sekilde aynaya dokundurun... Eğer yansımayla, sizin parmağınız arasında bir boşluk oluşuyorsa karşınızdaki bildiğimiz tek taraflı aynadır...
Cam veya ayna kenarlarının 90° veya 45° eğimlerle perdahlanması işlemine düz rodaj, yay biçimde perdahlanması işlemine ise balıksırtı veya C rodaj denir. Cam veya ayna kenarının 90°; cam ön köşesinin ise istenen açıda perdahlanması işlemine denir. Bizote genişliği açı ile değişir.
Füme adından da anlaşılacağı üzere dumanlı bir yapıya sahip olan ve gri bir görüntü ile hazırlanan ürün olarak anlaşılabilir. Bu renge sahip olan cam ve aynalar ile üretimi yapılan çeşitli uygulamalar ise ortama asil ve şık bir görüntünün de yansımasına destek olmaktadır.
Cam veya aynaların kenarlar kısımlarında çerçeve şeklinde yapılan estetik bir işlemdir. Kenarlarda yapılan bu işlem ürüne doygunluk kazandırır ve yıllardır işleme olarak kullanılmakta ve istenmektedir. İstenen derece ve eğimde kenarlara yapılan bu işlemeyle Cama daha estetik bir görünüm kazandırılır.
Yemek masası 6 kişilik ise en az 150 cm genişliğinde bir ayna tercih edilmesi önerilir. Yemek konsolunda da aynı durumu göz ardı etmemek gerekir. Konsol 2 metre ve üstü ise en az 180 cm'lik bir ayna tercih edilmelidir. Yine renk olarak bunlara benzer renk ve çerçeve tercih edilmelidir.
Şeffaf ayna, geleneksel, şeffaf kristal görünümdeki camlar üzerine yapılan çok ince bir metal kaplama tabakası ve bu kaplama üzerine koruyucu başka bir tabaka oluşturarak elde edilmektedir. Mobilyadan asansöre yaşam alanlarımızın çoğu yerinde, arzu edilen bir çok alanda kullanılmaktadır.
Virajlar: Bombeli ve dış bükey aynalar, virajlı yollarda kullanılır.
Temperli cam, normal camdan daha güvenlidir. Eğer kırılırsa, küçük ve yuvarlak tanelere ayrılır. Bu sayede, keskin ve tehlikeli parçaların oluşması engellenir. Bu nedenle, temperli cam, otomobil camları, duşakabinler, mobilyalar ve diğer alanlarda güvenlik camı olarak kullanılır.
Aslında bir başka soru da temperli cam kırılır mı şeklinde olmalıdır. Çünkü katlanır ve sürme cam sistemlerinde temperli camlar kullanılır. Evet; her cam gibi temperli cam da kırılabilir veya diğer tabirle patlayabilir. Temperli camlar kırılma esnasında binlerce parçaya ayrılarak, canlıları korur.
Temperli cam patlamasının nedenlerinden biri, camların 700 derece sıcaklıkta temperlenmemiş olmasından kaynaklanabilir. Örneğin, 700 derece sıcaklıkta temperlenmesi gereken camın 600 derece sıcaklıkta veya 800 derece sıcaklıkta temperlenmesi camın kendiliğinden patlamasına neden olabilir.
Lüks kol saati cam çeşitleri arasında en çok tercih edilenler, safir, kristal, mineral ve mika gibi dayanıklı cam türleridir. Bu cam türleri arasında yer alan safir saat camı, gerek dayanıklılık gerek iletkenlik gerekse de pek çok yüzeye kaplanabilme gibi işlevleri ile en iyi saat camı olarak kabul edilir.
Buzlu Camlar – CAMEX. Saydamlığı giderilmiş cam türü olan buzlu camın bir yüzü özel özdekle donuklaştırılmıştır. Ayrıca kimyasal ya da mekanik işlemlerle donuklaştırılmış cama denir.
Standart camlardan farklı olan lamine camlar, en az iki cam plakasından oluşur. İki cam plaka arasında ise polivinil butiral (PVB) tabaka yerleştirilir. Bu tabakalar ısı ve basınç altında preslenerek lamine cam haline getirilir. Ayrıca lamine camlar, güvenlik camları olarak da bilinir.
Kamera ile ters taraflara bakmanıza rağmen, aynalanmış selfie görüntüsünde yönleriniz ile aynı olacaktır. Böylece kendimizi daha rahat ayarlayıp poz verebiliriz. "Doğru" görüntü yazıların düz okunduğu görüntüdür. Dışarıdan o görüntüde görünürsünüz.
Arka kamera gerçekleri gösteriyor. Ön kamera ayna gibi gösterdiği için kendi görüntüne alışkınsın. Kendini sürekli aynada gördüğün görüntü aslında gerçek görüntün değil senin yansıman. Arka kameradan çekindiğin fotoğraf veya videolar aslında senin gerçek görüntülerindir.
Aynalar, camlar veya diğer yansıtıcı yüzeyler gibi alanların dışında, ışığın olmaması gereken yerlerde ışık parıltıları görürseniz bir kamera bulmuş olabilirsiniz. Aynalara da şüpheci yaklaşmalısınız, çünkü ayna arkasına gizlenmiş olan bir kamerayı göremezsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri