Varsayılan ayarlarda, Fn1 düğmesi beyaz dengesi için, Fn2 düğmesi ise netlemeyi ve AF alanı modlarını seçmek için kullanılır.
Bilgisayarı uçak moduna alma ya da uçak modundan çıkarma. Uzun komutları ekrana sabitleme. Dizüstü bilgisayarları hazırda bekletme. Bilgisayar üzerinde yer alan dahi mikrofonu açma ya da kapatma.
Tuşları standart işlev tuşları olarak kullanma
İşlev (Fn)/Küre tuşunu basılı tutarken bir işlev tuşuna basın. Örneğin, Fn ve F12 (hoparlör simgesi) tuşlarına birlikte basmak hoparlörlerin ses düzeyini yükseltmek yerine F12 tuşuna atanmış olan eylemi gerçekleştirir.
Örneğin, f1 tuşuna basılması, bir yardım penceresi açar. Alternatif olarak, fn + f1 tuşlarına beraber basılması, tuşun üzerindeki baskıda olduğu gibi, bilgisayarı uyku moduna geçirir.
FN tuşu sayesinde bu tuşların tamamı var olan tuşların üzerine yerleştirilir ve yalnızca FN'e basıldığı anda bu tuşların işlevini yerine getirmesi sağlanır. Böylece klavyenin dizgisinin bozulmasına ve fazladan tuş veya düğme eklenmesine gerek kalmadan cihazın tüm fonksiyonları kullanılabilir hale getirilir.
İlgili 25 soru bulundu
FN tuşu genellikle küçük klavyelerde yer alan bir tuş olmakla birlikte F1, F2, F3 gibi tuşların ikinci işlevini yerine getirmek için kullanılır.
F11: Etkin penceredeki dosyayı kaydeder. F9: Etkin penceredeki e-postayı gönderir. F10: Belgenin programında bu özellik bulunuyorsa, etkin belgede yazım denetimi programını başlatır. Daha önce görüntülenen Office görev bölmesini gösterir veya gizler.
F1, F2, F3, F4, F5, F6, F7, F8, F9, F10, F11 ve F12 tuşları kısaca fonksiyon tuşları olarak geçmektedir. Fonksiyon tuşlarının temel amacı klavye üzerindeki diğer tuşların kullanımına karıştırılmaksızın bazı kolay komutları meydana getirebilmektir.
Küçük ve zarif tasarımlı klavyelerde bulunan fn tuşu kısayol tuşlarını verimli kullanmak için vardır. Fn tuşu ne işe yarar sorusuna cevap olarak; FN tuşu F1, F2, F3 gibi tuşların ikinci işlevini yerine getirmek için kullanılır.
Işık yoğunluğunu azaltmak için Fn+F5 tuşlarına basın. Işık yoğunluğunu arttırmak için ise Fn+F6 tuşlarına basın.
Fn tuşunu basılı tutarken NumLock tuşuna bas. Bunu yaptığında Fn tuşunun tüm fonksiyonları hemen devre dışı bırakılır. Fn Lock tuşu Caps Lock tuşu gibi çalışır. İstediğin zaman açıp kapatabilirsin.
F4'e basmak pencereyi kapatır ve FN+F4'e basmak bile pencereyi kapatır.
F3 tuşu ne işe yarar sorusu sorulduğunda, aşağıda listelemiş olduğumuz bu özellik ve görevler bu soruya cevap olacaktır. Hem Windows'un kendisinde hem de Windows içinde çalışan programlarda “ara / bul” özelliğini açarak, arama yapılmasına olanak sağlar.
F7: Windows uygulamalarında dosyaların dil bilgisi ve yazım kontrolünü yapar.
Bilgisayarınızın BIOS ayarlarına girip System Configuration sekmesinin hemen altında, Action Keys Mode seçeneğinde Enabled/Disabled seçeneğinden Fn tuşunu etkinleştirmeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca Başlat => Çalıştır => osk yazıp Tamam'a basın ve Ekran Klavyesini etkinleştirdikten sonra yeniden deneyiniz.
BIOS Kurulum menüsünü açmak için f10 tuşuna basın. Gelişmiş menüsünü seçin. Cihaz Yapılandırması menüsünü seçin. Fn Tuşu anahtarını Etkinleştir veya Devre dışı bırak için sağ veya sol ok tuşlarını seçin.
Belgeyi açtıktan hemen ardından Shift+F5 tuşlarına basın. Metin kutuları veya resimler gibi kayan şekiller arasında geçiş yapma. Kayan şekil gezintisinden çıkma ve normal gezintiye dönme.
Eylemi geri almak için Ctrl+Z tuşlarına basın.
Örneğin, Paint'te yeni bir resim oluşturmak için Ctrl + N tuşlarına basın. Not: Dokunmatik bir klavyede bazı kısayolları görmek için Ctrl tuşuna basmanız gerekir.
CTRL Y : (İleri Al) CTRL tuşu ile Y harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız, ctrl z tuşu ile geri gittiğiniz gibi bu sefer de ileri gidersiniz.
CTRL + R = Seçili sayfayı yeniler. CTRL + V ya da Shift + Insert = Kopyalanmış öğeyi yapıştırır.
Ctrl + M: Topla.
F6 - İnternet tarayıcılarının çoğunda imleci adres çubuğuna taşır. F7 - Microsoft uygulamalarında dosyaların yazım ve dil bilgisi kontrolünü yapmaya yarar. F8 - Windows'ta bilgisayarı açarken boot menüsünü açmak için kullanılır.
Alt tuşu ile birlikte kullanıldığında (Alt+F4) aktif olan pencereyi kapatan bu tuş; Ctrl ile birlikte kullanıldığında ise (Ctrl+F4) pencere içindeki bir başka aktif pencereyi kapatmaktadır.
Microsoft Office uygulamalarında Alt tuşu ile birlikte kullanılan F8 tuşu (Alt+F8) düzenlenen belgenin bulunduğu bir diyalog penceresi açar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri