Yaz mevsiminde bebekler için oda sıcaklığı ideal aralığı 20-22 derece olmakla birlikte özellikle de odanın 24 derecenin üzerine çıkmamasına dikkat etmek şarttır. Aynı zamanda bebek ince, hafif ve pamuklu giysilerle giydirilmelidir.
Bir bebeğin bulunduğu odanın ideal sıcaklık değeri 20 ila 24 derece arasında değişiyor. Yenidoğan bebekler için bu aralık 22-24 derece olurken, 6 aydan sonra ideal sıcaklık 20-21 derece seviyesine iniyor. Gün içerisindeki bu sıcaklıkların geceleri 1 derece daha düşük olması ise ideal kabul ediliyor.
Bebeğin odasında sıcaklık 22-23 derece idealdir. Merkezi ısıtma sistemleri nedeniyle hava aşırı kurumuşsa, bebek odasında ıslak bir parça havlunun kurudukça ıslatılarak bulundurulması sorunu çözecektir.
24 derece ortam sıcaklığında bebeğinize sadece uzun kollu bir body giydirmeniz yeterli olacaktır. Hava sıcaklığı 25 derece ve üstüne çıktığı zaman kumaş kalınlığı 0.5 tog olan ürünlere geçmenizi tavsiye ederiz. 25 derece ortam sıcaklığında 0.5 tog kalınlığa sahip uzun kollu body tercih edebilirsiniz.
uykuda 18-21 derece yeterlidir. olacaktır. Yünlü, polar, kalın kıyafetlere gerek yoktur. bir battaniye örtülmesi yeterlidir.
İlgili 36 soru bulundu
Yazın Bebeklerin Üstü Örtülür Mü? Bebeğinize terlememesi ve pişik olmaması için uyurken de ince ve pamuklu kıyafetler giydirilmesi önemlidir. Üzerine ince pamuklu bir battaniye örtülmesi yeterlidir. Eğer bebeğiniz hareketlenmeye başladığı dönemde ise ve üzerinde battaniye tutmuyorsa, uyku tulumu tercih edilebilir.
24 – 25 derece: Hafif uyku tulumu, kısa kollu atlet. 26 derece: Yalnızca hafif uyku tulumu. 27 derece ve üzeri: Bebek bezi tek başına yeterlidir. Gerekli görülürse ince bir pamuklu atlet giydirilebilir.
Yaz aylarında bebeklerin giyiminde tercih edilen kıyafetler genellikle ince ve pamuklu olmalıdır. Pamuklu kumaşlar, hava alabilen ve teri emen özellikleri nedeniyle bebeklerin cildini rahatlatır. Ayrıca açık renkli giysiler tercih etmek, güneşin etkisini azaltarak bebeğinizi serin tutmaya yardımcı olur.
En garanti yöntem ise bebeğin vücut sıcaklığını termometre yardımıyla ölçmek. Bebeğin normal vücut sıcaklığı 36 ila 37 derece arasında değişiyor. Vücut ısısı 36 derecenin altına düşmüş bebek üşüyordur.
Bebeklerin el ve ayaklarının soğuk olması her zaman üşüdükleri anlamına gelmez. Bebeğinizin yüzü ve yanaklarının soğuması ise onun gerçekten üşüdüğü anlamına gelebilir. Bu nedenle bebeğinizin yüzü ve yanakları soğuduysa, ensesini ve göğsünü de kontrol ederek bulunduğu ortamdaki ısının yükselmesini sağlamanız önemlidir.
Oturma veya çalışma odaları için ideal sıcaklık, 20°-22°C civarındayken, diğer odalar daha sıcak olmalıdır. Örneğin banyolar ve çocuk odaları için uzmanlar 22°-24°C aralığını tavsiye etmektedir. 16°-19°C arasındaki sıcaklığa sahip yatak odaları iyi bir gece uykusunu destekler.
Bebek banyosu yaptıracağınız alan ister banyo olsun ister evinizdeki herhangi bir oda sıcaklığı 22 ile 23 derece arasında olmalıdır. Ayrıca bunun yanı sıra bebeğin ani sıcaklık değişimi yaşamaması için banyodan sonra giyeceği kıyafetlerinde aynı ortamda bulunması oldukça önemlidir.
“Ortam ısısını abartmayın”
Bebeğin uyku ortamının 22- 23 derece civarında olması gerekiyor. 26-27 derecelere kadar bebeklerin oda ısılarını abartıldığını biliyoruz. Serin havayı solumak bebek solunum yolları için daha kolay. Sıcak havayı solurken daha zorlanıyorlar.
Ancak, eğer evin içinde klima çalışıyorsa ve bebeğin ayakları soğuyorsa ince çoraplar giydirebilirsin. Gece uyurken de aynı durum geçerlidir. Eğer bebeğinin odası soğuksa ve ayakları soğuyorsa çorap giydirebilirsin.
Bebek banyosu kaç derece olmalı? sorusu, annelerin merak ettiği sorulardan biridir. İdeal bir bebek banyosunda, oda ısısının 22-24 derece arasında, suyun sıcaklığının ise 36-37 derecelerde olmasına özen gösterilmelidir.
Çok kalın olmayan, cildin hava almasına olanak veren pamuklu kıyafetler yeterli olacaktır. Yünlü, polar, kalın kıyafetlere gerek yoktur. Uyurken ise üzerine yine çok kalın olmayan pamuklu bir penye örtü örtülmesi yeterlidir.
Toplumumuzdaki genel algı bebeklerin yetişkinlere göre çok daha fazla üşüdüğü ve bu nedenle erişkinlere göre birkaç kat fazla giyindirilmesi gerektiğidir. Oysa bebekler yenidoğan dönemi (ilk bir ay) dışında erişkinler kadar üşür.
Isıya oldukça duyarlı oldukları bu sürede elleri, burunları ve özellikle kafaları çok üşür. Vücut ısısının büyük bir kısmı baştan kaybedilir. Bu nedenle yaz aylarında da, tıpkı kış mevsiminde olduğu gibi bebeğinize şapka takmanız gerekir.
Bu noktada kışın bebekler uyurken çorap giymeli mi sorusu akıllara geliyor. Merak etme, havalar soğuduğunda bebeğinin çıplak ayakla evde dolaşması veya uyuması hastalık sebebi olmaz. Hastalık sebebi bakteri, virüs ve bazı mikroplardır. Tabii ki soğuk bir ortamda bebeğin çorapsız kalmamalı.
Gece yatmadan önce yapılan banyo, bebeğin gevşemesini sağlar ve onu uykuya hazırlar. Bunun dışında banyonun saati, beslenme saatinden hemen önce veya hemen sonra olmamalıdır. Zira bebek açken daha da huzursuz olabilir veya tokken kusabilir.
Bebeğinizin uyumak için ihtiyacı olan tek şey bir bez, pijamalar ve uyku tulumudur. Özellikle yaz aylarında eğer oda sıcaklığı yüksekse çok daha az sıcaklığa gereksinim duyarlar. Eğer bebeğinizin boyun kısmı terliyorsa oda çok sıcak demektir. Lütfen bir uyku örtüsü üzerine koymayınız.
Üç aylık ve üzeri bebeklerde kısa kollu bodyler, kısa ya da uzun alt giyim ürünleri tercih edilebilir. Kolay giydirilip çıkarılabilen alttan çıtçıtlı bodyler de idealdir. 1 yaşını geçmiş bebekler ise artık yetişkinlere benzer giyinebilir. Kısa kollu tişört ve kısa şortlar gündüz giyimine uygun olabilir.
Bebeğinizin odasında klima kullanırken onu hafif bir battaniye veya pikeyle örtmelisiniz. Bebeğinizin sizden yalnızca bir ekstra katmana ihtiyaç duyduğunu unutmayın ve bu nedenle ağır battaniyeler veya yorganlar kullanmaktan kaçının - o uyurken klima açık olsa bile. Ortamdaki Havanın Kurumasından Kaçının.
Koleksiyonda yer alan 1.5 TOG değerli ürünler ise 18-20°C gibi düşük ortam sıcaklıklarında miniklere battaniyesiz uykular vadeder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri