Üyeler ve misafirleri ruhsatlı olsa dahi, hiçbir suretle Kulüp tesislerine ateşli ve kesici/delici silah veya aletle giremezler. Aksine davranan üyeler hakkında disiplin hükümleri uygulanacağı gibi, haklarında yasal takibat yapılması için ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunulur.
İlgili kanunda tiyatro gibi sosyal aktivitelerin yapıldığı yerlere silahla girilemeyeceğine dair bir kısıtlama bulunmamasından dolayı, silahınızı teslim etmenize dair eylemde bir kusurunuz olduğu sabittir.
Taşıma ruhsatlı da olsa silah taşınamayacak yerler şöyle: "Duruşmalarda, mahkeme salonlarında, hastanelerin psikiyatri bölümlerinde, akıl hastanelerinde, ceza ve tutukevleri ile her türlü ıslah ve infaz kurumlarında veya bunların eklentilerinde, öğrencilerin toplu olarak oturdukları yurtlarda.
Taşıma ruhsatlı silahla alışveriş merkezilerine otellere girilebiliyor. Ama bulundurma ruhsatıyla silah yalnızca evde ya da işyerinde tutulabiliyor.
Buradan, bu bölümler hariç diğer sağlık kuruluşlarına ve diğer servislere ve polikliniklere silahla girilebileceği -güvenlik ve kolluk personelleri hariç- gibi bir anlam çıkmaktadır. 6136 sayılı kanunda eğitim ve öğretim kurumlarına da ateşli silahlarla girmenin yasak olduğu belirtilmiştir.
İlgili 45 soru bulundu
Özel güvenlik görevlileri, özel toplantılarda, spor müsabakalarında, sahne gösterileri ve benzeri etkinliklerde silahlı olarak görev yapamazlar. Koruma ve güvenlik hizmetinde kullanılacak silah ve teçhizat, ilgili kişi veya kuruluş tarafından temin edilir.
Taşıma ruhsatına sahip ziyaretçiler ruhsat kontrolünden sonra alışveriş merkezine giriş yapabiliyor. PROF. DR. ERDENER YURTCAN (İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi): Bir kişiye silah taşıma ruhsatı verilmesi demek, 'Bu kişi, bu silahla toplum içinde dolaşabilir' demektir.
Yasalarımıza göre silah bulundurma ve taşıma ruhsatı olmadan mermi satın alma, bulundurma ve taşımak suçtur. 6136 sayılı Kanun md.13/1'e göre ruhsatsız mermi satın alma, bulundurma ve taşıma cezası, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ve otuz günden yüz güne kadar adli para cezasıdır.
Silah ile birlikte seyahat etmenin şartlarından bir tanesi öncelikle yolcuların havalimanındaki silah teslim noktasına uğrayarak silahlarını memura teslim etmeleridir. Silah teslim edildikten sonra görevli polis memuru tarafından kargolanıp uçağın kargo bölümüne gönderilir .
Ruhsatsız Silah Satın Alma, Bulundurma, Taşıma Suçu (6136 Sayılı Kanun Md. 13) Kanuna aykırı olarak ruhsatsız silah veya bunlara ait mermileri satın alan, taşıyan, bulunduran kişiler bu kanun uyarınca cezalandırılır. Cezası, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve otuz günden yüz güne kadar adli para cezasıdır.
Silah ruhsatı almasına engel hali bulunmayan, yirmi bir yaşını doldurmuş her Türk vatandaşı bulundurmak amacıyla silah satın alabilir. Bulundurmak amacıyla silah ruhsatı almak isteyenler, ikamet ettikleri il valiliğine müracaat ederler.
Taşınmasına izin verilen ruhsatlı silahı; park, meydan, cadde ve sokak gibi herkesin girebilme imkanının olduğu yerlerde başkaları tarafından kolayca görülebilecek şekilde taşıyan kişiye 200 lira idari para cezası verilecek.
Kanun m.13 f.3'te düzenlenerek bir adet ruhsatsız silahın evde veya işyerinde bulundurulmasının cezalandırılması öngörülmüştür. Buna göre evde veya işyerinde ruhsatsız silah bulunduran kimse hakkında bir yıldan iki yıla kadar hapis ve yirmi beş günden yüz güne kadar adli para cezasına hükmolunacaktır.
silah veya mühimmatı ihmal nedeniyle kaybetmek" fiili, 16 ay uzun süreli durdurma cezasını gerektiren haller arasında sayılmıştır.
Yasanın 7.maddesinin 4 numaralı bendine avukatlarda dahildir.Bu nedenle avukatlar adliyelerde durışmalarda silah taşıyabilirler.
DÜĞÜN SALONU YASAĞI: Düğün salonlarına silahlı girmek yasaklandı. Yasağa uymayanlar 2 bin lira ceza ödeyecek. Bar, pavyon, gece kulübü gibi alkollü yerlere de silahla girmek yasak.
Silahlı pilotlar, kokpitte silahlarını kalçalarında kılıfında taşıyor. Dışarıda ise kilitli kutularda taşımaları gerekiyor. Pilotların silahlarını kullanma yetkileri sadece kokpitle sınırlı. Ateşli silahlarıyla mağazalara veya alışveriş merkezlerine gitmeleri ya da sosyal hayatta silahlarını taşımaları yasak.
2023 mermi istihkakı, sivil ruhsatlı silah sahipleri için yıllık 1000 adettir. Ruhsatlı silah sahipleri, 1 yıl içerisinde MKE ve ruhsatlı satış ofislerinden en fazla 1000 adede kadar mermi satın alabilmektedir.
Uçuşlarında silah taşıma ihtiyacı olan misafirlerimizin, havalimanı girişindeki güvenlik kontrolü öncesindeki silah teslim noktalarına gitmeleri gerekmektedir.
Kurusıkı tabancaları evde, ofiste ya da arabalarda bulundurmaya herhangi bir yaptırım uygulanmamaktadır ve bu bir suç olarak görülmediği için yasaklanmamıştır.
Silah bulundurma ruhsatı almak isteyen kişiler. Türk vatandaşı olan 21 yaşını doldurmuş, adli sicili temiz olan ve harç ödemek kaydı ile sınırsız işyerinde veya meskeninde ( evinde ) silah alabilir ve ruhsatlandırabilir. Bu işlemler için sizin zamanınız yok ise bizler hazırız.
Rus silah üreticisi Kalaşnikof, ruhsat sahibi herkesin silah mağazalarından serbestçe satın alabaileceği "sivil odaklı" AK-12 modelinin yeni versiyonu AK TR-3'ün satışına Ağustos ayında başlanacağını duyurdu. Silahın satış fiyatının 1100 dolar civarında olması bekleniyor.
Bulundurma ruhsatlı silahınızı sadece ruhsatınızda yazılı adreste bulundurabilirsiniz. Tatile giderken bulundurma ruhsatlı silahların taşınması mümkün değildir. Bulundurma ruhsatlı silahlar ancak daimi ikamet değişikliği durumunda önceden yol belgesi almak suretiyle yeni adrese nakledilebilir.
Taşıma ruhsatlı da olsa silah taşınamayacak yerler şöyle: "Duruşmalarda, mahkeme salonlarında, hastanelerin psikiyatri bölümlerinde, akıl hastanelerinde, ceza ve tutukevleri ile her türlü ıslah ve infaz kurumlarında veya bunların eklentilerinde, öğrencilerin toplu olarak oturdukları yurtlarda.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri