Yüksek miktarda lif içeren fındık ezmesi ürünleri oldukça besleyici ve doyurucu bir üründür. Düzenli tüketildiği takdirde fındık ezmesi, bağırsakların çalışmasını destekleyerek kabızlık gibi problemleri ortadan kaldırır. Fındık ezmesi, yüksek miktarda potasyum içerdiğinden sinirlerin yatışmasına yardımcı olmaktadır.
Günde 6-7 tatlı kaşığı yani 30-40 gram fındık ezmesi yememiz, ihtiyacımız olan vitamin, mineral ve sağlıklı yağları almamıza yetecektir.
Doğal fındık ezmeleri şeker içermediği için, krema ürünler gibi anında kana karışarak size sahte bir tokluk hissi vermez. Dolayısıyla fındık ezmesi bilinçli tüketildiğinde, kalori değeri yüksek olmasına rağmen kilo aldırmaz. Hatta günlük beslenmenizin bir parçası olarak tüketildiğinde kilo vermeye yardımcı bile olur.
Fındık ezmesinin içerisinde bulunan vitaminler içerisinde A, C, E ve K vitaminleri bulunurken; mineraller içerisinde ise çinko, demir, bakır ve folik asit bulunmaktadır.
İlgili 40 soru bulundu
Protein deposudur
Fıstık ezmesi protein açısından zengin bir besindir. 100 gram fıstık ezmesinde yaklaşık 25 gram protein bulunur. Bitkisel kaynaklı olduğu için vegan beslenenlerinde protein ihtiyacının karşılanmasına yardımcı olan ürün, sporcuların da favori besinleri arasındadır.
Fındıktaki yüksek lif içeriği, bağırsak sağlığı için oldukça yararlı bir rol üstlenir. Yüksek lif tüketimi bağırsak hareketlerini aktif hale getirip, sindirim sisteminin işini kolaylaştırdığından, günlük yeterli miktarlarda çiğ fındık tüketimi kabızlığın tedavisinde kullanılabilir.
Eğer bitkisel protein ağırlıklı beslenmeyi tercih ediyorsanız, spor yapıyorsanız ve daha lifli besinler tercih ediyorsanız; önceliğiniz fıstık ezmesi olabilir. Az yağ tüketmek istiyorum, kalorisi daha düşük olsun ve ben tam bir fındık tutkunuyum diyorsanız o zaman fındık ezmesi sizin için harika bir besin olacaktır.
Fındık ezmesi şeker ve yağ oranı en yüksek besinlerden biridir. Gün içerisinde bir tatlı kaşığı tüketilmesi vücuda enerji sağlamaktadır. Fakat fazla fındık ezmesi yemek vücutta yağ birikimine neden olmaktadır.
Fındık ezmesi ile fındık kreması arasındaki fark da budur. Fındık ezmesi yapılırken yağ kullanılmaz, fındık kremasında ise ayçiçek yağı veya isteğe bağlı olarak fındık yağı kullanılır. İçerisine giren yağ ile kıvamı krema haline gelmektedir. Fındık kremasının da birçok çeşidini yapmak mümkündür.
Fıstık ezmesi kapağı açılmadığı takdirde ambalajın üzerindeki tarihten sonraki 1 yıl içinde güvenle tüketilebilir. Doğal fıstık ezmesinin ömrü daha kısadır. Buzdolabında saklandığı takdirde 3 ila 6 ay dayanabilir. Kakaolu fındık ezmeleri ise kapağı açılmamış bile olsa 1-2 aydan fazla dayanmaz.
Fındıkları rondoya alalım ve iyice kıvam alana kadar çekelim. Daha sonrasında içerisine tahin, bal ve zeytinyağını koyalım ve bir süre daha çekelim. Afiyet olsun.
Sporcular neden fındık ezmesi yer? Sporcu beslenmesinde protein alımı önemli olduğu için protein oranı yüksek besinler daha çok tercih edilmektedir. Fıstık ezmesi ise sporcular için protein oranı yüksek bir besindir ve böylece fıstık ezmesi sporcu beslenmesinde önemli bir yere sahiptir.
Yüksek miktarda lif içeren fındık ezmesi ürünleri oldukça besleyici ve doyurucu bir üründür. Düzenli tüketildiği takdirde fındık ezmesi, bağırsakların çalışmasını destekleyerek kabızlık gibi problemleri ortadan kaldırır.
Fındık ezmesinin vücutta bağırsaklara iyi geldiği bilinmektedir. Özellikle hazımsızlığı önleyen fındık ezmesinin kabızlığa da iyi gelmektedir. Bu nedenle bağırsak problemleri yaşayan kişilerin günlük olarak 1 yemek kaşığı fındık ezmesi tüketilmesi önerilmektedir.
Fıstıklardaki triptofan adı verilen amino asit , uyku hormonu, melatonin ve mutluluk hormonu serotonini artırır. Sizi sakinleştirir, vücudunuzun süreçlerini yavaşlatır ve iyi bir gece uykusunu teşvik eder. Bu noktada yatmadan önce sadece 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi yemeniz yeterli olacaktır.
Özellikle çiğ fındık vücuttaki yağların hızlıca yakılmasına yardım eder. Zayıflamaya dolaylı yollardan etki sağlar. Fındık tok tutma etkisi sayesinde, kişinin daha sağlıklı şekilde beslenmesini sağlayabilir.
Artık şekersiz fındık ezmesi tüketmek şeker hastaları için bile mümkün hale geldi" TRABZON (AA) - Trabzon'da "Fındık Ocağı" adı altında kurulan şirket tarafından, en fazla rağbet gören fındık mamulleri arasında yer alan "fındık ezmesi", tatlı ama şekersiz üretiliyor.
1 yemek kaşığı fıstık ezmesi 94 kalori içermektedir. Bu nedenle günlük 2 yemek kaşığından fazla tüketmemeye özen göstermelisiniz.
Tanımı: Özenle seçilmiş fındıkların, kavrularak, şeker ve doğala özdeş vanilya aroması ile karıştırılıp ezilmesi ile elde edilen lezzetli ve besleyici bir üründür.
Ceviz adeta bir bitkisel omega-3 topudur. Bol miktarda bitkisel omega-3 ihtiva eder. Fındık da ceviz kadar olmasa bile omega-3 yağlarından zengin bir kuruyemiş. Omega-3 yağlarının kalp ve beyin sağlığı için olumlu etkileri saymakla bitmez.
Fındık, böbrek ve mesane iltihaplarına karşı iyi gelir. İdrar yolunda taş bulunan hastalar için ağrı kesici özelliği taşımaktadır.
Beyin Sağlığı: Fındık, cevizle birlikte beyin için besin olarak kabul edilir. Hücre rejenerasyonunda yardımcı olan ve sağlıklı beyin fonksiyonlarını destekleyen iyi yağlar, protein ve amino asitler içerirler. Fındıklarda bulunan E vitamini, K vitamini, tiamin ve selenyum kombinasyonu beyni mükemmelleştirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri