(Kuruyemişler sağlıklı yağlar içerse de fazla tüketiminde göbek çevrenizde yağlanmaya sebep olacaktır. Ara öğünlerinizde tercih edebileceğiniz; 2 adet ceviz, 5-6 adet fındık, badem 1 porsiyona denk gelmektedir.
Çünkü fındığın kalori değerinin %80'i yağdan gelmektedir. Bu da fazladan tüketiminde mutlaka kilo aldıracağı gibi, ciltte yağlanma ve sivilcelenme gibi istenmeyen durumlara da yol açabilir. Bunların yanı sıra iyi bir antioksidan kaynağıdır. Aynı zamanda metabolizmayı hızlandırır.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Fındık göbek yapar mı? Araştırma sonucunu açıklayan uzmanlar, fındığın kilo artışına neden olmadığı ve hatta düşüş yönünde eğilim gösterdiği gibi anti-obezite etkisinin de olduğunun ortaya çıktığını kaydettiler.
Fındık sağlıklı bir besin olduğu kadar iyi bir protein ve yağ kaynağıdır. E vitamininden zengin olan fındık vücudu mikroplardan arındırmaya yardımcı olur. Sinir sistemine olumlu katkılarından dolayı diyet yapanların uygun miktarda tüketilmesi önerilir.
Fındık yağı kilo yapar mı? Kuruyemişler arasında enerji deposu olarak önemli bir yer tutan ve her diyette yerini alan fındığın kilo artışına sebep olmadığı, aksine anti-obezite etkisi gösterdiği ortaya çıktı.
İlgili 43 soru bulundu
Diyet listesinde bulunan günlük ihtiyaçları karşılayacak kadar tüketilen fındık zayıflamaya yardımcı olurken aşırısı obeziteye neden olabilir. Bu nedenle fındık kalori hesabı yapılarak tüketilmesi halinde kişiyi zayıflatır veya kilo aldırır.
Fındığın içerisinde A ve C vitaminleri bulunuyor. Bu besin yüksek bir karbonhidrat, protein ve yağa sahiptir. Bunun yanı sıra Fındık demir, kalsiyum ve potasyum açısından da yüksek bir besin olarak bilinir.
E vitamininden zengin olan fındık, antioksidan özelliği ile vücudu mikroplardan arındırır. Diyet sırasında kas zayıflamasını önler. Sinir sistemine pozitif etkisinden dolayı, diyet yapanların günde 10 tane, koruma programlarında olanların ise haftada 3 defa 50 gr. fındık tüketmesi tavsiye edilir.
Fındığı günde 1 avucu geçmeyecek şekilde tüketerek faydalarından yararlanabilirsiniz. l Fındığın içinde yüksek oranda magnezyum bulunduğu için kemik sağlığına iyi gelir. Günde bir avuç fındık tüketmek, vücudun magnezyum ihtiyacını önemli ölçüde karşılar. Aynı zamanda kemik erimesinin önüne geçer.
Eğer göbek bölgenizdeki yağları vermek istiyorsanız her gün düzenli olarak kefir tüketmelisiniz. Lahana, karnabahar, bürüksel lahanası, brokoli: Tüm bu sebzeler sağlıklıdır. Diyet dönemlerinde haşlanarak tüketilmeleri tavsiye edilir. Ayrıca zeytinyağlı şekilde tüketilmeleri halinde vücuda oldukça faydalıdırlar.
Özellikle glisemik indeksi yüksek ve yağlı besinler vücutta yağ olarak depolanır ve göbek bölgesindeki yağlanmayı arttırır. Ayrıca hamur işleri, trans yağlar, ambalajlı gıdalar, gazlı ve alkollü içecekler, basit şekerler içeriği yüksek gıdalar göbek bölgesindeki yağlanmayı arttırır.
Fındığın kalori içeriğinin çok yüksek olduğunu söyleyen Müftüoğlu, "Bunun nedeni de enerji içeriklerinin yüzde 80'inin yağdan gelmesi, yani yağdan zengin olmalarıdır. Ayrıca bu yağların önemli bir bölümünün doymuş yağ olması da ciddi bir dezavantajdır.
Makul miktarın her gün en çok 30 gram fındık, ceviz veya badem yemek olduğu anlaşılıyor... Beslenme uzmanları, kabuklu yemişlerin bir porsiyonunu “30 gram” olarak kabul ediyorlar ve bir porsiyonda ortalama 150-200 kalori bulunduğunu varsayıyorlar.
1 Avuç Fındık 150,72 kaloridir. Fındık içeriğinde 4,01 Karbonhidrat(g), 3,59 Protein(g), 14,58 yağ(g), 2,33 lif(g), 163,20 potasyum(mg), 27,36 Kalsiyum(mg), 4,80 A Vitamini(ui), 1,51 C Vitamini(mg), 1,13 ve Demir barındırır.
Yatmadan Önce Kuruyemiş Tüketin
Yatmadan önce yenecek bir miktar kuruyemiş size gece boyunca ihtiyacınız olan besin değerlerini sunacağı için gece boyunca açlık hissi yaşamamanızı sağlayacaktır. Bu da sizin gece kalkıp sağlığınıza zarar verecek yiyecekler yemenizin önüne geçecektir.
KAVURMAYIN, ÇİĞ TÜKETİN
Kavrulmamış fındıklar, kavrulmuş fındıklara oranla 2 kat fazla antioksidan içerir. Bu nedenle fındık alırken çiğ (kavrulmamış) olmasına özen göstermeliyiz.
Et-Yumurta-Kurubaklagil Grubu. Bu grupta yer alan besinler: Et, tavuk, balık, yumurta, kuru fasulye, nohut, mercimek gibi besinler bulunur. Ceviz, fındık, fıstık gibi yağlı tohumlar da bu grupta yer alır.
Diyet listelerinin vazgeçilmezi olan kepek ekmeği, vücutta depolanmadan dışarı atılır. Bu sayede kilo almanıza neden olmaz. 1 dilim kepek ekmeği 54 kaloridir. Magnezyum, potasyum ve selenyum bakımından oldukça zengin olan keten tohumlu ekmek yüksek oranda lif içerir.
Pürüzsüz cilt için: Salatalık (15 kalori / 100gr.)
Bol su ve lif içerdiği için çok düşük kalorili diyette sınırsız olarak önerilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri