Fındık kabuğu kaynatılır suyu içilirse nezle ve gribe iyi geldiği, öksürüğü kestiği, sıtma ve sara hastalıklarına karşı faydalı olduğu belirtilmektedir. Fındığın yaprakları suda kaynatılıp içilirse kanı temizleyici etkisi vardır.
Fındık kabuklarını iyice yıkayıp süzün daha sonra Bir litre suya 1 avuç kadar fındık kabuğu koyup 5 dakika kadar kaynatın ve 10 dakika kadar demlenmesi için bekleyip süzdükten sonra içine bir tatlı kaşığı bal ekleyip içebilirsiniz. Günde iki fincan içilebilir.
Fındıkkabuğu çayı ise düzenli olarak tüketildiğinde kanseri azaltır, balgam söktürücüdür, böbrek ve mesane iltihabına karşı faydalıdır, Bağırsak hastalığına çok iyi gelir. Fındıkkabuğu çayı idrar yolu enfeksiyonlarını da tedavi edici özelliği bulunur. Gribe karşı fayda sağlar.
Fındığı koruyan bu zar gibi kabuğu temizlemek için bir tencereye fındık içlerini ekleyin. Fındıkların üzerine sıcak suyu da ilave edin. Sıcak su ekledikten sonra tencere üzerine karbonat dökün ve tüm malzemelerin karışmasını sağlayın. Tencereyi kısık ateşte birkaç dakika kaynatın ve sonrasında altını kapatın.
Fındık kabuğu kaynatılarak tüketildiğinde; bağırsakları rahatlatıyor ve bağırsak florasını koruyor. Aynı zamanda da yüksek antioksidan sağlayarak, kanı zararlı maddelerden arındırıyor. Ayrıca fındık kabuğu, kalp ve damar hastalıklarına da iyi geliyor. En az fındık hatta fındıktan bile daha faydalı diyebiliriz.
İlgili 16 soru bulundu
Fındık kabuğu kaynatılır suyu içilirse nezle ve gribe iyi geldiği, öksürüğü kestiği, sıtma ve sara hastalıklarına karşı faydalı olduğu belirtilmektedir. Fındığın yaprakları suda kaynatılıp içilirse kanı temizleyici etkisi vardır.
B6 vitamini içerdiği için sinir sisteminin doğru işlemesine yardımcı olur. Ancak çiğ fındık, kavrulmuş fındıktan daha faydalıdır.
Erken yaşlanmayı önleyen fındık kabuğu ihtiyaç olan A ve C vitaminlerinin yüzde 70'ini kolaylıkla karşılar. Fındık kabuğu kaynatılıp suyu tüketildiğinde bağırsak florasını da dengeler. Kan değerlerini dengeleyerek kalp ve damar hastalıklarını önler.
Fındık kabuğu kanserli hücrelerin oluşumunun önüne geçen Paclitaxel ve diğer taxanes türevleri barındırır. Bu maddeler sayesinde kanser ilaçlarına fındık kabuğu ham madde olarak ilave edilir. Ayrıca E vitamini içeren fındık kabuğu kaynatılarak cilt bakım ürünlerine de eklenmektedir.
Çay: Fındık yaprağından 2 kahve kaşığı demliğe konur ve üzerine 250-300ml kaynar su ilave edilerek 5-10dakika demledikten sonra süzülerek içilir.
Diyabet ve şeker hastalığına karşı faydalıdır. Yüksek miktarda antioksidan içerdiği için vücuttaki toksik madde atımına yardımcı olur.
Beyin Sağlığı: Fındık, cevizle birlikte beyin için besin olarak kabul edilir. Hücre rejenerasyonunda yardımcı olan ve sağlıklı beyin fonksiyonlarını destekleyen iyi yağlar, protein ve amino asitler içerirler. Fındıklarda bulunan E vitamini, K vitamini, tiamin ve selenyum kombinasyonu beyni mükemmelleştirir.
Güçlü bir antioksidan kaynağı olan ceviz kabuğu suyu, vücutta biriken toksinlerin en doğal şekilde atılmasına yardımcı olur. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve grip-nezle gibi mevsimsel hastalıklara karşı vücut direncini arttırır. Fazla kilolardan kurtulamaya yardımcı olur. Kansere karşı koruyucudur.
Fındığın faydaları nelerdir? Özellikle çiğ fındık vücuttaki yağların hızlıca yakılmasına yardım eder. Zayıflamaya dolaylı yollardan etki sağlar. Fındık tok tutma etkisi sayesinde, kişinin daha sağlıklı şekilde beslenmesini sağlayabilir.
Kabuklu fındık E vitamini açısından zengindir ve bağışıklığın güçlenmesine yardımcı olur. İçerdiği demir sayesinde kan hücrelerinin sağlıklı olmasını sağlar ve anemi hastalığının oluşumunu engeller. Yoğun şekilde lif içerdiğinden kişileri tok tutar ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar.
fındık kabuğu kömürünün en büyük özelliği uzun süre yanmasıdır. ortalama 10-15 saat arasında yanar.
Protein, karbonhidrat, antioksidanlar, B riboflavin, tiamin, niasin, piridoksin ve pantotenik asit gibi vitaminleri, kalsiyum, folat, çinko, potasyum, demir ve manganez gibi mineralleriyle fındık, sağlık açısından adeta bir hazine.
Fındık kabuğunun tonu kaç TL olarak yapılan araştırmada fabrika çıkış 1 Ton Fındık Kabuğu Fiyatları 2023 yılı için; sezon talep ve arza göre 2000 TL ile 4300 TL arasında satışı gerçekleşmektedir.
Kemiklerin güçlenmesini sağlar
Kemik sağlığını güçlendirmede etkili olan C ve E gibi vitaminleri fındığın içeriğinde de yer almaktadır. Magnezyum, kalsiyum, demir ve potasyum da bulunduran fındık, osteoporoz riskini azaltmada etkili olarak, kemik sağlını güçlendirir.
Çalışmanın sonucunda fındık yeşil yaprak ve kabuklarının antiradikalik aktivite gösterdikleri tespit edilmiş olup ayrıca bu ekstrakların birçok bakteriye karşı antibakteriyel özellik gösterdikleri de bulunmuştur.
Özelikle fazla tüketildiğinde başta ağrı yapabilen fındık midenizi de bozabilir. Dikkat etmek gerekir. Mide tarafından hazmedilmesi zor olan bir bitkidir. Bu tür şikayetlere yol açtığında bal ve şeker yiyerek kurtulabilirsiniz.
Vücut İçi İltihabı Azaltır
Sağlıklı yağların yüksek konsantrasyonu iltihabı azaltmaya yardımcı olur. Araştırmalar, 3 ay boyunca günde 60 gr fındık yemenin aşırı kilolu ve obez kişilerde iltihap belirteçlerini azaltmaya yardımcı olduğunu doğrulamıştır.
Ceviz adeta bir bitkisel omega-3 topudur. Bol miktarda bitkisel omega-3 ihtiva eder. Fındık da ceviz kadar olmasa bile omega-3 yağlarından zengin bir kuruyemiş. Omega-3 yağlarının kalp ve beyin sağlığı için olumlu etkileri saymakla bitmez.
Bilimsel çalışmalar, düzenli olarak tüketen kişilerin kalp krizinden dolayı ölüm riskini oldukça azalttığını gösteriyor. Aynı zamanda demir, bakır, selenyum, magnezyum, potasyum, fosfor, çinko gibi minerallerin doğal kaynağı olduğu için kalp sağlığını korur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri