Fındıkzade İstanbul'un Fatih ilçesinde Topkapı ile Aksaray arasında şehrin sur içine girmek için kullanılan iki ana arteri olan Millet Caddesi (yeni adıyla Turgut Özal Caddesi) ile Vatan Caddesi'ni birleştiren semtidir.
Merter, İstanbul'un Avrupa yakasında bulunan Güngören ilçesine bağlı bir semt olarak bilinmektedir. Ancak bu semtin belli bir bölümü Bahçelievler ilçesinde de yer almaktadır. Bu yüzden bu semt için hem Güngören'e hem de Bahçelievler'e bağlı olduğunu söylemek mümkündür.
Merter Metro İstasyonu, İstanbul metrosu'nun M1ᴀ (Yenikapı - Atatürk Havalimanı) Metro Hattı'nda yer alan ve 31 Ocak 1994'te hizmete giren viyadük üzerindeki metro istasyonudur. Güngören'in Abdurrahman Nafiz Gürman Mahallesi'nde Yanyolu üzerinde yer almaktadır.
İlgili 22 soru bulundu
Fındıkzade Cuma Pazarı | İstanbul Pazarcılar Odası
Coğrafi durumu. Fatih İlçesi, kuzeybatıda Eyüpsultan ilçesi, kuzeyde Haliç, güneyde Marmara Denizi, batıda Zeytinburnu ilçesiyle komşudur.
1994 senesindeki kayıtlara göre İstanbul Fatih ilçesinin 69, Eminönü ilçesinin 33 mahallesi bulunmaktaydı. 29 Mart 2009 tarihinde yürürlüğe giren 5747 sayılı kanunla Fatih ve Eminönü ilçeleri doğru bir kararla birleştirilerek "Fatih" adı altında tek bir ilçeye dönüştürülmüştür.
Romanos Kapısı'ndan (Topkapı) şehre girdi.
Bölgenin Tarihi Geçmişi
Osmanlı İstanbul'unun ilk kurulan semti olan Saraçhane, bugün Fatih İlçe'nin temellerinin atıldığı ilk semti olma özelliğini de taşımaktadır. Bugün Şehzadebaşı olarak bilinen bölgede Saraçhane sınırları içerisindeydi.
1930'da İstanbul 15 kazadan oluşuyordu. Bunlar; Adalar, Bakırköy, Beşiktaş, Beykoz, Beyoğlu, Çatalca, Eminönü, Fatih, Kadıköy, Kartal, Sarıyer, Silivri, Şile, Üsküdar ve Yalova kazalarıydı. Bunlardan Fatih, Eminönü, Kadıköy, Beşiktaş ve Sarıyer kazaları 15 Mayıs 1930'da kuruldu.
Marmaray'ın güzergahlarından birisi de Fatih'tir.
Fatih ilçesi İstanbul'un en bilindik ilçeleri arasında yer alıyor. Fatih ilçesi İstanbul'un Avrupa yakasında olan ilçeleri arasındadır. Fatih ilçesi doğrudan Çağlayan adliyesine bağlı olan bir ilçedir.
Fındıkzade Tramvay İstasyonu, İstanbul tramvayı'nın T1 (Kabataş - Bağcılar) Tramvay Hattı'nda yer alan ve 29 Aralık 1992'de hizmete giren hemzemin tramvay istasyonudur.
10- Fatih Pazarı, Çarşamba
Kimine göre 300 kimine göreyse 150 yıllık tarihi olan Fatih Çarşamba Pazarı, İstanbul'daki en büyük semt pazarlarından biri.
Emniyet - Fatih Metro İstasyonu, İstanbul metrosu'nun M1ᴀ (Yenikapı - Atatürk Havalimanı) & M1ʙ (Yenikapı - Kirazlı) Metro Hattı'nda yer alan ve 3 Eylül 1989'da hizmete giren yer altı metro istasyonudur.
38E (İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel)
38E otobüs hattının ilk durağı Eminönü - Sahil Yönü olup son durağı Gaziosmanpaşa Eğitim Ve Araştirma Hastanesi - Son Durak Yönü durağıdır. 38E (Eminönü -Gaziosmanpaşa Eğitim Ve Araştirma Hastanesi), her gün çalışıyor.
Marmaray durakları Halkalı İstasyonu, Mustafa Kemal, Küçükçekmece, Menekşe, Florya, Yeşilköy, Yeşilyurt, Ataköy, Bakırköy, Yenimahalle, Zeytinburnu, Kazlıçeşme, Yenikapı ve Sirkeci'den oluşuyor.
Fatih Çarşamba Pazarı'na Nasıl Gidilir? - "28 Numaralı, Beşiktaş - Topkapı / Edirnekapı Otobüsü" ile gidebilirsiniz. "Fatih" yazan otobüs durağında indikten sonra, Fatih Camii'nin sağından veya solundan, arka tarafına doğru geçerek, çok geniş bir alana yayılan pazara ulaşabilirsiniz.
İstanbul'un yüzölçümü olarak en büyük ilçesi olan Çatalca Osmanlı döneminde de ayrı bir kazaydı. Nüfus olarak Adalar ve Şile'den sonra İstanbul'un en seyrek nüfuslu ilçelerinden biridir.
İstanbul'un en kalabalık ilçeleri sırasıyla; 891 bin 120 kişi ile Esenyurt, 770 bin 317 kişi ile Küçükçekmece ve 734 bin 369 kişi ile Bağcılar'dır. İstanbul'un en düşük nüfuslu ilçeleri sırasıyla; 16 bin 119 kişi ile Adalar, 36 bin 516 kişi ile Şile ve 72 bin 966 kişi ile Çatalca'dır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri