Form B, (Formül B) Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği'dir. Nüfus Müdürlükleri tarafından “Evlenme Belgesi” olarak anılmaktadır. Formül-B (Evlenme Belgesi) Yabancı makamlara verilmek üzere düzenlenen, evlenme tescil bilgilerini gösterir, çok dilli bir belgedir.
Formül-B (EVLENME BELGESİ):Yabancı makamlara verilmek üzere düzenlenen, evlenme tescil bilgilerini gösterir, çok dilli belgedir. Formül-C (ÖLÜM BELGESİ):Yabancı makamlara verilmek üzere düzenlenen, ölüm tescil bilgilerini gösterir, çok dilli belgedir.
Formül B Uluslararası Evlenme Kayıt Belgesini Türkiye'de İl veya İlçe Nüfus Müdürlüklerinden, Türkiye Dışında ise Konsolosluk veya Büyükelçiliklerden temin edebilirsiniz. Bu belgeyi alabilmek için şahsen müracaat ile almanız gerekmektedir.
Evlenme Belgesinde, talep edenin daha önce bir evlilik kaydı var ise, bu evlilik veya evliliklerine dair bilgileri yer alır. Formul B Edevlet hizmetlerinden biri değildir. Formül B geçerlilik süresi 6 aydır.
Uluslararası Evlenme Kayıt Belgesi Tercümesi Fiyatı Nedir? Formül B fiyatı dillere göre değişmektedir. Uluslararası evlenme belgesi tercümesi fiyatı İngilizce 30 TL, Almanca 30 TL, Arapça 30 TL, Fransızca 35 TL, Rusça 35 TL'dir.
İlgili 30 soru bulundu
Formül B Uluslararası Evlenme Belgesi Türkiye'de yaşayan yabancıların ihtiyacı olduğu kadar, yurtdışında evlenecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından da talep edilmektedir.
Formül A Uluslararası doğum kayıt örneği diğer adı Bebek Doğum Belgesi dijital devlet olarak bilinen E-Devlet'te aranan konuların başında ver almaktadır. Söz konusu belgesi e-devlet üzerinden verilmemektedir. Formül A belgesi bulunulan yerin resmi nüfus kurumları kanalı vasıtasıyla alınabilmektedir.
Ülkemizde Formül B Nüfus Müdürlüğü aracılığı ile ülkemiz dışında ise Konsolosluklar veya Büyükelçiliklerden temin edebilirsiniz.
Apostil onayı ilçe kaymakamlıkları ve valiliklerin hukuk büroları tarafından yapılmaktadır. Ancak apostil kuralları yalnızca Lahey Konferansına üye veya taraf devlerler arasında geçerlidir. Eğer apostile taraf olmayan ülkelere ait bir belgeniz varsa Valilik Hukuk Bürolarında tasdiki yapılabilir.
Formül a belgesi, yurtdışında kişilerin oturum izni almak, çalışma izni almak, evlenmek, vatandaşlık almak için kullandıkları belgedir.
Nüfus idarelerince aile kütük kayıtlarına dayanılarak düzenlenen ve kişinin tam künyesi ile nüfus açısından evlenmesine engel bir halinin bulunup bulunmadığını gösteren nüfus kayıt örnekleri evlenme ehliyet belgesi olarak kabul edilir.
Bekarlık belgesi kişinin doğum tarihini, baba adını ve kişinin herhangi bir evlilik kaydının mevcut olmadığını kısacası kişinin resmi kayıtlarda bekar olduğunu gösteren resmi bir belgedir ve kişinin ülkesinde kayıtlı olduğu Nüfus ve Evlendirme Müdürlüğünden alınır.
Formul b belgesi almak isteyen kişiler, şahsen veya noter onaylı vekalet verdiği kişi aracılığı ile başvuru yapabilmektedirler. Başvurma şartları yurt dışındaki konsolosluklar için de aynıdır. Uluslararası evlenme kayıt örneğinin geçerlilik süresi 6 aydır.
Form A Belgesi Genelleştirimiş Tercihler Sistemi(GTS) çerçevesinde tercihli rejimden faydalanması talep edilen eşyanın GTS ülkesi menşeli olduğunun ispatı için kullanılan bir belgedir. Yani eşyanın tercihli menşe statüsünü gösterir.
Formül C Belgesi ölen şahsın kimlik ve nüfus bilgilerine ilaveten ölüm nedeni ve yerini de ayrıntılı biçimde gösteren belgedir. C formu nereden alınır? Söz konusu belgeyi yurt içinde nüfus müdürlüklerinden, yurt dışında ise en yakın konsolosluklardan alınabilmektedir.
Yurtdışında yapılan evliliklerin Türkiye'de geçerli olabilmesi üç şekilde olabilir: Yurtdışında yapılan evliliğin en yakın Türk konsolosluğuna bildirilmesi, yapılan evliliğin bizzat Türkiye'ye gelinerek yetkili makamlarda tescil ettirilmesi veya evliliğin yurtdışındaki Türk konsolosluklarından birinde yapılması.
Formül B belgesi yurtiçinde; İl yada İlçe Nüfus Müdürlüklerinden, yurtdışında Konsolosluk yada Büyükelçiliklerden temin edilir. Evlenme belgesinin uluslararası geçerlilik kazanabilmesi için genellikle apostil onaylı olarak talep edilmektedir.
Öncelikle TC vatandaşı ile evlilik gerçekleştirecek kişinin kendi ülkesinde resmi olarak bekar olması gerekir. Bekar olduğunu belgelemek için ise apostilli medeni hal belgesi (apostile dahil olmayan ülkelerde konsolosluk onayı gerekir) tebliğ etmek zorundadır.
PTT AŞ, elektronik ortamda oluşturulan resmi belgelerin gerçekliğinin tasdik edilerek başka bir ülkede yasal olarak kullanılmasını sağlayan "e-apostil" hizmetini artık e-Devlet üzerinden de sunuyor.
Uluslararası Doğum Kayıt Örneği Formül A, çok dilli nüfus kayıt örneği, e-devletten de alınabilir. Veya İl veya ilçe nüfus dairelerinden ıslak imzalı ücretsiz alınabilir. Doğum belgesi bebek doğduğunda hastanelerden verilen belgedir.
Evlenme ehliyeti için başvurunun, evlenilecek kişi ile birlikte yapılması gerekiyor. Evlenme ehliyet belgesi almak için Türkiye'nin yurtdışı temsilciliklerine başvuruda bulunacak çiftlerin evlenmek istediklerine dair imzalı dilekçelerini, birlikte imzalamaları gerekiyor.
1- Uluslararası aile cüzdanı talebinde bulunan ilgiliden kendisine ve eşine ait son altı ay içerisinde çekilmiş ikişer adet vesikalık fotoğraf istenir. 2- Eşlerden birisinin nüfus müdürlüğüne başvurması yeterlidir. 3- Başvuru sırasında mevcut uluslararası aile cüzdanı da kuruma ibraz edilmelidir.
Öncelikle ifade etmeliyim ki, e-Devlet Kapısı'ndan alınan belgeler resmi belge niteliğindedir ve geçerlidir.
e-Devlet kapısı üzerinden e-Devlet şifresi ile alınan belgeler, nüfus müdürlüklerinden alınan belgelerle aynı hukuki değere sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri