* Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı harç ücreti (8200 TL) iki eşit taksitte (4100 TL + 4100 TL) dönem başlarında bankaya yatırılacaktır.
Öğrenim ücretinin I. taksitinin (4100 TL) ödendiğine dair banka dekontu (Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı ücreti toplam 8200 TL olup, iki eşit taksitte ödenecektir.). Banka hesap bilgileri aşağıda verilmiştir.
Eğitim Fakültesi
2022-2023 Bahar dönemi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı ücreti olan, 2505 TL (İki Bin Beş Yüz Beş Türk Lirası) 23.01.2023 tarihine kadar aşağıda belirtilen hesap numarasına yatırılacaktır.
Pedagojik Formasyon Eğitimi ücreti 8.200,00 (Sekiz Bin İki Yüz) TL olup 2 eşit taksitte ödenecektir. İlk taksiti, 2023-2024 Güz dönemi kesin kayıt sırasında 4.100,00 TL, ikinci taksiti ise 2023-2024 Bahar dönemi başlangıcında 4.100,00 TL olarak aşağıda verilen banka hesabına yatırılacaktır.
Dönemlik 30 AKTS üzerinde olan ve yaz okulu kapsamında verilen dersler belirlenen kredi ücretiyle ücretlendirilecektir. Başvurular 5-8 Ekim 2023 tarihleri arasında alınacaktır.
İlgili 45 soru bulundu
Kayıt hakkı kazanan adaylar, ön başvuruda beyan ettikleri bilgi ve belgeleri, kesin kayıt sırasında teslim etmek zorundadırlar. Kayıt ücreti, 8000 (sekiz bin) TL olup iki eşit taksit şeklinde ödenecektir.
Pedagojik Formasyon dersleri, lisans eğitimi almakta olanlara 5. yarıyıldan başlayarak dört yarıyıl (2 yıl), lisans eğitimini tamamlayanlara iki yarıyıl (1 yıl) olacak şekilde bir bütün olarak uygulanır. Güz ve Bahar dönemlerine ek olarak yaz öğretimi de yapılabilir.
HALK BANKASI'nın bütün şubelerinden “Kurumsal Tahsilat” menüsünden hiçbir ücret alınmadan TC KİMLİK numarasıyla ödeme yapılabilecektir. “Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı-Kayıt Ücretinin 1. Taksiti” olduğunun belirtilmesi gerekmektedir.
2022-2023 Bahar Dönemi Pedagojik Formasyon Programı 2.Taksit Miktarının Ödenmesi Duyurusu. Pedagojik Formasyon Sertifika Programı ücreti toplam 5010 TL olup, 2. dönem taksidi olan 2505 TL ücret, 23 Ocak 2023 - 03 Şubat 2023 tarihleri arasında, aşağıda belirtilen banka ve IBAN numarasına yatırılacaktır.
Kazananların kesin kayıt işlemlerinin tamamlanabilmesi için 12-18 Eylül 2023 tarihleri arasında öğrenim ücretinin 1. taksitini (KDV Dahil 4100 TL) https://www.inonu.edu.tr/formasyon web sayfasında ilan edilecek hesaba yatırmaları gerekmektedir.
Yükseköğretim Kurulu tarafından sürece ilişkin yeni kararlar alınıncaya kadar, dersler uzaktan öğretim yoluyla gerçekleştirilecektir.
Her hafta 6 ders saati olmak üzere, öğrenciler bir yarıyılı boyunca toplam 14 hafta ilgili uygulama okulunda staj yapmaktadır.
Pedagojik formasyon eğitimi süresi içerisinde toplam 9 ders alınacaktır. Bu derslerden; 3 ders 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Döneminde uzaktan öğretim yoluyla, 5 ders 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Yaz Döneminde yüz yüze verilecektir.
Formasyon süresi, kişinin eğitim durumuna bağlı olarak farklılık gösterir. Bu süre lisans mezunları için iki yarıyıl, dördüncü sınıf ve üçüncü sınıf öğrencileri için iki yarıyıl, ikinci sınıf öğrencileri için dört yarıyıl ve birinci sınıf öğrencileri için de altı yarıyıl olarak belirlenmiştir.
Görevlendirmelerde Eğitim Fakültesi mezunları her zaman önceliklidir. Yeterli sayıda Eğitim Fakültesi mezunu başvurusu olmaması durumunda ise Pedagojik Formasyon ve Tezsiz Yüksek Lisansı olanlar önceliklidir.
Pedagojik Formasyon Güz Döneminde dersler 14 hafta boyunca aşağıdaki akademik takvimde belirtilen tarihlerde Cumartesi ve Pazar günleri (08:30-19:30) ve/veya hafta içi mesai saatleri dışında gerçekleştirilecektir.
Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı 1.taksit ücreti 4.510 TL (Dört bin beş yüz on Türk Lirası) olup söz konusu tarihler arasında çevrim içi güvenli ödeme sistemi ile yatırılabilecektir.
Bendinin 'Kayıt yaptırıp kendi isteği ile kaydını sildiren öğrencilerin katkı payı ve öğrenim ücretleri geri ödenmez. ' Hükmü gereğince kendi isteği ile kaydını sildiren öğrencilere ücret iadesi yapılamaz.
Öğrenim süresi boyunca formasyon derslerini tamamlayamayan yada almadan mezun olan öğrenciler ise Mezunlar İçin Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Çerçeve Usul ve Esaslara (ücret, koşul vb.) tabi olacaklardır.
Formasyon alan lisans mezunları MEB'e bağlı özel okullarda çalışabilir, KPSS'ye girerek gerekli puanı almaları durumunda devlet okullarına öğretmen olarak atanabilir. Kısacası formasyon, eğitim fakültesi dışındaki lisans mezunlarının öğretmenlik mesleğini yapabilmeleri için sahip olmaları beklenen belgedir.
Günümüzde pedagojik formasyon eğitiminde verilen dersler sınıf yönetimi, özel öğretim yöntemleri, öğretim tasarım ve materyalleri, ölçme ve değerlendirme, öğretmen uygulamaları, eğitim psikolojisi ile eğitim bilimi dersine giriş dersleri olup bu derslerle birlikte başka zorunlu ve seçmeli dersler de bulunmaktadır.
Ancak sertifikanızı e-devlette sizin görebileceğiniz herhangi bir ekran yoktur. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı bir sertifika programı olup; sadece YÖKSİS ve MEBBİS 'te görünmektedir.
Pedagojik Formasyon Sertifika Programı Kursiyerleri Ders Geçme Koşulları Hk. Dersten başarılı olabilmek için final veya bütünleme notunun en az 50 olması ve dersin vize ve final veya bütünleme ortalamalarının en az 50 olması gerekmektedir.
Güz ve bahar dönemleri her bir dönem 12 (on iki) hafta olarak ve haftada 6 (altı) ders saati uygulanacak şekilde düzenlenir. Öğretmenlik uygulaması her bir dönemde 72 (yetmiş iki) saat olmak üzere toplam 144 (yüz kırk dört) ders saatinden oluşur.
Yarıyılda Bölüm derslerimle birlikte staj uygulamasını da alabilir miyim? Cevap: 3. sınıf öğrencileri 6.yarıyılda Pedagojik Formasyon derslerini alabilir. Öğrencinin kendi ders programı uygun olduğu takdirde 7.yarıyılda bölüm dersleriyle birlikte öğrenim gördüğü bölüm stajını alabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri