Kaş Belediyesi Halk Plajı, ilçeye bağlı Çukurbağ Yarımadası'nda, İnceboğaz ve Hidayet Koyu arasında yer alıyor. Plaj, masmavi suları ve Meis Adası manzarasıyla dikkat çekiyor.
Çukurbağ Yarımadası üzerinde yer alan en popüler plajlardan biri de Kaş Belediyesi tarafından işletilen Kaş Belediyesi Halk Plajı. İnceboğaz ve Hidayet Koyu arasında yer alan Belediye Plajı, yeşilliklerin önünde uzanan uzun plajı, berrak denizi, ulaşım kolaylığı ile oldukça ilgi görüyor. Plaj mavi bayraklı.
Kaş merkezine sadece 1 kilometre yürüme mesafesinde yer alan Kaş Belediyesi Acısu Halk Plajı, az bilinen Kaş plajlarından bir tanesidir. Kaş Belediyesi Acısu Halk Plajı'na giriş ücretsizdir ancak şemsiye ve şezlong kiralamak için 30 TL ücret talep edilmektedir.
Plajın geneli doğal sit alanı olduğu için bakir havasını koruyor. Açık deniz olduğu için çoğunlukla dalgalı bir denizi var. Genelde eksik olmayan rüzgarı sayesinde rüzgar sörfçülerinin de tercih ettiği bir nokta.
İlgili 20 soru bulundu
Hem hava durumu hem turistik dönem göz önüne alındığında Kaş'ı ziyaret etmek için en uygun dönem Nisan-Mayıs ve Eylül-Ekim ayları. Bu dönemlerde meydana gelen ani yağışlardan korunmak için yanınıza şemsiye ve yağmurluk alabilirsiniz.
Kaş'ın denizi hafif serin bir deniz. Yer yer dağlardan akan kaynak suyunun dipten denize karışması bu serinliğin sebebi. Ama yazın hava o kadar sıcak olabiliyor ki bu serin deniz sayesinde gerçek anlamda ferahlayabiliyorsunuz. Kaş ve etrafı caretta caretta'ların(deniz kaplumbağası) üreme ve yaşam alanı aynı zamanda.
Yazın aşırı trafik ve park yeri sorunu yaşamamanız açısından kendi arabanızla gelmeniz pek tavsiye edilmiyor. Ama arabasız olanlar için bol bol ulaşım imkanları da bulunuyor. Kaş'ın eski otogarı merkezin tam ortasında. Buradan kalkan minibüsler ile yakın çevredeki bir çok plaja ve ören yerine kolayca ulaşabiliyorsunuz.
Plajda ücretsiz kullanabileceğiniz yeterli sayıda soyunma kabini, duş ve umumi tuvalet mevcuttur.
Kumu ince, denizi sığdır. Hemen hemen hiç durmayan rüzgârı nedeniyle rüzgâr sörfü için de uygundur. Patara kumsalı deniz kaplumbağalarının (Caretta caretta) yumurta bıraktıkları yerler arasında bulunduğu için koruma altındadır.
Kıyı Kanunu madde 5/2'ye göre''Kıyılar, herkesin eşit ve serbest olarak yararlanmasına açıktır,'' demektedir. Yani insanlar dilediği gibi kendi şemsiyeleriyle birlikte diledikleri yerlerde güneşlenip, diledikleri gibi ücretsiz olarak denize girebilme hakları var. Bunun için ücret ödeme zorunlulukları yoktur.
Caretta Caretta'ların yumurtlama alanı olması ve en uzun plajlardan biri olması ile ünlü bir plaj.Açık denize bakması nedeniyle her daim dalgalı.
Patara Plajı yukarıda da bahsettiğimiz gibi sahip olduğu alan sebebiyle dünyanın en uzun plajı unvanına sahiptir. Patara Plajı'nın denizi açık deniz olduğu için çoğunlukla dalgalı bir havası bulunur. Plaj doğal sit alanı özelliğine de sahiptir. Bu yüzden tertemiz havası ile tam olarak bir doğa harikasıdır.
Deniz çok temiz ve berrak. Çıkmak istemiyorsunuz. Mutlaka gidilmesi gereken bir yer, otopark mevcut. Manzara çok güzel.
Patara Kaş arası kaç km diye merak ediyorsanız, 43 kilometredir ve Kaş'tan Patara Plajı'na gidiş 55 dakika sürmektedir.
Kalkan Halk Plajı, bir halk plajı olmasına rağmen bölgenin en güzel ve konforlu plajlarından biri olarak görülüyor. Turistler arasında da oldukça popüler olan bu plaja giriş ücretsiz. Plaj fazlasıyla temiz ve düzenli. Plajın açıklarını besleyen birkaç yer altı kaynağı bulunması nedeniyle suları birazcık serin.
“Kaputas plajı giriş ücretli mi?” Merhaba, plaj girişi ücretsizdi en son. eğer şezlong şemsiye kiralamak isterseniz onlar için ödeme yapıyorsunuz.
Ne kadar olduğuna gelin göz atalım. 2022'nin Ölüdeniz Plajı giriş ücretleri ve şezlong kiralama bedeli: Kişi başı plaja giriş ücreti: 13 TL. İki kişi giriş ücreti: 26 TL.
Kaynak suyuyla karıştığı için denizi serin. Herkese açık ücretsiz Küçük Çakıl'ın sağında ve solunda kurulu iki beach buranın en eskilerinden. Son yıllarda onların yanına yeni beach'ler eklenmiş. Bazıları Küçük Çakıl'daki otellere ait, ama herkes girebiliyor.
Kaş ile Kalkan arasında sadece 20 km mesafe bulunuyor. Bu demektir ki, tatilinizi Kaş'ta geçiriyorsanız ve Kalkan'a günübirlik bir ziyaret yapmak istiyorsanız, kat etmeniz gereken mesafe en fazla yarım saat.
Kaş Olimpos arası 119 kilometredir. Yolculuk yaklaşık 2 saat sürmektedir.
Kaş'ta deniz suyu nisan ve mayıs aylarında ısınmaya başlar ve deniz ve yüzme mevsimi kış aylarına kadar devam eder. Kasım ve aralık aylarında güneşli günlerde hala denize girilebildiği gibi pek çok kişi yüzme sezonunu neredeyse hiç kapatmaz.
Küçük Çakıl Plajı
Kaş'ın içinde, küçük ve doğa harikası bir plaj… Oldukça etkileyici bir atmosfere sahip olan Küçük Çakıl Plajı, çevrelendiği kayalıkların arasından sızan buz gibi kaynak suyu ile muhteşem turkuaz rengine kavuşuyor.
Marsa Alam gerçekten büyüleyici bir cennet! Muhteşem mercan resiflerini ile ve dünyanın en sıcak denizi ile meşhur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri