Her türlü unlu mamullerin yapımında kullanabileceğiniz bir üründür. Ev hanımlarının ve bireysel kullanıcıların tüketimine sunulan Söke unun bu çeşidi geleneksel buğday unu olarak tanımlanır. Söke unu el değmeden hijyenik bir ortamda üretilir. Özellikle baklava hamuru ve börek açımı için oldukça uygun bir un çeşididir.
Baklavalık un üretiminde Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin durum buğdayı olarak bilinen Zenit çeşidi de tercih edilen buğdaylar arasındadır. Durum buğdayının sert yapısı baklavaya gevreklik kazandırır. Unun partikül iriliği arttıkça baklavanın şerbet çekme özelliği de artmaktadır [4].
Söke Mavisi, pide yapımı ve çeşitlik için idealdir. Yüksek oranda su kaldırması ile fazla adette ürün alınabilmesini sağlar. Kolay yoğrulan ve işlenen hamur yapısı ile yırtılmaz ve geri çekmesi azdır.
Baklava hamuru için sarı, sert buğday unu kullanırsanız lezzeti daha iyi yakalarsınız. Kimi mısır nişastasını tercih etse de, buğday nişastasını kullanmanız halinde, hamurun oklavaya ve zemine yapışıp dağılmasını önlemiş olursunuz. Tereyağı baklavanın lezzetini artıracaktır.
Seçenekler: 1 kg15,60 TL/kg. 5 kg12,14 TL/kg.
İlgili 37 soru bulundu
50 Yıldır Lezzetin Hamurunda Söke Var
Zenginleştirilmiş Söke Geleneksel Un'u tüm hamur işlerinde; kek, pasta, kurabiye, börek, poğaça ve açma yapımında kullanabilirsiniz.
Helal. Helal belgemiz, ürünlerimizin islami şartlara uygun olarak üretiminin yapıldığının göstergesidir.
Söke Baklavalık ve Böreklik Un, her çeşit baklava ve börek yapımında kullanılabilir. Kuvvetli un yapısı ile çok su kaldırır ve yüksek verim sağlar. Baklava ve börek yufkalarının yırtılmadan istenilen incelikte kolaylıkla açılabilmesi ve işlenebilmesi için idealdir.
Dışı çıtır çıtır bir baklava yapmak istiyorsanız hamur karışımına yarım limonun suyunu ya da birkaç damla sirkeyi katmayı unutmayın. Bu asitli malzemeler hamurun piştiği zaman gevrek olmasını sağlar.
“Baklava hangi nişastayla açılır?” diye sorduğunu duyar gibiyiz şefim. İşin püf noktası iyi tozan buğday veya mısır nişastası ile açılmasıdır. Baklava bezeleri açılırken önce aralarına bol nişasta serpilmeli ancak genişletilip yufka şeklinde açılacağı zaman sadece hamurun ihtiyacı kadar nişasta serpilmelidir.
Türkiye'nin önde gelen un üretim şirketi Söke Un'un hisseleri İngiliz menşeli özel sermaye fonu Mediterra Capital Partners I'e geçti. 1963 yılında Aydın'ın Söke ilçesinde kurulan Söke Değirmencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Türkiye'nin en büyük ilk 5 un üreticilerinden.
2020 yılına ait 4 milyar 345 milyon TL'lik cirosuyla, İSO500 ve TİM500 sıralamalarında yer alan, cirosal bazda sektörünün en büyük üçüncü firması olan Ulusoy Un, yüzde 100 iç sektöre üretim yapan Söke Un'u satın aldı.
Tam buğday unu: Beyaz unda ruşeym ve kepek kısmı çıkartılır. Ancak tam buğday ununda buğday bütün olarak öğütülür. Herhangi bir katkı maddesi kullanılmadığı için en çok tercih edilen sağlıklı un çeşitlerinden biridir.
Iso 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi'ne sahip olan Sinangil Unları hijyenik ve güvenilirdir. Her çeşit baklavanın yapımında kullanabileceğiniz Sinangil Baklavalık Un'un kuvvetli ve elastik yapısından dolayı yufkanız sağlam kalır ve yırtılmadan açılır. Açım esnasında toplanma ve kuruma yapmaz.
Profesyonel fırıncıların çoğu, ne pişirdiklerine bağlı olarak ekmek unu, kek unu veya pasta unu kullanır. Ekmek unu güçlü bir undur, yani nispeten yüksek bir glüten içeriği vardır - genellikle yüzde 13 - 14 civarındadır. Bir avuç ekmek unu kaba hissedecek ve hafif beyaz görünecektir.
Klasik baklava hamurunda un, yumurta, su, tereyağı gibi malzemeler olur. Hamurun en önemli püf noktası ise içerisine sirke ilave etmek. Sirke ilavesiyle baklavalar o kıyır kıyır dokusunu daha kolay kazanır ve şekerlenmez. Ev yapımı baklavanın yine lezzetini arttırmak için içerisine yoğurt ve süt de ekleyebilirsiniz.
Sade yağ gezdirilir üzerine bolca, yağ kaynar değil ama sıcak olmalıdır, onu belirtmiştik. Önceden ısıtılmış 160 derece taş fırında 40-45 dakika kadar pişirilir.
Antep baklavası yaparken; baklava şerbeti nasıl yapılır sorusunun cevabı olarak hem tatlının hem de şerbetinin sıcak olması gerekir.
Söke Pidelik Un, pide yapımı ve çeşitlik için idealdir. Yüksek oranda su kaldırması ile fazla adette ürün alınabilmesini sağlar. Kolay yoğrulan ve işlenen hamur yapısı ile yırtılmaz ve geri çekmesi azdır. Söke Pidelik Un ile istenilen çıtırlıkta ve lezette, ağızda dağılan nefis pideler hazırlayabilirsiniz.
Buğday Unu
Glüten içeren bu un çeşidi, poğaça, ekmek, makarna hamuru ve tatlı türlerinde kullanılıyor.
Ekmeklik Un (Tip 650): Yaz ya da kış buğdayından, beyazlatılmış ya da beyazlatılmamış olabilir, %11-%13 oranında protein içerir. Genel Amaçlı Una nazaran daha tanecikli bir yapı içerir. Elastik, çiğnemeye uygun bir ekmek dokusu sağlar. Tandırlık Un (Tip 850): Uğralık un veya esmer un diye de bilinir.
50 Yıldır Lezzetin Hamurunda Söke Var
Söke Tam Buğday Unu, kepek ve rüşeym gibi buğdayın vitamin ve minarelce zengin olan kısımlarının buğdaydan ayrıştırılmadan dış kabuğu ile birlikte öğütülmesiyle elde edilir. İçeriğindeki yüksek kepek ve rüşeym miktarı ile doğal lif kaynağıdır.
Sistein; ay çöreği, rulolar, bazı kekler, pide, pizza ve ekmekler, kraker ve tost gibi çeşitli fırın ürünlerinde kullanılmaktadır.
Söke Geleneksel Un ile Türk mutfağının gelenekselleşen tariflerine lezzet katabileceğiniz gibi buğdayın tohum ve dış kabuğunun ayrıştırılarak öğütülmesiyle elde edilen Söke Un ile buğdayın en doğal haline özel lezzetini tariflerinize taşıyabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri