Hazırlanmış ürünü ise 1 saat içerisinde bebeğinize yedirmeli ya da içirmelisiniz. Kuru ve serin bir yerde saklamalı, direk güneş ışığına maruz bırakmamalısınız. Kavanoz ürünlerini ise kuru ve serin bir yerde saklamalısınız. Kavanoz kapağını açıldıktan sonra 48 saat içinde tüketilmeli.
Vitamin ve minerallerinin kaybolmaması için mamaların hazırlandıktan sonra yaklaşık 2 saat içerisinde tüketilmesi gerekir. Artan ya da tüketilmeyen mamanın ise bekletilip tekrar kullanılması önerilmez.
Hazırlanan bebek mamasını 2 saat içinde kullanmaya başlamazsanız hemen şişeyi buzdolabında saklayın ve 24 saat içinde kullanın. Bebeğinizi besledikten sonra biberon içinde kalan bebek mamasını atın. Bebek maması ve bebeğinizin tükürüğünün kombinasyonu bakterilerin büyümesine neden olabilir.
İçinde bebek gelişiminde gerekli tüm vitaminleri barındırdığı için kullanımı çok yaygın olan ve çocuk doktorlarının da tavsiye ettiği hazır bebek mamaları, uygun şartlarda saklanmadığı zaman zehirlenmelere yol açabiliyor.
Her öğün için taze hazırlanmalı ve 1 saat içerisinde tüketilmelidir.
İlgili 35 soru bulundu
Hazırlanmış ürünü ise 1 saat içerisinde bebeğinize yedirmeli ya da içirmelisiniz. Kuru ve serin bir yerde saklamalı, direk güneş ışığına maruz bırakmamalısınız. Kavanoz ürünlerini ise kuru ve serin bir yerde saklamalısınız. Kavanoz kapağını açıldıktan sonra 48 saat içinde tüketilmeli.
Biberonda kalan mama miktarı, bebeğinizi tekrar beslemeniz için güvenli bir süre geçtiyse (yaklaşık 1-2 saat) genellikle sorun olmayacaktır. Ancak yine de bazı dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Biberonda kalan mama oda sıcaklığında bırakılırsa, bakteri üremesine yol açabilir ve bozulabilir.
Mama Kötü Kokuyorsa
Köpek mamasının kendine has ağır bir kokusu vardır. Ancak paketi açtığınızda bu kokunun daha üzerinde bir koku hissetmişseniz muhtemelen mama bozulmuştur. Mamanın kötü kokması ise mamanın nemlendiği, küflendiği ve böceklendiği anlamına gelebilir. Kötü kokan bir mamayı köpeğiniz yemek istemeyecektir.
Açıldıktan sonra Sıvı Aptamil 1 Bebek Sütü 24 saat içinde, Sıvı Aptamil 2 Devam Sütü ve Aptamil 1 yaşından itibaren Çocuk Devam Sütü 48 saat içinde tüketilmelidir.
Keçi sütü bebek maması, anne sütünün besin değerine en yakın olan mama türüdür. Genellikle inek sütünden hazırlanan mamalar bebeklere verilmektedir. Ancak araştırmalar gösteriyor ki; keçi sütü anne sütüne daha yakın özellikler taşır. Bebekler için keçi sütü maması önerilebilir.
Hem emzirip hem mama vermek, öncelikle anneleri, bebekleri daha fazla gıda aldığı için psikolojik olarak rahatlatan bir durum. Bu rahatlık hissinin yanı sıra, 6 aydan sonra bebeklerin farklı gıdalara olan ihtiyacı başladığı için kademeli olarak tercih ediliyor.
Bebekleri yatırarak besleme kesinlikle uygun değil çünkü yatırılarak beslenen bebeklerde ağız içerisinde besin artıkları kalıyor. Bebekler yemekten sonra uyutuluyor ve besinler uzun süreli ağızda kalıyor. Bu durumda da besin artıklarının üzerinde mantar üremesi oluyor.
Bu dönemde bebekler 24 saat içinde ortalama 8 kez emerler. Formül mama alan bebeklerde beslenme aralığı 4 saat gibi daha uzun olabilir. Emzirme süresi yaklaşık 10 dakikadır. Formül mama alan bebekler ise bir beslenmede 180-210 ml mama alabilirler.
Yaş ve kuru mamanın ikisinin de besinsel olarak tam olması ya da yapılan karışımın besinsel olarak yeterli olması halinde iki mama rahatlıkla karıştırılarak verilebilir. Yine de verilen miktarlar iyi ölçülmeli ve aşırı beslemeden kaçınılmalıdır.
Biberonu, kullanana kadar kaynamış suyun içerisinde bırakın. İçme suyunu 5 dakika kaynatın ve soğuması için bekletin. Beslenme tablosunda önerilen miktarda hazırladığınız ılık sudan koyun. Yalnızca ürünün içinden çıkan ölçeği kullanın ve fazlasını kutunun iç kısmında bulunan ölçek tutacağında sıyırın.
Kalan mama dolapta saklanır mı? Eğer mamanın tamamı bitmediyse kalan mamayı kullanmamalı, dökmelisin. Oda ısısında 1 saat beklediyse yenmemiş mamanın atılıp yerine yenisinin yapılması gerekiyor. Hazırladığın ama bebeğine içirmediğin formül mamayı buzdolabında 24 saat kadar saklayabilirsin.
Eğer kedinize yanlışlıkla bozuk mama verirseniz kediniz rahatsızlanır, kusma ve ishal gibi semptomlarla karşılaşırsınız.
Bebek Mamalarının Tatil Yerinde Muhafaza Edilmesi
Tatil yerinde kavanozlar oda sıcaklığının altında bir sıcaklıkta muhafaza edilmelidir. Kullanmadan önce kavanozların hala doğru şekilde kapalı olduklarından emin olmanız gerekmektedir. Eğer kavanozun artık vakumu kalmamışsa mama yenmeye uygun değil demektir.
6 ayı dolduktan sonra Aptamil 2 devam sütüne geçiş yapabilirsiniz. Bebeğiniz doğumu takip eden ilk aylarda özellikle ilk 2 ayda 2-3 saatte bir acıkabilir. Büyüdükçe de beslenme aralıkları uzayabilir ve beslenme miktarı farklılaşabilir. Her bebeğin beslenme ihtiyacı ve alacağı mama miktarı farklılık gösterebilir.
Anne sütü ile beslenemeyen bebekler için ise doktorun bilgisi dahilinde mama kullanımına başlanabilir. 0-1 aylık bebekler için önerilen mama miktarı 60-120 ml ve beslenme sıklığı ise günde 6-8 kez olacak şekildedir.
Uygun su ya da mutlaka kaynatılmış su kullanın. Suyu bir kaba alın ve birkaç dakika iyice kaynatın. Daha sonra suyun ılınmasını bekleyin. Ne kadar su koyacağınızı öğrenmek için, yine kutunun üzerindeki talimatları uygulayın.
Örneğin 2 kiloluk bebeğin kilosunu 150 ile çarptığımızda ortaya 300 sayısı çıkmaktadır. Bu 300 sayısı 2 kiloluk bebeğe verilebilecek mama miktarıdır. Aynı şekilde 1 kilo ağırlığındaki bir bebeğe 150 cc kadar mama verilebilmektedir.
1 yaşını geçtikten sonra ihtiyacına göre hazır mamayı kesebilir ya da arttırabilirsiniz. Hazır mamayı bir anda kesmemeniz gerekir, her hafta bir miktar ölçek azaltarak mamayı kullanımını bitirebilirsiniz. 2 yaşından sonra normal yemekler ile çocuklarınızın ihtiyaçlarını karşılamaya devam edebilirsiniz.
3 aylık bir bebek, acıktıkça beslenmelidir. Anne sütü alan bebekler, genellikle gündüz 2-3 saatte bir emmeye devam eder. Geceleri beslenmeler arasında 4-5 saatlik kesintisiz uyuyabilirler. Formül mama alan bebekler ise sıklıkla gündüz 3-4 saatte bir beslenir, geceleri kesintisiz 5-6 saat süre ile uyuyabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri