İşlevsel uygulamaları nedeniyle bir zanaat olduğu gibi, estetik yönüyle bir sanat olarak kabul edilir. Bilim, imalat (örneğin fotolitografi) ve iş dünyasının birçok alanında, ayrıca gazetecilik, sanat, sinematografi, videografi ve video üretimi, eğlence amaçlı, hobi ve kitle iletişimi için kullanılmaktadır.
Evet, fotoğrafçılık bir sanat olarak kabul edilmektedir. Sanat olarak tanımlanan her şey, sanatsal ifade olarak kabul edilmektedir. Fotoğrafçılık, fotoğrafların bir araya gelerek çekilmesi ve düzenlenmesi ile gerçekleşen bir alandır.
Fotoğraf, başlı başına bir sanat formu olmasa bile, her türlü konusunu sanat eserine çevirme gibi özgül bir kapasiteye sahip olmaktadır. Fotoğrafın bir sanat olup olmadığı meselesinin yerini, artık fotoğrafın sanatlara yeni hedefler bildirmesi gerçeği almaktadır (Sontag, 2008: 178).
Kesinlikle özel yetenek. Footğraf çekmek bir sanattır.
Örneğin; foto muhabiri, fotoğraf sanatçısı, belgesel fotoğrafçısı, düğün fotoğrafçısı, çocuk fotoğrafçısı, olay yeri inceleme fotoğrafçısı gibi bir çok unvan vardır.
İlgili 23 soru bulundu
Osmanlı döneminde fotoğraftan bahsedilirken ilk olarak "ateş yazması" şeklinde bir tanımla adlandırıldığı belirtilmektedir. Halk dilinde fotoğraf anlamında kılık sözcüğü tespit edilmiştir. Fotoğraf anlamında yaygın bir kullanımı bulunmamakla birlikte yaçın sözcüğü de mevcuttur.
fotoğrafçı teriminin Türkçe İngilizce sözlükte anlamı
Fotoğraf sanatı Resmin yan dalıdır ama burada vurgulamak gerekir, Fotoğraf sanatı Resim sanatının içindedir, Resim sanatının değişik bir tekniği olarak kendisidir, Resim Sanatı nasıl objeleri fırça darbeleri ve boyalarla ister istemez değiştiriyorsa Fotoğraf sanatı da objeleri en azından siyah-beyaz çekerek, veya ...
Fotoğraf çeken kişilere fotoğrafçı denir.
Fotoğrafçılığın aynı zamanda bir hayal gücü işi olduğunu unutmamak gerekir! Genellikle insanlar bunun stüdyo fotoğrafçılığı için daha geçerli olduğunu düşünür. Ancak sokakta da o fotoğraf karesini görebilmek başlı başına bir yaratıcılık işidir. Hobi fotoğrafçılığı ile para kazanmak mümkündür.
Sanat, halkın duyu ve duygularına dokunmaya yönelik gerçekleştirilen insan çalışmalarının tümünü bir araya getiriyor. Resim gibi heykel, video, çizim, fotoğraf, dans, edebiyat, müzik da birer sanattır. Sanat, hayatımızın her alanında yer alan bir akımdır. Tarih boyunca da sanat ve sanat dalları çok dikkat çekiyor.
Detaylı bir tanım yapacak olursak, sanat; insanın duygu ve düşüncelerini, hayallerini, yaşantısını somut ya da soyut malzemelerle yaratıcılık kullanılarak insanı etkileyecek şekilde anlatılmasıdır. Kısaca sanat, yaratıcılığın ve hayal gücünün dışa vurulmasıdır.
Sanat aktiviteleri ayrıca beyinde endorfin üretimini artırarak kişinin kendini daha mutlu ve enerjik hissetmesine katkı sağlar. Böylece insanlar, stresli günlerde sanatın sağladığı bu zihinsel rahatlamayı bir terapi gibi deneyimleyebilirler. Sanat, yaratıcılığın geliştirilmesi için mükemmel bir zemin sunar.
İşlevsel uygulamaları nedeniyle bir zanaat olduğu gibi, estetik yönüyle bir sanat olarak kabul edilir. Bilim, imalat (örneğin fotolitografi) ve iş dünyasının birçok alanında, ayrıca gazetecilik, sanat, sinematografi, videografi ve video üretimi, eğlence amaçlı, hobi ve kitle iletişimi için kullanılmaktadır.
Fotoğraf çekmek bir insanın bakış açısını değiştirdiği gibi zihninin açılmasına, özgüvenli olmasına ve yaşam aktivitelerini de arttırmasına yardımcı olur. Fotoğraf çekmek stresi azaltıyor, zihnin daha iyi çalışmasını sağlıyor, hayata olan duyarlılığı arttırıyor, kaygılardan uzaklaşmayı sağlıyor.
Sanat dalları, herkesin bildiği gibi mimari, heykel, resim, edebiyat, müzik, tiyatro ve sinema olmak üzere yedi tanedir.
Fotoğrafın genişletilmiş bir tanımını yapacak olursak; ortamda mevcut ve gözle görülebilen maddi varlık ve şekilleri, ışık ve bazı kimyasal maddeler/dijital algılayıcılar (sensörler) yardımıyla ışığa karşı duyarlı hale getirilmiş film, kâğıt veya her hangibir yüzey üzerine hapseden fiziksel ve kimyasal bir işlemdir.
Fotoğraf Nedir Konusuna Yakından Bakış
Teknik anlamda açarsak, kimyasal ve optik süreçleri kullanarak yüzey üzerinde kalıcı görüntüler yaratma işleminin fotoğraf diye tanımlandığını görebiliriz. Fotoğraf sözcüğü dünyada ilk kez 1840 yılında İngiliz Sirjohn F.W. Herschel tarafından kullanılmıştır.
Fotoğraf, doğada mevcut gözle görülebilen maddi varlık ve şekilleri, ışık ve bazı kimyasal maddeler yardımıyla ışığa karşı duyarlı hale getirilmiş film, kâğıt veya her hangi bir madde üzerine saptayan fiziksel ve kimyasal bir işlemdir. veren değerli ve birincil kaynaktır.
Yedinci sanat, güzel sanatların geleneksel altı dalına (resim ve heykel, mimari, dans, tiyatro, edebiyat ve müzik) sonradan eklenen "sinema sanatı" nı anlatan deyim.
Heykel, 3. Resim, 4. Müzik, 5. Edebiyat (şiir ve nesir), 6. Gösteri sanatları (dans ve tiyatro), 7. Sinema ve film, 8. Medya sanatları (radyo, televizyon ve fotoğraf), 9. Çizgi roman, 10. Video oyunları veya genel olarak elektronik sanat ve dijital sanat formları.
Bu dallar resim ve heykel, müzik, tiyatro, dans, edebiyat, mimari ve sinemadır. İlk altı sanattan farklı olarak sinema diğer tüm sanat dallarını bünyesinde barındıran karma bir sanat dalı olarak karşımıza çıkacaktır.
Fotomanipülasyon yöntemiyle fotoğraflar üzerinde oynama yaparak, fotoğraflara çok farklı bir yön veririz. Bu yön ile çok farklı mesajlar ve anlamlar iletir. Yaratıcılığı kullanarak oynama yaptığımız fotoğraflar sayesinde karşı tarafa iletilmesi gereken mesaj çok hızlı bir şekilde iletilir.
Kurgulanmış fotoğraf; kısaca ve en bilinen tabiri ile bir sahnenin insan faktörü ile hazırlanarak fotoğraflanmasıdır. Başka bir ifadeyle zihinde şekillenmiş konunun, uygun malzeme, mekân, teknik araç-gereç, her türlü bilgi ve doküman kullanılarak kadraja alındığı tekniktir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri