Fotoğraf kelimesinin Türk Dil Kurumuna göre doğru yazılışı ''fotoğraf'' olmalıdır. Kelimeyi yazarken yumuşak g kullanılmaması ise yazım yanlışına yol açmaktadır. Fotograf olarak yazılan kelime ise yanlıştır. Kelimenin doğru yazımı ise fotoğraf olarak ifade edilebilir.
Fotoğraf, doğada mevcut gözle görülebilen maddi varlık ve şekilleri, ışık ve bazı kimyasal maddeler yardımıyla ışığa karşı duyarlı hale getirilmiş film, kağıt veya her hangi bir madde üzerine saptayan fiziksel ve kimyasal bir işlemdir.
Bu kelimenin doğru kullanımı Program şeklinde olmalıdır.
TDK'ya göre sürpriz kelimesinin doğru yazılışı "sürpriz"dir. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir.
Fotoğraf doğada var olan görüntüleri; fotoğraf makinesi, ışık, optik, elektronik ve kimyasal maddeler kullanarak ışığa duyarlı cam, kâğıt ya da herhangi bir yüzeye aktarma yöntemidir. Kısaca fotoğraf ışık yardımıyla görüntü çizmektir. “FOTOĞRAF ÇEKMEK İNSANIN GÖZÜNÜ, AKLINI VE YÜREĞİNİ AYNI HIZAYA GETİRMESİDİR.”
İlgili 30 soru bulundu
TDK'ya göre fotoğraf makinesi ve çeşitli ekipmanlarla elde edilen kalıcı görüntülere fotoğraf denir.
1816'da Fransız Joseph Nicephore Niepce odasından çektiği doğa fotoğrafı bilinen ilk fotoğraftır. İlk insan fotoğrafı ise Fransız ressam ve kimyager Louis Jacques Mande Daguerre evinin penceresinden çektiği bu fotoğraftır.
TDK'ya göre yalnız kelimesinin doğru yazılışı "yalnız" şeklindedir. Kişiler bu kelimeyi "yanlız" şekilde yanlış yazabiliyor.
Palyaço kelimesi Türk Dil Kurumu'na göre palyaço şeklinde yazılması gereken bir kelimedir. Palyaço kelimesinin palyanço şeklinde yazılması ise bir yazım yanlışı olarak ifade edilebilir. Kelimenin doğru bir şekilde yazılışı "palyaço" şeklinde olmalıdır.
Bu kelimenin doğru yazımı, 'Ataş' şeklindedir. Özellikle kelimenin sonundaki harfe dikkat etmek gerekir. Bu doğrultuda son harf, 'ç' yerine, 'ş' olmalıdır. Böylece doğru şekilde ataş olarak ele alınabilir ve yazılabilir.
TDK'ya göre bilinçaltı kelimesinin doğru yazılışı "bilinçaltı"dır.
Art arda kelimesinin doğru yazılışı "art arda" olarak belirlenmiştir. Türk Dil Kurumu (TDK) bu doğru yazımı onaylar. Ardarda olarak yazılması yanlış olacaktır.
Psikiyatr anlamına gelir. Bu kelime genellikle monolokpsikiyatrist şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı psikiyatrist şeklinde olmalıdır.
Fotoğraf çeken kişilere fotoğrafçı denir.
Fotoğrafların çekilmesinin nedeni, deneyimlere insanları dahil etmeye yardımcı olmaktır. Araştırmacılar; ''Fotoğraflarla anları yakalamak aslında o anlara, özellikle de yakalanmaya değer anlara, dikkatimizi topluyor. Sonuç olarak, fotoğraf çekmek insanların deneyimleriyle daha fazla ilgilenmelerine neden oluyor'' dedi.
TDK'ya göre altmış kelimesinin doğru yazılışı "altmış"dur. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir.
TDK sözlüğüne göre bu kelimenin doğru Yazılışı ise, kirpik şeklindedir. Kirpik kelimesi, halk arasında çoğu zaman kiprik şeklinde söyleniyor.
Aferin TDK sözlüğü içerisinde tüm detayları ile yer almaktadır. Çoğu kişi aferin kelimesini "aferim" şeklinde kullanmaktadır. Fakat "aferim" yazım ve söyleme şekli ile yanlış olarak kabul edilmektedir. Doğru kelime yazımı ise "aferin" olarak karşımıza çıkmaktadır.
TDK'ya göre şoför kelimesinin doğru yazılışı "şoför"dir. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir.
Günlük konuşmalarda ve yazışmalarda sıklıkla kullanılan bir sürü kelimesi bitişik değil ayrı yazılır.
TDK'ya göre pek çok kelimesinin doğru yazılışı "pek çok"dur. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir.
Fotoğraf teknolojisinin 1840 yılında geliştirildiği düşünüldüğünde, Prangey'in fotoğraflarının İstanbulun ilk fotoğrafları olduğu düşünülüyor. 12 Mayıs 2019'a kadar açık kalacak bu son yılların en önemli sergisinde Girault de Prangey'in 120 fotoğrafının yanı sıra gezdiği yerlerde yaptığı ebru, sulu boya ve kara kalem ...
resm / رسم (Resim) Yazma, çizme, desen. Eser, iz, nişan, alâmet.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri