yıllar boyu çekilmiş bir tek kare fotoğrafında doğru dürüst çıkmamış olmak.
sıf. (Fr. photogénique) Yüzü ve görünüşü fotoğraf veya sinema filminde çok güzel çıkan (kimse).
Aynı zamanda fotoğrafik hafıza olarak da tanımlanır. Görme ile öğrenme, gördüklerini hızlı ve kolay biçimde akılda tutma ve analiz edip sonuca varma becerilerinin bütününe görsel zeka adı verilir. Görsel zekaya sahip çocuklar için en iyi akılda tutma ve öğrenme yolu görmedir.
Görsel zeka
Hayal ettiğimiz her türlü şekil, desen ve tasarımları içeren zeka türü. Nasıl anlaşılır? Hayal kurabilme becerisi yüksektir, arkadaşlarına göre daha çok hayal kurar. Resim yapma yeteneği gelişmiştir, ders dinlerken resim çizer, tablolar oluşturur.
İlgili 37 soru bulundu
Aynaya baktığımızda gördüğümüz şey aslında kendi görüntümüzün aynısı değil, yansımamız. Aynada görülen yansıma, görüntümüzün ters çevrilmiş hali. Her gün aynaya baktığımız için bu çevrilmiş görüntüye alışırız. Yani bu görüntü biz değiliz yalnızca göz alışkanlığı olduğu için yadırgamıyoruz!
Fotoğraflarda ise, özellikle ayar yapılmazsa, genellikle tersine çevrilmemiş bir kare görürüz. İşte bunlardan birine daha sık bakıyorsak, yüzümüzle ilgili küçük asimetrilerin sağ tarafta mı, yoksa sol tarafta mı olduğunu da zamanla kanıksarız. Bu nedenle aynadaki veya fotoğraftaki kendimizi beğenmeyiz.
Aşırı gülümsemek garip, rahatsız görünmenize sebep olur ve asla iyi görünmez. Kendinizi zorlamayın, yüzünüzü rahat bırakın ve hafifçe gülümseyin. Ağzınız hafifçe açılmalı, böylece alt dudağınız üst dişlerinizin eğrisiyle eşleşecektir. Sadece iyi şeyler düşünün, böylece mükemmel bir şekilde gülümsersiniz.
Fotoğraf çeken kişilere fotoğrafçı denir.
Fotoğrafta, perspektif ile derinlik hissi belirginlik kazanır. İki boyuta sahip fotoğrafta, perspektif çeşitli şekillerde algılanır. En başta, bakış noktamıza yakın konu büyük, uzak konu küçüktür. Boyutlarının eşit olduğu bilinen nesneler fotoğrafta farklı boyutlarda görülürse derinlik hissi verilmiş olur.
Tuzla kapladığı çizim kağıdına pamuk veya fırça yardımıyla gümüş nitrat sürdükten sonra güneş ışığı altında, kâğıt üzerine yerleştirdiği bitkilerin formlarını kayıt etmeyi başaran Talbot, bulduğu yöntemin artistik potansiyelini fark etmiş, bu yönteme “fotojenik çizimler” adını vermiş.
Bu işlemler genellikle gingivektomi veya gingivoplasi adı verilen diş eti işlemleri , diş beyazlatma, diş eksikliklerinin giderilmesi ( İmplant veya köprülerle) , porselen laminalar ,porselen luminerler ,kronlar ile estetik bir gülüş sağlamak mümkündür.
Fotoğraflarda gülüşünüzün daha güzel görünmesi için üst ön dişlerinizin kenarları, alt dudağınıza hafif değecek bir şekilde gülümseyin ve ardından fotoğraf çekinirken dilinizi de tam o dişlerin arkasına konumlandırın. Bu şekilde daha fazla dişiniz görünecek ve dişleriniz daha parlak ve büyük çıkacaktır.
Yuvarlak Yüz Şekli
Yüzün alt kısmında çene büyük, yuvarlak ve geniş bir şekil ile sınırlıdır. Yüzde bu şekli yuvarlak yüz formu olarak tanımlanmaktadır. Oval yüze çok benzer tek farkı Tr-Gn arasındaki total yüz uzunluğu kısadır.
İyi bir özçekim için kamera kesinlikle düz açıda yüzün tam karşısında durmamalıdır. Bunun yerine biraz aşağıda ya da yukarıda konumlanmış hafif eğimli bir kamera daha güzel bir açı sunar. Son olarak selfie çekiminde kolu fazlaca uzatmak devasa kol boyunuz varmış gibi görünmenize neden olabilir.
Örneğin, yuvarlak bir yüz şekli tipik olarak yuvarlak bir çene çizgisi ile tanımlanırken, kare bir çene çizgisi tipik olarak kare bir yüz şeklini tanımlar.
Aynadan elde edilen görüntü simetrik iken, ana (arkadaki) kamera başka bir perspektiften doğru görüntüyü verecektir. Selfie kamerası ise tamamen yazılıma bağlıdır. İnsan kendini dışarıdan ziyade aynadan görmeye alışık olduğu için selfie kameraları da simetrik çıkış verecek şekilde kodlanmıştır.
Çünkü bilinçaltınız, bu verileri yüzün asimetrik özellikleriyle bütün olarak algılar ve o şekilde kaydeder. Aynaya baktığınızda ise kendinizi farklı açılardan gördüğünüz için yüzünüzün simetrik olduğunu düşünürsünüz. Aslında aynada gördüğünüz şey gerçek görüntünüz değil, sadece yansıyan görüntünüzdür.
aynadaki görüntünün güzel/yakışıklı göstermesinin nedeni, bireylerin o görüntüye alışmış olmasıdır. fotoğraftaki görüntü ile aynadaki görüntü terstir, insanlar bizi fotoğraftaki gibi görür ama biz aynadaki halimize alıştığımız için fotoğrafta kendimizi aynada olduğu kadar çekici bulmayabiliriz.
Insanlar seni senin on kamerada gördüğünden farklı görmüyor. Arka kamera. Doğrusu arka kameradır. Ayna görüntüleri ters gösterir yani aynada her zaman kendi suratının tersini görürsün asla gerçek halini göremezsin.
Ön kamera ayna gibi gösterdiği için kendi görüntüne alışkınsın. Kendini sürekli aynada gördüğün görüntü aslında gerçek görüntün değil senin yansıman. Arka kameradan çekindiğin fotoğraf veya videolar aslında senin gerçek görüntülerindir.
Fotoğraf makinesinin çakan flaşının parlak ışığı gözün iris tabakasındaki kaslar daha ışığa önlem alamayıp kısılmadığından gözlerinizde parıldar. Göze bu şekilde gelen parlaklık göz arkasında bulunan damarlardan yansımaya uğrar. Bu yansımanın sonucu olarak da fotoğraflardaki gözlerde “kırmızı göz” sorunu oluşur.
Hatta 32 diş ile gülmek diye bir deyim vardır. Her ne kadar 32 dişin birden görünmesi imkansız bir durum olsa da, bu deyimde anlatılmak istenilen durum; insanların hiçbir çekince olmadan, rahat bir şekilde, içlerinden geldiği gibi, doyasıya, dilediğince ve sonunu düşünmeden gülebilmeleridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri