Fransa vizesi almak kolay mı? Fransa vizesi, Konsolosluğun vize şartlarını yerine getiren, düzenli geliri olan ve Schengen seyahat geçmişi bulunan Türk vatandaşları için alınması kolay bir vizedir. Fransa vizesi, Schengen vizeleri arasında en kolay alınan Schengen vizesidir.
Fransa'ya tatil amacı ile seyahat ediyorsanız ve başvuru için evraklarınız tamamsa vize almamanız için bir sebep bulunmuyor. Çoğu zaman da aylık-3 aylık-6 aylık ve senelik olarak süre yükselebiliyor. Ülkeye seyahat etmek için gerekli vizeyi almak oldukça kolay.
Fransa vizesi için yapılan başvurularda sahte ya da yıpranmış seyahat belgelerinin ibraz edilmesi, seyahat amacının kanıtlanmaması, başvuru sahibinin herhangi bir Schengen ülkesinden sınır dışı edilmiş olması gibi durumlarda Fransa konsolosluğu vize başvurusunu reddetmektedir.
Bankadan alınmış kaşeli ve imzalı, son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren şahıs veya şirket hesap dökümü. Başvuru sahibinin Fransa'da kalacağı süre boyunca masraflarını karşılayacak günlük 120 € luk tutarı gösteren bir banka hesabı sunması zorunludur.
Kamu Güvenliği nedeniyle Fransa Vizesinin reddedilmesi – Fransa Vizesi başvurusunda bulunan kişinin belirlenen yasal çerçevede Schengen bölgesine üye ülkelerden biri ya da birkaçı için kamu düzeni, kamu sağlığı, güvenlik gibi konularda tehlikeli bulunması durumunda Fransa vizesi talebi reddedilir.
İlgili 30 soru bulundu
8. maddeden ret, Avrupa Birliği'nde bulunan en az bir üye devletin, başvuran kişinin bu ülkeler sınırlarında kamu sağlığı için tehlike oluşturduğu şüphesi uyanması durumunda geçerli olur.
Almanya, Avusturya, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Estonya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya, Yunanistan, Belçika, Finlandiya, Malta, Slovakya, Slovenya, Lüksemburg, Fransa da en kolay vize veren ülkeler 2022 listesinde yer almaktadır.
Fransa vizesi almak kolay mı? Fransa vizesi, Konsolosluğun vize şartlarını yerine getiren, düzenli geliri olan ve Schengen seyahat geçmişi bulunan Türk vatandaşları için alınması kolay bir vizedir. Fransa vizesi, Schengen vizeleri arasında en kolay alınan Schengen vizesidir.
Fransa Vizesi İçin İstenen Evraklar
Fransa Vize Başvuru Formu: İngilizce ya da Fransızca olarak eksiksiz ve doğru şekilde doldurulması şarttır.
Fransa vize sonuçlanma süresi için Fransa Konsolosluğu, Turistik - Ticari - Aile ve Arkadaş ziyareti amacıyla yapılan vize başvurularında T.C. pasaportu sahipleri için 90 günden az seyahatlerde Schengen vizelerini başvuruların yapıldığı günden itibaren en az 3 iş günü içerisinde sonuçlandırabilmektedir.
Konsolosluklar tarafından resmi olarak yetki verilmiş kuruluşların internet sitelerinden vize sorgusu yapmak mümkündür. Pasaport numarası ve barkod numarası gibi bilgileri girerek kısa süre içerisinde vize sorgulama işlemi tamamlanmaktadır.
Çalışmayanlar Fransa Schengen vizesi başvurularında hazır bulunmalı ve vize başvurusu için parmak izi vermelidir. Çalışmayanlar Fransa vizesi başvurularını ikamet ettikleri şehre hizmet veren Fransa Konsolosluğuna veya Fransa vize merkezine yapmaları gerekecektir.
Almanya vize reddi 10. maddesi sıklıkla sahte otel rezervasyonları ve veya konaklama ve ulaşım ile bulunulan yanlış beyanlar sebebiyle verilir. Vizem.net danışmanlığında yapılan Almanya vize başvurularında bu maddeden red almamak için otel ve ulaşım onayı alınarak vize başvurusu gerçekleştirilir.
Schengen vizesinin en rahat alındığı ülke hangisi? 2020-2023 verilerine göre, Litvanya Schengen vizesini en rahat veren ülke. Litvanya'nın vize verme oranı yüzde 98.7. Onu yüzde 98.4 oranıyla Estonya, yüzde 98.3 ile Finlandiya takip ediyor.
Fransa'ya Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine / T.C. Dışişleri Bakanlığı Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Fransa turist vizesi, T.C.
vatandaşları vizeye tabi iken Diplomatik (Siyah), Hizmeti (gri) ve Hususi (yeşil) pasaport sahipleri ise 180 gün içinde 90 günü geçmemek şartıyla bu vizeden muaftır. Fransa turist vizesi başvurularını yetkili aracı kurum (VFS Global) üzerinden yapabilirsin.
son 3 aylık hareketleri içeren banka hesap ekstresi, hesap sonunda en az 20-30 bin TL olmalı bankadan ıslak imzalı ve kaşeli alınmalı, ekinde banka imza sirküleri olmalı.
Turistik vizelerde şahsi banka hesap ekstralarını gösteren, bankadan kaşelenmiş ve imzalanmış, son 3 aya kadar olan orijinal hesap dökümleri vize belgeleri arasına konmalı.15,000 TL ve üstü rakamlar iyidir. Birikim hesaplarınız varsa onları da koymayı ihmal etmeyin.Bankanızın kuvvetli olması vize almanızı güçlendirir.
Fransa'da uyruğunuza bağlı olarak en az üç veya beş yıl geçerli oturma hakkıyla yaşıyor ve ülkeye kalıcı olarak yerleşmek istiyorsanız, on yıl geçerli “carte de résident” veya oturum kartı talep edebilirsiniz. Talep, "préfecture" veya "sub-préfecture" olarak bilinen yerel Fransız idari makamlarına yapılmalıdır.
Şuanda en rahat ve kolay vize veren ülkeler Fransa, Yunanistan ve İtalya'dır. Evraklarınız sağlamsa ve bankada gösterdiğiniz miktar iyise rahatça vize verir bu konsolosluklar bol bol yüklenin.
Bu 90 gün kalış hakkı (duration of stay) giriş tarihinden son 180 gün içinde 90 gündür (bu 30 veya 60 gün de verilebilir). Maksimum 5 yıla kadar veriliyor. C tipi Schengen vizeniz ister 1 yıllık ister 2 yıllık ister 5 yıllık olsun, giriş tarihinden son 180 gün içinde sadece 90 gün kalış hakkınız vardır.
Schengen vizesi, Schengen bölgesinde 180 günde 90 gün kalış hakkı tanımaktadır ve maximum 5 yıllık verilebilmektedir. Schengen vize başvurusu asıl seyahat hedefi olan ülkenin temsilcisine yapılması gerekmektedir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının pasaportsuz ve vizesiz olarak seyahat edebildiği bazı ülkeler bulunur. T.C. vatandaşlarının vize ve pasaporta ihtiyaç duymadan girebildiği ülkeler Ukrayna, Azerbaycan, Gürcistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'dir.
Türkiye pasaportu sahipleri her biri farklı vize şartlarına sahip çeşitli ülkelere seyahat edebilirler. Türkiye sahiplerinin vizesiz erişebildiği toplam 115 vizesiz ülke bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri