2012 yılında Maden Teknik ve Arama Enstitüsü tarafından yapılan incelemeler sonucunda Elazığ'ın Keban ilçesindeki Fırat Nehri'nin Batı sahasında 40 bin 700 ton görünür, 10 bin 600 ton da muhtemel altın rezervi bulunduğu açıklandı.
Yani Peygamberimizin hadislerinde belirttiği Fırat Nehrinde altından bir dağ olduğu bilgisi tam 14 asır sonra gerçekleşiyor. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Zeki Geçkil, MTA'nın keşfini şöyle değerlendirdi: "MTA Fırat'ın altında (Elazığ) 50 bin ton altın cevheri tespit ediyor 2012 yılında.
Araştırmamıza konu olan hadiste ise Fırat nehrinin suyunu çekerek altın madeninden bir dağı ortaya çıkaracağı; bunun üzerine insanların altın için savaşacağı, neticede her yüz kişiden doksan dokuzunun öldürüleceği ifade edilmekte ve müslümanlar meydana gelecek fitneden sakındırılmaktadır.
"Fırat nehrinin suları çekilerek altından bir dağ ortaya çıkacak, insanlar bunu almak için, vuruşacak ve her yüz kişiden, sadece biri hayatta kalacak. Bu zaman gelinceye kadar kıyamet kopmaz." (Müslim, Fiten, 29.) "Fırat'ın altın bir define üzerinden açılması yakındır.
Bir başka hadiste Seyhan, Ceyhan, Fırat ve Nil nehirlerinin cennet ırmaklarından olduğu bildirilmiştir (Müslim, “Cennet”, 26). Kıyametin kopmasının Fırat nehriyle ilgisini belirten hadisler de vardır (Müslim, “Fiten”, 29-32).
İlgili 40 soru bulundu
FIRAT NEHRİ'NDE 40 BİN 700 TON GÖRÜNÜR ALTIN BULUNUYOR - YouTube.
Fırat Nehri'ne Siyanür Sızdırılması Hakkında
Siyanürün su kaynaklarına sızdırılması, içme suyu kaynaklarının kirlenip zehirlenmesine, canlıların ölümüne ve sulanan tarım alanlarının zarar görmesine sebep oluyor.
1- Güneş batıdan doğacak. 2- Dabbet'ül Arz ortaya çıkacak. 3- Yecüc ve Mecüc ortaya çıkacak ve dünyada büyük savaşlar yaşanacak.
Altın rezervimiz, 40 bin 700 ton görünürde bir rezerv var. Şuan devletin bünyesinde 38 bin ton altın var. Fakat sadece Elazığ'da 40 bin 700 ton altın rezervi var. O rezerv çıkarıldığı zaman 6 7 trilyon değerinde.
Rivayetlere göre; Büyük Fırat Nehri uçsuz-bucaksız bir çölün kızgın kumları tarafından yutulur ve bu çölün altında büyük bir kent olduğu, Fırat Nehri bu büyük kente akmasına rağmen su paylaşımı yüzünden çıkan kavgalar yüzünden her gün yüzlerce kişi ölmektedir.
Yurdumuzda toplam yedi adet altın madeni yatağı bulunmaktadır. Bunlar; Bergama-Ovacık altın madeni, Gümüşha- 153 Page 4 Özlem SERTKAYA DOĞAN ne-Mastra, Artvin-Cerattepe, Havran-Kü- çükdere, Sivrihisar-Kaymaz, İzmir-Efem- çukuru ve Uşak-Kışladağ altın maden yataklarıdır.
54 Kıyamet Alameti 6'sı Hariç Hepsi Gerçekleşti | Mehmet Yıldız - YouTube.
Uşak: Uşak'ta bulunan Kışladağ Altın Madeni'nde yılda yaklaşık 13 ton altın çıkarılıyor. Buna göre Uşak, Türkiye'de en çok altın çıkarılan il olma özelliği taşıyor. Erzincan: Erzincan, Çöpler Altın Madeni'nde çıkarılan yaklaşık 7 ton altın ile ikinci sırada.
Türkiye'de altın çıkarılan yerler şu şekilde sıralanmaktadır: Artvin ilinin Hot ilçesi, Balıkesir ilinin Çoraklık, Kubaşlar, Kızıltepe ve İvrindi ilçeleri, Çanakkale ilinin Lapseki, Kirazlı, Küçükdere, Madendağ ve Akbaba ilçeleri, Eskişehir ilinin Kaymaz, Sivrihisar, Midi ve Mescitli ilçeleri, İzmir ilinin Ovacık, ...
Elazığ'da çalışma yapan Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü önemli maden rezervlerine ulaştı. 3 ayrı bölgedeki rezerv sahalarında, bakırın yanı sıra altın, gümüş, çinko, kobalt ve kurşun madenlerinin de olduğu tespit edildi.
Gram altın en son 23.11.2023 - 18:11 tarihinde güncellenmiştir. Bu veriler doğrultusunda 1000 Gram Altın 1849480 Türk Lirasına karşılık gelmektedir.
Doomsday Clock'a göre, 2023'te insanın kendi eliyle yok oluşuna 90 saniye kaldı. 2022 yılında bu süre 100 saniyeydi.
Doğudan çıktığına inanılıyor. Bazı hadislerle birleştirildiğinde, genellikle bugünkü Suudi Arabistan veya Irak olduğuna inanılan "Necid"dir. Cenneti ve cehennemi sunacak ama onun cenneti cehennem, cehennemi de cennettir.
İslâmî literatüre göre kıyametin büyük alâmetlerinden biri. Kozmolojik düzenin bozulmasından önce meydana gelecek olan ve bu sürecin jeolojik zaman ölçüsüyle yaklaştığına işaret eden belirtiler. Kur'ân-ı Kerîm'de Bedir Gazvesi veya kıyamet günü için kullanılan bir tabir.
Suya kızıl rengini veren, madenden boşalan mineraller
En önemli kirletici ise Çaltı Çayı kıyısındaki demir madeni atık havuzundan doğrudan deşarjla olduğu bilinmektedir. Nehrin kırmızı, sarı, turuncu renkli olması demir madeni cevher minerallerinden hematit ve limonitten kaynaklanmaktadır.
Dicle, eski Mezopotamya sınırını meydana getiren ırmaklardan biridir. Uzunluğu Fırat'tan daha kısa olmakla beraber suyu daha çoktur.
Sulama ve tarımsal faaliyetler de Fırat Nehri'nin su seviyesini düşüren önemli faktörlerdir. Türkiye, Suriye ve Irak'ta, Fırat Nehri'nin suları, tarım alanlarının sulanması için kullanılmaktadır. Bu da, nehrin su seviyesinin düşmesine neden olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri