Alternatif olarak yağlı kâğıt kullanabilirsiniz. Aynı işlevi hem gerçekleştiriyor hem de herhangi bir olumsuzluğa vesile olmuyor.
Halk arasında “yağlı kağıt” olarak da ifade edilen pişirme kağıtlarının üretiminde kesinlikle hiçbir hayvansal, sentetik veya bitkisel yağ kullanılmaz. Kağıttaki kayganlık hissini veren malzeme, gıdayla teması tamamen sağlıklı olan slikonize malzemeden oluşan formülüdür.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Kurabiye yapışmasın diye ne yapılır? Pişen kurabiyeler tepside soğuyunca yapışır ve parçalanarak çıkar. Bunu önlemek için kurabiye tepsisini yeniden fırına sokup kızdırın.
İlgili 37 soru bulundu
Dolayısıyla eğer evde pişirme kağıdı yoksa alternatif olarak alüminyum folyo kullanabilir veya fırın tepsisini iyice yağlayabilirsiniz.
Daha ince şekillendirilen kurabiyeler 7-8 dakikada, biraz daha kalın şekillendirdiğiniz kurabiyeleriniz ise 10-12 dakika içinde pişmiş olacaktır. Fırından çıkardığınız kurabiyelerinizi 10 dakika kadar oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra üzerine dilediğiniz süslemeyi yapıp servis edebilirsiniz.
Alüminyum folyo, ısıya dayanıklı bir üründür. Yüksek ısıya maruz kalsa dahi yanmaz.
Yağlı kağıt veya fırın kağıdı adı ile satılan bu kağıtlar beyazlatıcı ve dioksin içeriği nedeniyle sağlık açısından zararlı.
130 derece fırında rezistanslara oldukça uzakta bulunan yağlı kağıt bir anda tutuştu ve anında kül oldu tabi benim kurabiyelerim de is ve kül içinde kaldı.
YAĞLI KAĞIT KULLANIN
Ancak kek ve böreğinizin yapışmamasını garantilemek istiyorsanız, yağlı kağıt da kullanın. Yağlı kağıdı tepsi ve kek kalıbınızın ölçüsünde kesin ve içine yerleştirin. İsterseniz yağlama ve unlama işlemini yağlı kağıt üzerinde de tekrarlayabilirsiniz.
Kağıttaki kayganlık hissini veren malzeme, gıdayla teması tamamen sağlıklı olan slikonize malzemeden oluşan formülüdür. Özel formül, üzerine konulan gıdanın pişirme esnasında kağıda yapışmamasını sağlar ve elle tutulduğunda yağlıymış gibi kayganlık hissi verir.
Kekin kalıbını margarin ile yağla katı yağ yani kalıptan çok kolay çıkmasını sağlar. Sıvı yağ ile sakın yağlamayın. Fırın soğuk olacak ve keki yavaş pişir fırının orta pişirme ayarına getir. Yani 160 ile 170 derece de olacak.
Alüminyum Folyo kullanımında dikkat edilecek hususlar
Bu nedenle fırın yemeklerinde alüminyum yerine topraktan veya camdan fırın kapları, yağlı kağıt gibi ürünlerin tercih edilmesi doğru olacaktır.
"Yemekleri pişirirken cam, çelik veya emaye tencere, tepsi kullanılacak. Alüminyum ve teflonlardan uzak durulacak. Pişirme esnasında alüminyum folyo, yanmaz pişirme poşeti ya da yağlı kâğıt gibi ürünler asla kullanılmayacak!
Alüminyum folyo hem kolay şekillendirilebilir, hem ucuz, hem de yüksek sıcaklıklara karşı son derece dayanıklı. Doğrudan güneş ışığı alan herhangi bir pencereyi alüminyum folyoyla kaplamak, güneşi ve ısıyı evinizden uzağa yönlendirebilir.
Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü laboratuvarlarında uluslararası standart normlarına göre yapılan Gaz Kromatografisi – Kütle Spektrometresi (GC-MS) analizleri sonucu yağlı kâğıdın içeriğinde domuz yağı veya trans yağlar gibi zararlı yağ veya madde bulunmadığı kanıtlandı.
Pişirme kağıtlarına yağlıymış gibi kayganlık sağlayan yapılar genellikle silikonize maddelerden elde edilmektedir. Bu maddelerin en yaygını mum, kromstearat, vaks, reçine ve diyamant gibi endüstriyel yağ olarak adlandırılan katkı maddeleridir.
Çelik tavada, börek, yemek veya krep yapacaksanız pişirme kağıdı kullanmanızı öneririz. Böylelikle yapışma sorunu yaşamazsınız. Pişirme kağıdının fırın dışında sıklıkla kullanıldığı bir diğer alan ise tost makinesidir.
Alüminyum kase fırına girer mi? Dayanıklı yapısı ve özel malzemesi sayesinde alüminyum kase rahatlıkla fırına girebilir. Özellikle her açıdan kusursuz bir dayanıklılık sağlaması, değişik yiyecekler için fırında kullanım imkanı tanımaktadır.
Alüminyum folyodaki toksinler yiyeceklerimize bulaşabilir
Toksinlerin yiyeceklere bulaşmasıyla ilgili kesin sonuçlara varan bir araştırma yoktur fakat yemeklerin alüminyum folyoyla birlikte pişirilmesiyle pişirilme derecesine bağlı olarak verdiği zararın derecesi de artabilir.
Pişirme esnasında oluşan buhar, alüminyumun çözünmesine sebep olur ve çözünen alüminyum yiyeceklere nüfuz eder. Bunun sonucunda ise vücutta ağır metal birikimi yaşanır.Asitli ve yüksek ısıda pişirilen yiyeceklerde kesinlikle kullanmamalıyız.
Kurabiyeye Yoğurt Yerine Süt Konur mu? Kurabiye sütle mi yoğurtla mı? Kıvam, ölçü, lezzet farkıyla yoğurt da konulabilir. Sütün yağlı yapısı sudan daha iyi bir karışma temin eder ki esnekliğini arttırdığı hamura fazladan bir çıtırlık verir.
Özellikle sıvı yağ ya da eritilmiş tereyağı kullanılan hamurlarda hamura daha az un konuluyor. Bu şekilde homojen kıvamlı bir kurabiye hamuru elde edilemiyor ve kurabiye hamuru pişirilirken dağılıyor ve yayılıyor.
Özellikle hamuru ince olan kurabiyelerde kabartma tozu tercih etmeyebilirsiniz. Fakat kurabiyenin hafif pofuduk olmasını istiyorsanız kabartma tozu kullanmanızı öneririz. Kurabiyenin ağızda dağılmasını istiyorsanız, gizli kurtarıcı malzemeniz sirkedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri