Kestaneler haşlandıktan sonra yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine kestaneleri alın ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında kestaneleri 30 dakika kadar daha pişirin. Sıcak sıcak servis edin.Afiyetler olsun!
Fırın torbasında kestane pişirmek için yıkanan kestaneler geniş yerinden enlemesine çizilir. 10 kadar suda bekletilmelerinin ardından fırın torbasına dizilir. Fırın torbası birkaç yerden delindikten sonra 200 derece fırında 30 ile 35 dakika kadar pişirilir.
Kestaneleri fırın tepsisi içine sırayla dizin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırına verin. Kestanelerin kabukları açılana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Önceden ısıttığımız 200 derece fırında 25 dakika boyunca kestanelerimizi pişmeye bırakalım. Sürenin sonunda kestaneleri fırından alıp sıcağıyla servis edebilirsiniz.
İlgili 19 soru bulundu
Bu yöntemde yine çizikler atılıyor, suyun içinde 10-15 dakika kadar bekleyen kestaneler fırın poşetinin içine konup 180 derecede 30 dakika kadar pişirin. Pişirmeden önce fırın poşetinin üzerine delikler açmayı da unutmayın. Çıkardıktan sonra yumuşacık, kabukları kolay soyulan kestaneleriniz hazır.
Kestane zaten hafif tatlı bir yapıda olsa da yine de biraz tuza ihtiyaç duyuyor ve bu tadını daha da ön plana çıkarıyor. Bu yüzden pişirmeden önce tuzlu su dolu kasede bekletmek gerekiyor. Hem de fırında içleri daha kolay pişiyor.
Suda bekletme işlemi sayesinde içi daha yumuşak oluyor. Orta yükseklikteki ateşte yaklaşık 20 dakika pişirirseniz kestaneleriniz hazır olacaktır.
Kestaneleri iyice yıkayıp, tencereye alın. Üzerine tuz ve şeker ilave edip, kaynar su dökerek, 20-25 dakika haşlamaya bırakın. Kestanelerin kabukları kenarlardan ayrılmaya başladığı zaman haşlanmış demektir. Kestane haşlamaya tuz ve şeker katmamızın sebebi daha lezzetli olmasıdır.
Kestaneleri çizdikten sonra tencereye alın. Üzerine su ekleyin. Bu aşamada arzuya göre birkaç adet küp şeker ekleyerek ya da aroma vermesi için portakal kabukları koyarak hafif tatlanmış ve lezzetlenmiş kestaneler pişirebilirsiniz. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika pişirin.
Kestane kokusu gelmeden ve iyice közlenmeden çevirmeyin. Bir yüzü közlenince diğer yüzünü de hızlı ateşte közleyin. Közleme işi bittikten sonra kestaneleri soğutmadan elinizin değeceği sıcaklıkta soyun.
Kestanelerin kabuklarından en çıkıntılı noktaları etli kısımları kesmeden hafifçe çizin. İyice yıkadığınız kestaneleri su dolu bir kapta 2 saat kadar dinlendirin. Ardından sudan çıkarıp kurulayın ve yüksek ateşte köz tavasında pişirin. Çok soğumadan servis edebilirsiniz.
Kestane çiğ tüketildiğinde sindirim sorunlarına neden olabilecek bazı aktif maddeler içermektedir. Hazımsızlık veya gastrit gibi bağırsak sorunlarına neden olabilir. Kestanenin pişirilerek yenmesi gerekmektedir.
Aldığınız kestanenin renginin güzel olmasına, kabuğunun parlak ve dış yüzeyinin pürüzsüz olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Rengi siyaha yakın olan kestaneleri almamaya özen gösterin. Kokusu da kestaneyi ele veren diğer bir özelliktir. Kötü kokan kestane çürüktür ya da çürümeye başlamıştır.
Kestaneler haşlandıktan sonra yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine kestaneleri alın ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında kestaneleri 30 dakika kadar daha pişirin.
Kış aylarında yoğun ilgi gören kestaneye karşı uyarı geldi. Özellikle Çin kestanesinin kalitesiz ve sağlıksız olduğu belirtilirken, "Tadı yok gibidir. Pişince kabuğundan ayrılmaz ve beyaz beyaz köpürdüğü de olur" denildi.
Bunun için öncelikle alüminyum folyoya kestaneleri sarmanız gerekiyor. Ardından buzdolabı poşetlerine yerleştirerek buzlukta tutabilirsiniz. Bu şekilde kestaneleri yaklaşık olarak 2 ay boyunca sağlıklı şekilde tutmanız mümkün.
▪️Grill tavamıza kestaneleri koyarak hiç kapağını açmadan, ocağın en büyük gözünde kısık ateşte pişirelim. Pişerken 10 dk da bir tavayı sallayalım ki her yeri eşit pişsin. ✔️Kestaneler kendi buharı ile piştiği için yumuşacık oluyor. ✔️Pişerken kapağını mümkün olduğunca açmayalım.
Kestaneleri çizdikten sonra 1 saat tuzlu suda beklettikten sonra fırında pişirdiğimizde çok kolay ayrılıyormuş kabuklar.
Kestane magnezyum, fosfor ve kalsiyum içeriği bakımından zengin bir mineral kaynağı olarak bilinir. İçeriğinde bulunan mineraller sayesinde kemik ve dişlerin gelişimini destekler. Kestane aynı zamanda zengin bir potasyum kaynağıdır. Bu sayede normal kan basıncının korunmasına katkıda bulunur.
Tost makinesini en yüksek sıcaklığa getirin ve kestaneleri üzerine dizin . Kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Zaten çok kısa bir sürede pişecektir. Kestaneler istediğiniz gibi piştiyse tost makinasından alın kalan kestaneleri de aynı şekilde dizin .
Kestanelerin piştiklerinde kolay soyulmaları için; resimde göründüğü gibi bombeli kısımlarından baştan sona çizmeniz gerekir. Kestaneleri çizerken bıçak yerine maket bıçağı (falçata) kullanmanız işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Maket bıçağının ucunu çok az (2-3 mm) açmanız yeterlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri