Kestane yapısında basit karbonhidratlara oranla çok daha yavaş emilen kompleks karbonhidratlar içerir. Fakat yine de yüksek karbonhidrat içeriği nedeniyle diyet yapanlarda kontrollü şekilde tüketilmesi gereken bir besindir.
Kestane doğru pişirildiğinde kalorisi en aza indirgenebilen bir besindir. 10 adet fırınlanmış veya közde pişirilmiş taze kestane ile 1 orta boy taze elmanın kalorisi neredeyse aynıdır. Günde 10 tane kestane tüketmek uzun süre tokluk sağlayarak zayıflamaya yardımcı olur.)
Kestane (Kavrulmuş) Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 239 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 60 gramlık miktarında Kestane (Kavrulmuş) 144 kalori bulunmaktadır.
Kış aylarında akşamların sevilen yiyeceği kestanenin kanser, kalp ve diyabet hastalıklarından koruduğu, tansiyon ve kan basıncını da düzenlediği bildirildi. Kış aylarında akşamların sevilen yiyeceği kestane, sağladığı nostaljik ortamın yanı sıra sağlığa faydalarıyla da dikkati çekiyor.
1 adet orta boy kestane 26 kalori. 1 adet büyük boy kestane 56 kalori. Orta boy porsiyon ise 106 kaloridir. Çiğ kestane kaç kalori bilgilerinize, 100 gram için olan bilgiyi de ekleyecek olursak yanıtımız 176 kalori olacaktır.
İlgili 30 soru bulundu
Kestane tek kelimeyle süper bir atıştırmalıktır. Kilo aldıracağına inanılan kestanenin aslında tam tersi etkiye sahiptir. Kestanenin içerdiği oleik asit LDL kolesterolün düşürmesine yardımcı olduğu için kalp hastaları ve zayıflarken oluşabilecek kolesterol yükselmesini önler.
Zira yüksek karbonhidrat içeren kestanenin üç tanesi bir dilim ekmeğe eşit!
Günde tüketilen 10 adet kestane ile 8 gramlık lifi alabilirsiniz. Vücudun ihtiyaç duyduğu günlük C vitamini ihtiyacını karşılamak için tüketmeniz gereken kestane ise 100 gramdır. Kestane yüksek karbonhidrat içerse de belirlenen oranda tüketildiğinde diyet dönemini dengeler.
Kestane yapısında basit karbonhidratlara oranla çok daha yavaş emilen kompleks karbonhidratlar içerir. Fakat yine de yüksek karbonhidrat içeriği nedeniyle diyet yapanlarda kontrollü şekilde tüketilmesi gereken bir besindir.
* Kas yorgunluğunu alır: Özellikle fazla enerji harcayanlar ya da spor yapanlar için kestane önerilen yiyecekler arasında yer alıyor. Kestanenin çok düşük yağ içeriğine rağmen nişasta içeriği yüksek. Spor sonrası 1 bardak süt veya yoğurtla beraber yenilen 100 gram kestane, kas yorgunluğunu alıp enerji verir.
Şeker, protein, yağ, sodyum ve potasyum içerir. Kestane birçok hastalığa karşı vücudu korur.
Kestane magnezyum, fosfor ve kalsiyum içeriği bakımından zengin bir mineral kaynağı olarak bilinir. İçeriğinde bulunan mineraller sayesinde kemik ve dişlerin gelişimini destekler. Kestane aynı zamanda zengin bir potasyum kaynağıdır. Bu sayede normal kan basıncının korunmasına katkıda bulunur.
Kestane kebap, kış aylarında tercih edilen keyifle tüketilen yiyecekler arasındadır. Ancak kestane çok sıcak tüketildiğinde kan şekerini hızla yükseltip hızla düşürür. Kısa sürede tekrar acıkmamak için kestaneyi hafif soğuduktan sonra bir bardak sütlü kahve ile tüketin.
Aşırı tüketimde hazımsızlık ve ishal gibi problemlere yol açmaktadır. Yüksek tansiyon ve diyabet hastaları, kestaneyi fazla tüketmekten kaçınmalıdır. Kestane damar sertliğine yol açtığı için, damar hastalığı olan kişilerin kesinlikle kullanmaması önerilir.
Kestane, kasları kuvvetlendiren bir yiyecektir. Hemoroit şikâyetlerinin azalmasında etkilidir. Özellikle çocuklar için, iştah açmada birebirdir.
Kasları kuvvetlendiren ve enerji veren içeriğiyle yorgunluk ve halsizliği engeller.
İçerisinde bulunan mineraller sayesinde ciltteki ödemi veya şişkinlikleri hızla yok eden bir etkiye sahip olan kestane, bu işleviyle ciltte detoks etkisi yaratır.
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi kestane, lif deposu bir yiyecektir. Lifler ise bağırsaklarda peristaltik hareketi tetikler. Bu kestanenin, bağırsak hareketlerini düzenlediği ve rahatsızlığı önlediği anlamına gelir.
Sarı leblebi kilo aldırmayan bir besindir; fakat bir öğünde koca bir kase yerseniz; hem mide problemi yaşarsanız hem de fazla karbonhidrat alımından dolayı kilo almaya doğru yaklaşabilirsiniz. Bu nedenle tüm besinlerde uyguladığınız sistemi, sarı leblebi için de uygulayarak ölçülü şekilde tüketebilirsiniz.
Buna karşın kestanenin içeriğinde yağ ve protein miktarı oldukça düşük seviyelerdedir. 1 adet pişmiş kestane 35 kcal kalori değerine sahiptir. Bu kalori değeriyle diyet listelerinde çok yoğun miktarda olmamak koşulu ile tüketilmesine izin verildiği görülebilmektedir.
Elma, bağırsakları rahatlatan ve metabolizmayı çalıştıran bir meyvedir. Elmanın az ya da çok tüketilmesi kilo alımına neden olmaz. Gönül rahatlığıyla elma tüketebilirsiniz.
Çizdiğiniz kestaneleri 15 dakika suyun içerisine bekletin. Daha sonra suyunu süzün ve kestaneleri kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kestaneleri tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında ortalama 30 dakika pişirin.
Kestanenin 100 gramı 170 kalori. Yani 3 orta boy kestane 1 dilim ekmeğe eşdeğer. B ve C grubu vitaminleri, potasyum, magnezyum, demir açısından zengin olan kestanenin öğünlerde tercih edilebilir.
Kilonuzu kontrol edebilmek için 1 kilo kaç kaloriye eşit sorusunun cevabını bilmelisiniz. 1 kilo ortalama 7400 kaloriye eşittir. Günlük maksimum kalori alım miktarınızı en başta metabolizma hızınız belirler ve bu miktar metabolizma hızınızla paralel olmalıdır.
Çıtır çıtır kızarmış, sıcacık bir kestaneye karşı koymak çoğumuz için imkansız neredeyse. Ancak kış sofralarının bu cezbedici lezzetine kanarak ölçüyü aşmamak, kararında tüketmek çok önemli. Zira yüksek karbonhidrat içeren kestanenin üç tanesi bir dilim ekmeğe eşit!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri