Yeşil göz rengi dünyada bulunan en nadir renktir ve dünya nüfusunun yaklaşık % 2'sinin yeşil renkli gözlere sahip olduğu tahmin edilmektedir.
Yeşilden daha az yaygın olan başka bir renk olduğu ortaya çıktı. Eskiden mavinin bir tonu olarak görülüyordu ama artık ayrı bir göz rengi olarak belirlendi ve bu değişiklik nedeniyle gri, en nadir göz rengi olarak listenin başında yer alıyor.
Dünya çapında en fazla görülen göz rengi yüzde 55 ile kahverengi olurken, en nadir rastlanan göz rengi yüzde 1 ile gri gözler oldu.
Dünya nüfusunun sadece %2'si yeşil göz rengine sahiptir!
Araştırma bulgularına göre Türkiye'de insanların %70'i kahverengi gözlü. Göz rengi ela veya bal rengi olanların oranı %17. Yeşil ve mavi renkli gözlüler ise %12'lik bir kesimi oluşturuyor.
İlgili 27 soru bulundu
Dünyadaki en yaygın göz rengi kahverengidir ve yüksek melanin seviyesi sayesinde kahverengi gözler göz hastalıklarına karşı daha dayanaklıdır. Açık kahverengi gözler en çok Amerika, Batı Asya ve Avrupa'da, koyu kahverengi gözler ise en sık Afrika, Güneydoğu Asya ve Doğu Asya'da bulunur.
Peygamber Efendimizin (sav) mübarek yüzlerinin rengi kırmızıya çalar şekilde beyaz; gözleri siyah ve gözlerinin beyazı da bembeyazdı. Aydın yüzlü ve güzel yaradılışlı idi; zayıf ve ince de değildi. Gözlerinin siyahı ve beyazı birbirinden iyice ayrılmıştı. Saçı ile kirpik ve bıyıkları gümrahtı (bol, gür).
Ela göz (İçi kahverengi,dış halka yeşildir.) Ela göz: Kehribar ile yeşil veya mavi ile yeşil ya da mavi ile kehribar çaprazlamalarından doğan melezdir. İrisin merkezine doğru renk yeşile veya kehribara döner, dışı mavi veya yeşil olabilir.
Kurtlar dışında başka hayvanlarda da bu renk gözler ortaya çıkmaktadır. Yüksek oranda lipokrom olması ve düşük melanin olması bu rengin çıkmasında etkendir. Bu renk insanlarda çok nadir olarak ortaya çıkabilen bir göz rengidir. Yeşil gözlerden çok daha nadir olarak binde bir rastlanabilecek bir durumdur.
Düzenli olarak organik bal tüketmenin gözlere daha açık ve doğal bir renk kazandırdığı belirtiliyor. Ayrıca balın sağlık açısından başka faydaları da olduğunu belirten bilim insanları, balın vücutta reflüyü azalttığını ve enfeksiyonlarla savaşma da büyük bir rol oynadığını söylüyor.
Siyah göz diye bir göz rengi yok. Göz rengi, iris adı verilen renkli halkanın içindeki pigment miktarına ve şekline bağlıdır. Genellikle, insanların göz rengi kahverengi, mavi, yeşil, gri veya açık kahverengidir. Bazı insanların göz rengi ise farklı tonlarda veya karışımlarda olabilir.
Göz Rengini Tam Olarak Söylemek İsteyenler İçin 21 Detaylı Göz Rengi. Mavi, yeşil, ela, kehribar, bal, çakır, kahverengi ve daha fazlası... Güneşe çıkınca bal rengi karmaşasına son veriyoruz.
Tüm insanların gözleri aslında kahverengidir
Gözlerimiz mavi, yeşil ve ela gibi çeşitli renklere sahip olabilir, ancak bu pigmentler insan gözünde asla bulunmaz. Her şey iriste (göz bebeğinin etrafındaki halka) bulunan melanin miktarına bağlıdır.
Yakın tarihli bir çalışmanın sonuçlarına göre; mavinin erkeklerde en çekici göz rengi olduğunu ve toplam 173 eşleşmeden 47'sini veya yüzde 27.17'sini elde ettiğini buldu. Bir sonraki en popüler renk, yüzde 21,97 oyla kahverengi oldu, onu yüzde 16,76 ile yeşil, yüzde 15,03 ile ela ve yüzde 10,98 ile siyah izledi.
Yeşil gözler, mavi ve kahverengi gözlerin arasındaki bir renk tonudur. Bu göz rengi, pigmentasyonun bir sonucu olarak oluşur. Gözün iç kısmındaki melanin miktarı, göz rengini belirler. Yeşil gözlüler, mavi gözlülerden daha fazla melanine sahiptirler, ancak kahverengi gözlülerden daha azına sahiptirler.
Gözümüzde hiç pigment hücresi yoksa, o zaman mavi – yeşil gözlü oluruz. Laser ile boya hücrelerini toz haline getirip bunları iris üzerinden temizlemek mümkün. Bu durumda, kahverengi göz kendiliğinden mavi renge döner. kahverengi olan göz rengi, tedaviden sonra mavi-yeşil bir tona bürünmüş durumda.
Sonuçlar, mavinin erkeklerde en çekici göz rengi olduğunu ve toplam 173 eşleşmeden 47'sini ya da yüzde 27.17'sini elde ettiğini buldu. Bir sonraki en popüler renk, yüzde 21,97 oyla kahverengi, ardından yüzde 16,76 ile yeşil, yüzde 15,03 ile ela ve yüzde 10,98 ile siyah oldu.
Her iki tarafın gözleri mavi ise bebeğin göz rengi %99 mavi, %1 yeşil olur. Kahverengi ve mavi gözlü anne ve babadan doğacak bebeğin göz rengi %50 kahverengi, %50 oranında mavi olabilir. Ebeveynlerin göz rengi kahverengi ise bebeklerde göz rengi % 75 kahverengi, %6,25 mavi ve % 18,75 oranında yeşil olabilir.
Efendimiz (SAV)'in safranla boyanmış sarı renk elbiseyi kâfirlerin giydiğini belirtmesi ve dinimizde haram olan kadının erkeğe, erkeğin kadına benzemesine sahip olmamalarından dolayı olduğu düşünülmektedir. Erkeklerde sarı ve kırmızı renkli kıyafetlerin bazı kaynaklarda mekruh olduğu görülmüştür.
Samuel, 16/18) şeklinde nitelendirilen Dâvûd, İslâmî kaynaklarda "bedeni ve saçı kızıl, mavi gözlü, az saçlı ve kısa boylu" (Taberî, Târîh, I, 476-477); "kısa boylu, sarı benizli ve mavi gözlü" (Sa'lebî, s. 206); "gür ve güzel sesli, iyi huylu, temiz kalpli, çok anlayışlı ve çok güçlü" (Taberî, Târîh, I, 246) olarak ...
Bilimsel akademik dergi General Certificate of Secondary Education'da (GCSE) yayınlanan güncel bir araştırmaya göre, dünya nüfusunun yüzde 8 ila 10'unu oluşturduğu bilinen mavi gözlü insanlar aynı ortak atanın soyundan geliyor.
Göz rengi de bebeğin anne ve babasından aldığı gen çiftine bağlıdır. Kahverengi göz rengi yeşil ve mavi gibi açık renk göz renklerine göre baskın, açık renk göz geni ise çekiniktir. Yani bebegin annesinden açık renk babasından koyu renk geni aldığı durumda göz rengi koyu olacaktır.
Yeşil gözler
Yeşil gözlü insanların çekici ve şehvetli olduğu tespit edilmiştir. Hemen hemen her insanı etkileri altına almayı başarırlar ve seksi olarak tanımlanırlar. Bunların yanı sıra yaratıcı, kendine güvenen ve öfke kontrolü olan kişiler arasında yer alırlar.
Bakışlara kattığı derinlik ve anlamla yeşil gözler kişiyi daha etkileyici ve seksi kılmaktadır. Yeşil gözlü insanların özgüveni kilometrelerce öteden fark edilebilir. Girdikleri bir ortamda onların ışığının farkına varmamak neredeyse imkansızdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri