Hafif yağda pişirilen ya da fırınlanan kabağın yoğurt ve isteğe göre sarımsak ve cevizle karıştırılmasıyla yapılan yoğurtlu kabak mezesi, lezzetli ve besleyici olmasının yanı sıra düşük kalorisiyle de gönül rahatlığıyla tercih edilebilir. Yoğurtlu kabak kalori değerleri şöyledir: 1 porsiyon yoğurtlu kabak 90 kcal.
1 adet fırında kabak kaç kalori? 2 adet kabak dilimlendikten sonra 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlanır ve fırınlanır. Fırında kızartılmış kabak kalori değeri diyet yapanlar için oldukça idealdir. Fırında kabak kalorisi ortalama olarak 55 kalori değerindedir.
1 Porsiyon (Orta) Fırında Peynirli Kabak 185,77 kaloridir. Fırında Peynirli Kabak içeriğinde 5,97 Karbonhidrat(g), 17,00 Protein(g), 10,14 yağ(g), 2,01 lif(g), 518,62 Sodyum(mg), 413,41 potasyum(mg), 230,27 Kalsiyum(mg), 294,96 A Vitamini(ui), 27,33 C Vitamini(mg), 3,19 ve Demir barındırır.
Fırında Kabak Kaç Kalori? 2 adet kabak dilimlendikten sonra 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlanır ve fırınlanır. Fırında kızartılmış kabak kalori değeri diyet yapanlar için oldukça idealdir. Fırında kabak kalorisi ortalama olarak 55 kalori değerindedir.
Kabak yoğurtlamanın 100 gramında 39 kalori bulunmaktadır. Kabak yoğurtlamanın 1 porsiyonunda (180 gr) 71 kalori, 1 çorba kaşığında (10 gr) 4 kaloridir.
İlgili 28 soru bulundu
Lezzetinin yanı sıra son derece sağlıklı ve düşük kalorili olan kabak, hem günlük beslenmenin hem de diyet menülerinin vazgeçilmez besinlerinden biridir.
Kalori değeri düşük olması nedeniyle tercih edilen kabak sebzesini 3 gün tüketerek 3 kilo vermeniz mümkün. Öğle ve akşam yemeklerinde tüketmeniz gereken kabağı dilerseniz haşlayıp yoğurtla birlikte tüketebilirsiniz. Bu şekilde tüketmek istemezseniz yoğurtla karıştırıp salata gibi de tüketebilirsiniz.
Bol lifli bir yapıya sahip olan kabak, diyet listelerinin en sevilen sebzelerinden biridir. Vücudu temizleyen ve sinirleri yatıştıran kabak, düşük kalorilidir.
Bal kabağı; A vitamini, lif, kalsiyum, potasyum, sodyum gibi vitamin ve mineraller bakımından zengin bir meyve olduğu için sütlü tatlılardan sonra diyet menülerine eklenebilecek niteliktedir.
Yüksek su ve lif içeriği, ona düşük kalorili olma özelliği kazandırır. 100 gram kabak, 20-25 kaloridir. Bu sebeple özellikle kilo vermeye yardımcı olan diyetlerin gözde sebzelerindendir. Liflerle bağırsak sağlığına iyi gelir ve sindirimin düzenlenmesine yardımcı olur.
'Çiğ kabak yemek zararlı mı' sorusu sıklıkla merak edilir ancak kabağın çiğ olarak tüketilmesinde bir sakınca yoktur.
180 gramlık orta bir kase yoğurt kalori değeri 112 kcal. 100 gr yoğurt kaç kalori? 100 gram yoğurt kalori değeri 62 kcal.
1 Kase (200g) Ev Yapımı Yoğurt 128,28 kaloridir. Ev Yapımı Yoğurt içeriğinde 8,00 Karbonhidrat(g), 6,78 Protein(g), 7,04 yağ(g), 100,00 Sodyum(mg), 301,40 potasyum(mg), 241,40 Kalsiyum(mg), 84,60 A Vitamini(ui), 2,00 C Vitamini(mg), 0,10 ve Demir barındırır. Ev Yapımı Yoğurt kalorisi ve besin değerleri…
Kadınların günde yaklaşık 2 bin kaloriye, erkeklerin ise 2 bin 500 kaloriye ihtiyacı olmaktadır.
Sütlü kabak çorbasının 100 gramında 29.5 kalori bulunmaktadır. Sütlü kabak çorbasının 100 gramı 2.7 gram karbonhidrat, 1.1 gram protein, 1.5 gram yağ, 0.6 gram lif içermektedir.
Pul biber, nane, kekik ve tuz bir kasede karıştırılıp kabakların üzerine serpiyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Zeytinyağını ilave edip tekrar karıştırıyoruz. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş fırın kabına kabakları diziyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kabaklar kızarana kadar pişiriyoruz.
"Düşük kalorisi, içerdiği vitaminler ve antioksidan özelliği ile kabak, yaz aylarında fit ve zinde kalmak için vazgeçilmez bir besin. Doğru bir beslenme planı ile tüketilen kabak, hızlı bir şekilde kilo vermeye yardımcı olmanın yanı sıra vücuda enerji sağlıyor; cilt, kalp ve göz sağlığını koruyor.
Bal kabağının kalorisi oldukça düşüktür. 100 gramı 26 kalori içerir, doymuş yağ ve kolesterol içermez. Diyete yardımcı olan mineraller ve posadan zengindir. Kilo kontrolü programlarında bu özellikleriyle iyi bir seçenektir.
- Balkabağı, yüksek miktardaki lif içeriğiyle kabızlığa karşı savaşarak, bağırsak çalışmasını ve dolayısıyla metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı oluyor.
Bu diyetin başrolünde kabak olmasının sebebi ise kabağın hem düşük kalorili bir besin olması hem de vücutta tokluk hissini uzatan bir etkiye sahip olması. İçeriğinde bolca su ve besin lifi bulunan kabak, ödem atmaya yardımcı olduğu gibi yağ yakımını da kolaylaştırıyor.
Kabakları önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayın. Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye aralarında boşluk bırakarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında hafif kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Bol miktarlı lifli içeriğiyle kabak detoksunun faydaları şunlardır: Vücuttaki ödemlerin ve toksinlerin atılmasını hızlandırır.
Bağırsak tıkanıklığını önler ve mide şişliğini ortadan kaldırır. Kabağın suyunu sıkıp günde 1 fincan içerek bağırsaklarınıza detoks yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri