Orhan Pamuk'un 2008'de yayımlanan romanı Masumiyet Müzesi de 70'li yılların sonlarında geçen bir aşk hikâyesini anlatırken, o yıllara yönelik kolektif hafızayı tazeleme niyetindedir.
Aslında Masumiyet Müzesi genel olarak bir aşk hem de umutsuz bir aşk hikâyesini konu edinirken bunun yanı sıra yazar 1970'li yılların Türkiye'sinde birçok değişik konu- yu da ele almakta ve önemli sosyal yaralara parmak basmaktadır.
Ta ki bir roman karakteri olarak öyküye dahil oluncaya kadar. Gerçekten de kitabı bitirdikten sonra masumiyeti ve kitabın adını daha net bir şekilde hayal edebiliyorsunuz. Masumiyet Müzesi isimli kitap yayın tarihinden sonra 2012 yılında bir hayal olarak gerçeğe dönüştü.
Orhan Pamuk'un 2008 yılında yayımlanan Masumiyet Müzesi adlı romanı “aşk, insan, yalnızlık ve yaşama sevinci; stanbul'un sosyal yaşantısı, coğrafyası ve mekânları; Yeşilçam hayatı, eşya-hatıra ilişkisi, cinsellik, müzeler ve Batılılaşma” gibi pek çok konuyu barındırmaktadır.
“Füsun'un 4213 adet sigara izmaritini biriktirdim.”
İlgili 35 soru bulundu
Nobel Ödülüne sahip tek Türk yazar olan Pamuk'un Kırmızı Saçlı Kadın eseri de diğer romanları gibi tarihi motiflerle ve merak unsurları ile dolu bir roman. Romandaki kahramanımız Cem'in, eczacı babası siyasi nedenlerden dolayı bir gün ortadan kayboluyor.
Bu müzede de belki aynı şeyi yapıyoruz. Buradaki özel durum şu; hayali bir hikayenin gerçek nesneleri var. Bir yandan bu hakiki eşyaların ima ettiği güçlü bir gerçeklik duygusu var müzede. Bir yandan da roman kahramanı olan Füsun'la Kemal'in aşkının hayali yani var ama bu ikisi yavaş yavaş birbirine içine geçiyor.
Sibel'e çanta almak için gittiği dükkânda yıllardır görmediği 18 yaşındaki uzak akrabası Füsun ile karşılaşır. Füsun'dan etkilenen Kemal, zamanla Füsun ile buluşmaya ve birlikte olmaya başlar.
Babaeski'de Edirne yoluna bakan bir otelde dinlendikleri gecenin sabahında Füsun'un kullandığı ve Kemal'in de bulunduğu araç kaza yapar. Füsun ölür, Kemal ise ağır yaralanır. Kemal iyileştikten sonra, yıllar boyunca topladığı eşyayı sergileyeceği bir müze açmaya karar verir.
Bilet yetişkin 30₺ öğrenci 20₺ kitabınızla gelirseniz de bedava.
Masumiyet Müzesi adlı Orhan Pamuk romanı, roman olma sebebiyle kurmaca bir eserdir.
Hatıraların Masumiyeti Film Konusu
Nobel Ödüllü yazar Orhan Pamuk'un 2009'da yayımlanan Masumiyet Müzesi eserinden yola çıkarak İstanbul Çukurcuma'da açtığı müze, İngiliz belgeselci Grant Gee'nin kamerasıyla bir sinema filmine uyarlandı.
Roman Nişantaşı'ndaki Merhamet Apartmanı'nda geçiyordu. Müze ise Cihangir'de.
Pamuk bir aşk romanı olan "Masumiyet Müzesi"ni yaklaşık yedi yılda yazdı. "Masumiyet Müzesi" saynı zamanda Pamuk'un yıllardır kurmaya çalıştığı bir müzenin de adı. Kitapları elli sekiz dile çevrilen Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'un son romanı "Masumiyet Müzesi" çıktı.
Kitaplardan Alıntılar on X: "Sevdiği kadının dudaklarına sürdüğü “4213 Sigara İzmaritini “ tek tek toplayarak biriktirmek. Orhan Pamuk - Masumiyet Müzesi https://t.co/EqJ1N5t6Ms" / X.
Masumiyet Müzesi romanı, başkahramanlar olan Füsun ve Kemal'in aşk hikâyelerini anlatıyor. Müzede ise romanda anlatılan kahramanların kullandığı, giydiği, işittiği, gördüğü, biriktirdiği, hayal ettiği şeyler, romanda bahsedilen sıraları ile kutu ve vitrinlerde sergileniyor.
Orhan Kemal Müzesi
Cihangir taraflarına geldiğinizde ünlü yazarın eşyalarını ve kitaplarını görebileceğiniz müzeyi ziyaret edebilirsiniz. Müze hafta içi ücretsiz gezilebiliyor.
Orhan Pamuk'un Masumiyet Müzesi adlı romanı hem bir klasik olmayı hedeflemiş modern bir dönem romanı hem de bir postmodern romandır. Masumiyet Müzesi'nin Postmodernist Yapısal Eleştiri bağlamında çözümlemesi yapılırken “yapısökücü” ve “yeniden yapılandırmacı” yöntemler yansıtmalı olarak birlikte kullanılabilir.
Müzenin açık adresi ise şu şekildedir: Çukurcuma Caddesi, Dalgıç Çıkmazı, 2, 34425, Beyoğlu, İstanbul, Türkiye.
Masumiyet Müzesi İstanbul'da, Çukurcuma'da, İstiklal Caddesi ile Tophane arasındadır. Yürüyüş mesafesi olarak: Taksim'den 12, Galatasaray'dan 8, Tophane'den 8, İstanbul Modern'den 10, Cihangir'den 10 dakika uzaklıktadır.
8 Eylül 1946'da Savur, Mardin'de doğan Aziz Sancar Türk doktor, akademisyen, biyokimyager, moleküler biyolog ve bilim insanıdır. Yapmış olduğu çalışmalarla 2015 yılında Nobel Kimya Ödülü'nü kazanmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri