Fıstık ezmesi ne ile yenir diye soranlar: bu lezzetli besini çay, kahve ve süt gibi içeceklerle birlikte tercih edebilir. Fıstık ezmesini bir dilim ekmeğe sürerek afiyetle yiyebilirsiniz. Fıstık ezmesi kurabiye, kek ve birçok farklı tatlı çeşidi içinde de sıklıkla kullanılabilmektedir.
Genelde ekmek, sevenleri için kızarmış ekmek veya kraker üzerine sürülerek tüketilir. Ayrıca yer fıstığı aromalı granola, smoothie, krep, kurabiye, kek ve kruvasanlar gibi kahvaltılık yemek alternatiflerinde ve tatlılarda kullanılır.
Kahvaltınıza eklediğiniz fıstık ezmeniz gün içerisinde de canınızın tatlı çekmesini engelleyecektir. Bu da demek oluyor ki gün sonunda enerjinizi tüketip şekerlemelere sarılmayacaksınız. Yer fıstığı aynı zamanda çok iyi bir magnezyum ve E vitamini kaynağı olup, içerdiği yağlar vücuda yararlı yağlar olarak bilinir.
Fıstık ezmesi diyet listesinde kahvaltıda iki yemek kaşığı kadar fıstık ezmesinin yanında da 1 dilim kepekli ekmek tüketmelisiniz. Şekersiz olmak kaydı ile çay içebilirsiniz. Öğle menüsünde de 3 yemek kaşığı fıstık ezmesini ekmeksiz tüketip üzerine 2 su bardağı su içmelisiniz.
İlgili 18 soru bulundu
Fıstık ezmesi ne ile yenir diye soranlar: bu lezzetli besini çay, kahve ve süt gibi içeceklerle birlikte tercih edebilir. Fıstık ezmesini bir dilim ekmeğe sürerek afiyetle yiyebilirsiniz. Fıstık ezmesi kurabiye, kek ve birçok farklı tatlı çeşidi içinde de sıklıkla kullanılabilmektedir.
Fıstık ezmesi; Doğru miktarda tüketildiğinde içeriğindeki sağlıklı yağlarla, yağ yakımını destekleyicidir.
Badem ve kaju ezmelerine benzeyen fıstık ezmesi ekmeğe, tosta veya krakerlere sürülüp sade yenilebilir, ya da fıstık ezmeli reçelli sandviç yapmak için kullanılabilir.
En iyi fıstık ezmesi markaları arasında yer alan Fitnut, içerisinde ekstra yağ, şeker, tuz ve katkı maddesi bulundurmaz. Saf fıstık ezmesi tadı arıyorsanız ürünü kahvaltılarınızda ve ara öğünlerinizde güvenle tüketebilirsiniz. Tamamen doğal ürün, yerli fıstıklardan üretilir ve içinde domuz yağı ve türevleri yer almaz.
Antrenman sonrası hasar gören kas hücrelerinin onarımı ve yeni hücre sentezi için ihtiyaç duyulan proteini sağlar. Antrenman öncesi için de kaliteli bir enerji kaynağı olan fıstık ezmesi, içerdiği potasyum ve arjinin sayesinde antrenman sonu kas ağrılarının azalmasına da yardımcı olur.
Yulaf kompleks karbonhidrat kaynağı olarak birincil enerji kaynağı olacaktır. Antrenmanlardan önce tüketildiğinde performansı olumlu etkileyebilir. Fıstık ezmesi de aynı faydayı sağlayabilir. Fıstık ezmesi ise günün her saatinde tüketilebilir.
Eğer bitkisel protein ağırlıklı beslenmeyi tercih ediyorsanız, spor yapıyorsanız ve daha lifli besinler tercih ediyorsanız; önceliğiniz fıstık ezmesi olabilir. Az yağ tüketmek istiyorum, kalorisi daha düşük olsun ve ben tam bir fındık tutkunuyum diyorsanız o zaman fındık ezmesi sizin için harika bir besin olacaktır.
Tatlandırmak için bal yerine şeker de kullanabilirsiniz elbette. Ve istediğiniz tatlılık miktarına ulaşmak için tadına bakarak ayarlama yapmayı ihmal etmeyin. Son olarak hazırladığınız fıstık ezmesini kullanmak için fıstık ezmeli kurabiye ve fıstık ezmeli kek tariflerine göz atabilirsiniz.
1 yemek kaşığı şekersiz fıstık ezmesi tokluk sürecini uzatmakta, kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olarak yağ yakımını hızlandırmakta. Yağ içeriği ve kalorisi yüksek bir besin olmasına rağmen içerdiği sağlıklı yağlar, protein, vitamin ve mineraller sayesinde bir çok olumlu etkiye sahiptir.
Özellikle sağlıklı olması, trans yağ ve doymuş yağ içermemesi, diyetlerde tercih edilmesine olanak sağlamaktadır. Yağ oranı düşük ve protein bakımından zengin olması da diyet yapan kişiler tarafından sık tercih edilmesine neden olur. Protein içermesi, tok tutması ve açlık hissettirmesi yönünden oldukça önemlidir.
Fıstık ezmesi farklı şekillerde tüketilebilmektedir. Sade tüketilebileceği gibi kek, kurabiye gibi unlu mamüllerde, tatlılarda, ekmek üzerine sürülerek de tüketilebilmektedir. Lezzetli ve yoğun bir tadı bulunmaktadır.
100 gram yer fıstığı yaklaşık 588 kalori içermektedir. 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi ise yaklaşık 94 kalori içermektedir. Fazla miktarda tüketildiğinde kilo alımına ve yağlanmaya sebep olabilir. Zayıflamak isteyen bireyler diyet kalorilerine göre 1-2 yemek kaşığı fıstık ezmesi tüketebilirler.
Siz çiçek balı, pekmez, hurma özü, keçiboynuzu özü gibi eklemelerle de istediğiniz gibi tatlandırabilirsiniz. Hatta hiç ekleme yapmadan sade de bırakabilirsiniz.
Ayrıca E vitamini ve B kompleks vitaminler içeren fıstık ezmesi beyin fonksiyonlarının güçlenmesine yardımcı olur. Şekersiz fıstık ezmesi faydaları denildiği zaman akla protein içeriği gelir. Ortalama 100 gramlık fıstık ezmesinde yaklaşık 25 gram protein bulunabilir.
Fıstık Ezmesi (İşlenmemiş Markalar): Buzdolabında
Kimi zaman doğal fıstık ezmesi olarak da adlandırılan fıstık ezmesinden kasıt yalnızca yer fıstığından yapılandır. Haftalarca oda sıcaklığında bekletilen yağlar acıyıp bozulacağından bunları saklamanın en iyi yolu buzdolabına koymaktır.
Fıstık Ezmesinin Yararları
İçerisinde B6 vitamini ve potasyum barındıran fıstık ezmesi, bir yandan vücudun direncini artırırken, bir yandan da bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Ayrıca fıstık ezmesi içerisinde yüksek miktarda doymamış yağ bulunur. Doymamış yağlar kalp sağlığı açısından önemlidir.
Bunlar sırasıyla; karbonhidratlar, yağlar ve proteinlerdir. Genel olarak karbonhidratlar ve yağlar egzersiz sırasında temel yakıt olarak kullanılan enerji kaynaklarıdır. Proteinler organizmada yapıtaşı olarak görev yaparlar.
En sağlıklı ve doğal yağlardan biri olan hindistan cevizi yağı, yağ yakımınızı hızlandırır. Ceviz, fındık, badem gibi kuruyemişlerin kilo vermeye yardımcı olduğu bilinir. Metabolizmayı hızlandırarak vücuttaki yağ birikimini engeller.
Kırmızı biber, somon, yumurta, yoğurt, Hindistan cevizi, ananas, kabak çekirdeği, avokado, yeşil çay, kahve, zerdeçal, zencefil yağ yakımını hızlandıran besinlerdendir. Bu besinleri beslenme rutininize ekleyerek vücudun yağ yakmasına destek sağlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri