Fıstık ezmesi
Buzdolabında saklandığı takdirde 3 ila 6 ay dayanabilir. Kakaolu fındık ezmeleri ise kapağı açılmamış bile olsa 1-2 aydan fazla dayanmaz.
Yüzde yüz oranında fıstık içeren ezmeler ise oda sıcaklığında çok daha hızlı bozulmaktadır. Bu sebeple tazeliğini korumak için açıldıktan sonra buzdolabında saklanmalıdır.
Fıstık ezmesi, ambalajı açılmadığı sürece, son tüketim tarihinden sonraki bir yıla kadar tüketilebilir. Doğal, ev yapımı fıstık ezmesinin raf ömrü daha kısadır.
Genel olarak, stabilizatör içermeyen doğal fıstık ezmeleri, kilerde açılmadan birkaç ay veya açıldıktan sonra bir aya kadar dayanabilir.
İlgili 17 soru bulundu
Fıstık Ezmesi Protein Oranı Analiz Edilmeli
Sporcular fıstık ezmesi satın alırken çoğu zaman fıstık ezmesini içindeki protein oranının yüksek olması nedeniyle tercih ediyor. Fakat her fıstık ezmesi aynı protein oranına sahip olmayabilir. Bazı ezmelerde yağ oranı daha yüksek olabilir.
Türkiye'nin lider sağlıklı atıştırmalık üreticisi olan “Alterna Gıda”, 2017 yılında İstanbul'da kuruldu. Yüksek kalite ve üstün hizmet anlayışıyla ve “daha iyi gıda, daha mutlu yarınlar” misyonuyla çıktığı yolculukta, Züber markasını tüketicileriyle buluşturdu.
1- Taze Kuruyemişi Anlamanın En Kolay Yolu: Tadı
Taze kuruyemiş, tadından anlaşılabilir. Bayat kuruyemişler, acı bir tada sahiptir. Bunun nedeni, kuruyemiş çeşitleri içindeki yağ dengesinin kaybolmasıdır. Yağ dengesi kaybolan ürünler, bozulmaya başlayan ürünlerdir.
Fıstık ezmesi kapağı açıldıktan sonra buzdolabında 6-9 aya, oda sıcaklığında ise 2-3 aya kadar bozulmadan kalabilir. Fıstık ezmesi yüzde 100 doğal olduğu takdirde daha uzun süre de bozulmadan kalabilir. Fıstık ezmesi bozulduğunda küflenmez fakat tadı normalden çok farklı ve kötü bir hâl alır.
Selam, katı fıstık ezmesine biraz sıvı yağ ekleyip blender da çekerseniz tekrar akışkan kıvama gelir diye düşünüyorum. Sakın kavurmaya çalışmayın çünkü daha çok katılaşır ve kötü bir tadı olur. İsterseniz de kavanozu kapalı bir şekilde sıcak suya koyup erimesini bekleyebilirsiniz.
Serin, kuru ve güneş görmeyen bir yerde muhafaza edebilirsiniz. Kavanoz kapağının içerisine peçete koymak, kuruyemişlerin nemden uzak olmasını sağlar. Eviniz sıcak ve nemliyse, kuruyemişleri buzdolabında veya derin dondurucuda da saklayabilirsiniz.
Derin dondurucuda kuru yemiş nasıl saklanır? İşte detaylar: Fındık, fıstık gibi kuru yemişleri ağzı iyice kapatılarak kapalı plastik torbalara koyup derin dodurucuda saklaya bilirsiniz.
Fıstık ezmesi yüksek oranda doymamış yağlara sahiptir. Kalbe iyi gelen sağlıklı yağlar içerir ve kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. İçeriğindeki doymamış yağlar sayesinde tip 2 diyabete yakalanma riskini azaltır. Enerji deposu olan fıstık ezmesi, çok sayıda vitamin ve mineraller barındırır.
Fıstık ezmesi ne ile yenir diye soranlar: bu lezzetli besini çay, kahve ve süt gibi içeceklerle birlikte tercih edebilir. Fıstık ezmesini bir dilim ekmeğe sürerek afiyetle yiyebilirsiniz. Fıstık ezmesi kurabiye, kek ve birçok farklı tatlı çeşidi içinde de sıklıkla kullanılabilmektedir.
Yer fıstığı, fındık, diğer fıstıklar, ceviz, nemli ve sıcak yerlerde saklandıklarında küflenirler. Bu nedenle yağlı tohumlar, serin yerde saklanmalıdır."
Meyvelerin üzerine sürerek yemek, fındık ezmesi tüketiminin en pratik ve lezzetli yollarından biridir. Ketojenik diyet yapıyorsanız, yeni demlenmiş kahvenizin içine bir tatlı kaşığı sade fındık ezmesi eklemeniz hem enerjinizi artıracak hem de uzun süre tok kalmanızı sağlayacaktır.
O nedenle son kullanma tarihi geçen ürünleri kullanmak kesinlikle sakıncalıdır, sağlığınızı tehdit edebilir. Gıda zehirlenmesine yol açabilir ya da uzun süre etkisi belli olmayan toksik bileşikler ileriki zamanlarda sağlık sorunlarına sebep olabilir.
Son Tüketim Tarihi (STT), mikrobiyolojik açıdan kolay bozulabilen ve bu nedenle insan sağlığı açısından kısa süre içerisinde tehlike oluşturması muhtemel olan gıdaların tüketilebileceği son tarihtir. Son tüketim tarihi geçmiş ürünlerin kullanılması uygun değildir.
22 0C depo sıcaklığında ve normal tohum rutubetinde (% 8-9) kabuklu fıstıklar en fazla 6 ay, kabuksuz iç fıstıklar ise 4 ay süre ile bozulmadan saklanabilmektedir. 8 0C depo sıcaklığında kabuklu olarak 9 ay, kabuksuz olarak 6 ay süre ile bozulmadan saklanabilmektedir.
Fındık, fıstık, bademleri açtıktan sonra tazeliğini kaybetmeden korumak için havayla temas etmesini engellemek gerekir. Bunun içinde hava almayan cam kavanozları tercih etmek daha doğru olur. Böylece kuruyemişleri hava almadan aylarca tazeliğini koruyabilirsiniz.
·Kuruyemişleri bir cam kavanoz içerisine alın içinde hava kalmayacak şekilde doldurun. Kavanozun kapağını hava almayacak şekilde kapatın ve buzdolabına kaldırın. Kavanoz içerisinde hava almadan soğuk ortamda uzun süreli saklanabilir.
Taze Antep Fıstıklarının güneşte kurutulması esastır. Kuruyan Antep Fıstığı yaklaşık olarak bir yıl kuru yerde muhafaza edilmesi şartıyla bekletilebilir. Kısacası Antep fıstığı saklarken hava koşullarına dikkat edilmesi gerekir. 0 ile 10 derece arasında olan bir yerde Antep fıstıkları güvenle saklanabilir.
En iyi fıstık ezmesi markaları arasında yer alan Fitnut, içerisinde ekstra yağ, şeker, tuz ve katkı maddesi bulundurmaz. Saf fıstık ezmesi tadı arıyorsanız ürünü kahvaltılarınızda ve ara öğünlerinizde güvenle tüketebilirsiniz. Tamamen doğal ürün, yerli fıstıklardan üretilir ve içinde domuz yağı ve türevleri yer almaz.
Züber ürünlerinin bu olumlu yönleri haricinde bahsedilebilecek tek yanı kalorisi☝ Öyle ki, doğal şeker içeriği ve yüksek lif oranıyla, bu ürünlerden alınan şekerin kan şekerini ani yükseltmeyeceği açık ve net👍 Tokluk hissi de sağlayacaktır👍 Fakat, alacağınız enerji 70 kg. ağırlığa sahip bir birey için yaklaşık 30 ...
Doğal meyve tatlılarıyla tanınan Züber, beslenmesine dikkat edenler ve rafine şekerden uzak duranlara kalorisi düşük, organik bir tatlı sunuyor. Dolabınızda ve yanınızda her daim bulundurabileceğiniz, canınız tatlı çektiğinde güvenle tüketebileceğiniz besleyici ve doyurucu bu atıştırmalıklar sağlığınızın dostu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri