1 yemek kaşığı fıstık ezmesi 94 kalori içermektedir. Bu nedenle günlük 2 yemek kaşığından fazla tüketmemeye özen göstermelisiniz.
Günde 2-3 yemek kaşığına kadar tüketilebilir. Fıstık ezmesi günde 3 yemek kaşığını geçmeden tüketildiği taktirde kişiyi uzun süre tok tutar, şekeri dengeler ve abur cubur yeme isteiğini azaltır. Bu nedenle fıstık ezmesi kontrollü tüketildiği sürece kilo aldırmaz.
Yalnızca diyette değil kalp sağlığına da birebir iyi gelen fıstık pek çok uzman tarafından her gün tüketilmesi gereken bir besin kaynağı olarak gösteriliyor. İçerisinde yoğun miktarda trans yağ bulundurmaması özelliğiyle öne çıkan fıstık ezmesi, sağlıklı yağ içeren bir besin kategorisi olarak nitelendirilebilir.
100 gram yer fıstığı yaklaşık 588 kalori içermektedir. 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi ise yaklaşık 94 kalori içermektedir. Fazla miktarda tüketildiğinde kilo alımına ve yağlanmaya sebep olabilir. Zayıflamak isteyen bireyler diyet kalorilerine göre 1-2 yemek kaşığı fıstık ezmesi tüketebilirler.
Sporcu vücudunu beslemek kaliteli ve yoğun gıdaları gerektirir ve fıstık ezmesi kesinlikle bu kategoriye girer. 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi, porsiyon başına 190 kalorilik kalıcı enerji sağlar.
İlgili 26 soru bulundu
Fıstık ezmesi, kas yapımına destek veren bir protein kaynağıdır. Özellikle düzenli spor yapanlar, kaslarının büyümesi için yüksek miktarda proteine ihtiyaç duyar. Her 100 gramında yaklaşık 25 gram protein olan bu yiyecek, zengin bir besindir.
Antrenman sonrası hasar gören kas hücrelerinin onarımı ve yeni hücre sentezi için ihtiyaç duyulan proteini sağlar. Antrenman öncesi için de kaliteli bir enerji kaynağı olan fıstık ezmesi, içerdiği potasyum ve arjinin sayesinde antrenman sonu kas ağrılarının azalmasına da yardımcı olur.
Kahvaltınıza eklediğiniz fıstık ezmeniz gün içerisinde de canınızın tatlı çekmesini engelleyecektir. Bu da demek oluyor ki gün sonunda enerjinizi tüketip şekerlemelere sarılmayacaksınız. Yer fıstığı aynı zamanda çok iyi bir magnezyum ve E vitamini kaynağı olup, içerdiği yağlar vücuda yararlı yağlar olarak bilinir.
En iyi fıstık ezmesi markaları arasında yer alan Fitnut, içerisinde ekstra yağ, şeker, tuz ve katkı maddesi bulundurmaz. Saf fıstık ezmesi tadı arıyorsanız ürünü kahvaltılarınızda ve ara öğünlerinizde güvenle tüketebilirsiniz. Tamamen doğal ürün, yerli fıstıklardan üretilir ve içinde domuz yağı ve türevleri yer almaz.
1 yemek kaşığı fıstık ezmesi yaklaşık 16 gramdır.
Kahvaltı, spor öncesi, ara öğün ya da akşam yemeği... Fıstık ezmesini her öğünde tüketebilirsiniz. Protein, potasyum ve sağlıklı yağ deposu fıstık ezmesinin birçok faydası var.
Eğer bitkisel protein ağırlıklı beslenmeyi tercih ediyorsanız, spor yapıyorsanız ve daha lifli besinler tercih ediyorsanız; önceliğiniz fıstık ezmesi olabilir. Az yağ tüketmek istiyorum, kalorisi daha düşük olsun ve ben tam bir fındık tutkunuyum diyorsanız o zaman fındık ezmesi sizin için harika bir besin olacaktır.
Fıstıklardaki triptofan adı verilen amino asit , uyku hormonu, melatonin ve mutluluk hormonu serotonini artırır. Sizi sakinleştirir, vücudunuzun süreçlerini yavaşlatır ve iyi bir gece uykusunu teşvik eder. Bu noktada yatmadan önce sadece 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi yemeniz yeterli olacaktır.
Kaliteli bir protein, sağlıklı yağlar, temel vitamin ve mineraller ve de yüksek lif içeriğine sahip olan fıstık ezmesi; besin ihtiyaçlarınızı karşılamak için, bol miktarda besin maddesi içerir. 32 gram (yaklaşık 2 çorba kaşığı) fıstık ezmesi yediğinizde, aşağıdaki besin maddelerini alabilirsiniz: Kalori: 188 kcal.
Yulaf kompleks karbonhidrat kaynağı olarak birincil enerji kaynağı olacaktır. Antrenmanlardan önce tüketildiğinde performansı olumlu etkileyebilir. Fıstık ezmesi de aynı faydayı sağlayabilir. Fıstık ezmesi ise günün her saatinde tüketilebilir.
Fıstık ezmesi ise sporcular için protein oranı yüksek bir besindir ve böylece fıstık ezmesi sporcu beslenmesinde önemli bir yere sahiptir. Her sporcuya göre değişebilen günlük protein ihtiyacının giderilmesi için fıstık ezmesi çoğu sporcunun beslenmesinde yer alır.
Badem ezmesi nispeten fıstık ezmesine göre daha sağlıklıdır. Hem badem ezmesi hem de fıstık ezmesi, tekli doymamış yağ bakımından zengindir, bu yağ türü, kalp hastalığında azalma ve daha iyi kan şekeri kontrolü sağlar. Bir porsiyon fıstık ezmesi ayrıca bir porsiyon badem ezmesinin iki katından fazla doymuş yağ içerir.
Fıstık ezmesi ne ile yenir diye soranlar: bu lezzetli besini çay, kahve ve süt gibi içeceklerle birlikte tercih edebilir. Fıstık ezmesini bir dilim ekmeğe sürerek afiyetle yiyebilirsiniz. Fıstık ezmesi kurabiye, kek ve birçok farklı tatlı çeşidi içinde de sıklıkla kullanılabilmektedir.
Fıstık Ezmesi Protein Oranı Analiz Edilmeli
Sporcular fıstık ezmesi satın alırken çoğu zaman fıstık ezmesini içindeki protein oranının yüksek olması nedeniyle tercih ediyor. Fakat her fıstık ezmesi aynı protein oranına sahip olmayabilir. Bazı ezmelerde yağ oranı daha yüksek olabilir.
Mükemmel bir protein kaynağı olan fıstık ezmesi aynı zamanda harika bir enerji kaynağıdır. İçerisinde B6 vitamini ve potasyum barındıran fıstık ezmesi, bir yandan vücudun direncini artırırken, bir yandan da bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.
Yüksek Miktarda Lif Barındırır
Yüksek lifli içeriği sayesinde bağırsak hacminin ve hareketlerinin artmasına destek veren fıstık ezmesi kabızlık ve sindirim sistemi problemlerinin tedavisine yardımcı olur.
Spordan hemen sonra tüketilen karbonhidratın yüksek glisemik indeksli olması glikojen depolarını daha hızlı doldurur. Bu sebeple spor sonrası pirinç, makarna, olgun muz, fırın patates, meyve suyu ve diğer glisemik indeksi yüksek besinler tercih edilebilir.
Fındık, fıstık, ceviz ve badem: Lif, protein ve vitamin bakımından zengindirler. Özellikle enerji verirler ve cinsel gücü arttırırlar.
Kahvaltının önemi bir kez daha ortaya çıktı. Araştırmalar kahvaltı seçiminizin cinsel performansınızı etkilediğini söylüyor. Her sabah fıstık ezmesi yiyen insanlar cinsel hayatlarını daha tutkulu yaşıyor.
1 yemek kaşığı fıstık ezmesi 94 kalori içermektedir. Bu nedenle günlük 2 yemek kaşığından fazla tüketmemeye özen göstermelisiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri